Başka bir dünya mümkün demek için İzmir Selçuk’ta buluşalım!
Üzerine tartıştığımız konular ve yaptığımız tespitler göz önüne alındığında, bunların değişmesi için biz gençlere büyük bir sorumluluk düşüyor. Başka bir dünya mümkün demek için tüm arkadaşlarımızı 23. Gençlik Yaz Kampı'na katılmaya davet ediyorum!
Polat
İstanbul Üniversitesi
İstanbul Üniversitesi öğrencileri olarak 23. Gençlik Yaz Kampı’na giderken kamptaki atölyelerden olan Politik İktisat Atölyesi’nin bir ön gösterimi olarak “Savaşların Ekonomi Politiği” etkinliğinde buluştuk. Bu atölyede savaşların ekonomi ve borsalar üzerindeki etkilerini konuştuk. Buna örnek olarak yakın dönemde İran’a yapılan saldırılarla başlatılan İran Savaşı ve Gazze’de yıllardır süren soykırımı konuştuk.
Atölyemizde hangi meseleleri ele aldık?
ABD ve İsrail’in Ortadoğu’daki politikalarının bölgedeki krizlere etkisi, NATO’nun Türkiye ve bölgedeki faaliyetlerini inceleyerek üye ülkelerin savunma harcamalarına ilişkin hedeflerin ekonomik ve toplumsal sonuçları üzerine değerlendirmelerde bulunduk. Bu kapsamda savunma bütçelerinin artırılmasının kamu kaynaklarının dağılımını ve halkın ihtiyaçlarına ayrılan payı nasıl etkileyebileceğini ele aldık.
Bunlarla birlikte özellikle son zamanlarda hızla gelişen yapay zekâ alanının topluma yarar sağlamaktan çok, insan öldürme mekanizması olarak kullanıldığı üzerine tartıştık. İsrail'in yapay zekâ destekli silahlarla Gazze'de soykırım yaptığını, bu soykırımda yer alan şirketlerin de borsada değer kazandığına dair haberler üzerine konuşurken, teknoloji ve gelişimin savaş alanları için geliştirildiğini ve bu amaçla önünün açıldığını konuştuk.
Ayrıca bu yıl Türkiye’de düzenlenecek NATO zirvesi hakkında çevremizdeki insanları bilgilendirmenin ve farklı görüşlerin tartışılabileceği bir farkındalık oluşturmanın ne kadar önemli olduğu etkinlik sırasında defalarca vurgulandı. Bu kapsamda zirvenin Türkiye’nin bağımsızlığı, dış politikası ve toplumsal etkileri üzerine çeşitli değerlendirmeler yapılması gerektiğini; insanların konu hakkında bilinçli ve eleştirel bir bakış açısı geliştirmesinin değerli olduğunu ifade ettik. Bu sorunların ve dayatmaların sona erdirilebilmesi için halkın ve işçilerin dayanışma içinde, örgütlü ve ortak bir mücadele yürütmesinin önemi konusunda ortaklaşarak ayrıldık.
Savaşsız ve sömürüsüz bir dünyayı birlikte yaratmak için…
Üzerine tartıştığımız konular, bahsettiğimiz meseleler ve yaptığımız tespitler göz önüne alındığında tüm bunların değişmesi için biz gençlere de büyük bir sorumluluk düşüyor. Gelecek NATO zirvesinin neleri getirebileceğinin teşhirini yapmak bunun bir örneği. Bu tartışmaları daha derinlikli sürdürmek, sömürüsüz ve savaşsız bir dünyayı birlikte yaratmak, başka bir dünya mümkün demek için tüm arkadaşlarımızı 23. Gençlik Yaz Kampı’na katılmaya davet ediyorum!
(Genç Hayat)
Evrensel'i Takip Et