09.06.2026 01:35 / Güncelleme: 01:38

Osmaniye’de yurttaşlar AKP İl binasına dayandı: Depremde de kimsesizlik şimdi de kimsesiz

Osmaniye’de Olukbaşı Yaylası’nda bulunan bazı evler hakkında “kaçak yapı” denilerek yıkım kararı verilmesine yayla sakinleri, AKP Osmaniye İl Başkanlığı önünde toplanarak tepki gösterdi.

Osmaniye’de yurttaşlar AKP İl binasına dayandı: Depremde de kimsesizlik şimdi de kimsesiz

Fotoğraf: ANKA

Osmaniye’de Olukbaşı Yaylası’nda bulunan bazı evler hakkında “kaçak yapı” denilerek yıkım kararı verilmesine yayla sakinleri, AKP Osmaniye İl Başkanlığı önünde toplanarak tepki gösterdi. “Biz kime güveneceğiz” diyen vatandaşlar, “Bir haber geliyor yıkılmayacak deniyor. On dakika sonra bir haber geliyor yıkılacak deniyor. Milletvekili bir işi yapamıyor mu bu kadar zor mu?” ifadesini kullandı.

ANKA’dan Erhan Özmen’in haberine göre, Osmaniye İl Başkanlığı binası önünde toplanan yayla sakinleri, yıkım süreciyle ilgili 10 gün önce kendilerine yıkım kararının durdurulduğunu ama bugün yıkım kararının gerçekleşeceği yönünde bilgi verildiğini öne sürerek duruma tepki gösterdiler.

Yayla sakini yurttaş insanlar diken üzerinde duruyor diyerek, “Bayramı zehir ettiler. Yazık günah. Bir kişi çocuğum hasta. Dişimden tırnağımdan artırarak çocuğum için aldım yayla havası alsın, diye aldım diyor yazık günah ya. İnsanda Allah korkusu olur. Bir haber geliyor yıkılmayacak deniyor. On dakika sonra bir haber geliyor yıkılacak deniyor. Milletvekili bir işi yapamıyor mu bu kadar zor mu?” dedi.

‘MHP’de kadın kollarıma çalıştım, zıkkım olsun emeklerime’

“Canımdan başka bir şeyim yok oradaki evimi yıktırtmam” diyen başka yurttaş şöyle devam etti: “Cumartesi günü vekil bey bize gidin evlerinizi temizleyin, evleriniz de oturun yıkım yok dedi. Kendimi yakarım. Benim depremde evim gitti. Canımdan başka bir şeyim yok. Oradaki evimi yıktırtmam. Evlerimiz kaçak değil. Usulsüz yapılmadı. Yönetim eşliğinde usta ile birlikte ben gittim yaptırdım evimi. Ben koskoca vekile güvenemezsem devlete güvenemezsem kime güveneceğim. Valisine güvenmeyim, vekile güvenmeyim, belediye başkanına güvenmeyim. Ben kime güveneyim. Koskoca bir liderin memleketindeyim. Ben MHP’de kadın kollarında çalıştım. Zıkkım olsun emeklerime. Cumhurbaşkanım için gittim kapı kapı oy topladım. Yakarım kendimi burada.”

‘Oy zamanı gelirler hepimiz devletçiyiz, vatanseveriz diye’

Yayla mağduru Haluk Yıldırım ise “Osmaniye depremde de kimsesizlik şimdi de kimsesiz. Ben o depremde çok ceset çıkardım, çok insan çıkardım enkazdan. İnsanların çoğunu yaylada yatırdım. O zamanda Osmaniye hiçbir yardım görmedi şimdi de görmedi. Bu Olukbaşı yaylasındaki evlerimizde dolayı şimdi de kimse yok yanımızda. Oy zamanı gelirler hepimiz milliyetçiyiz hepimiz devletçiyiz. Hepimiz vatanseveriz” diyerek duruma tepkisini dile getirdi.

(Haber Merkezi)
08.06.2026 17:37

DİSK'ten, sendika temsilcisinin görev yerini değiştiren Mersin Üniversitesi'ne tepki

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Mersin Üniversitesi Rektörlüğü'nün, üniversite hastanesinde çalışan Devrimci Sağlık İş temsilcisini görevinden almasına tepki gösterdi.

DİSK'ten, sendika temsilcisinin görev yerini değiştiren Mersin Üniversitesi'ne tepki

Fotoğraf: ANKA

08.06.2026 22:00

Kılıçdaroğlu, kurultay süreci için tarih verdi

Hukuki tartışmaların gölgesinde CHP’ye atanan Kılıçdaroğlu, kurultay kapılarını kapatan kendi sözcüsünün aksine 11 Haziran’ı işaret ederek kurultay sürecini başlatacaklarını ilan etti.

Kılıçdaroğlu, kurultay süreci için tarih verdi
08.06.2026 18:09

Balkondan düşerek ölen Tuğba Yavaş davası: Savcı mütalaasında sanık hakkında beraat talep etti

Çanakkale'de balkondan düşerek hayatını kaybeden Tuğba Yavaş'ın ölümüyle ilgili davada mütalaasını veren savcı, tutuksuz yargılanan Alptekin Yavaş hakkında beraat talep etti.

Balkondan düşerek ölen Tuğba Yavaş davası: Savcı mütalaasında sanık hakkında beraat talep etti

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!