07.06.2026 23:17 / Güncelleme: 08.06.2026 13:02

Edremit’te Evrensel pikniği: Emek, dayanışma ve müzik bir arada

Evrensel gazetesi okurlarının geleneksel hale getirdiği Körfez pikniği Edremit’te yoğun katılımla gerçekleşti.

Balıkesir - Evrensel gazetesi okurları tarafından geleneksel hale getirilen Körfez pikniği, Edremit’te bulunan Naturland piknik alanında yoğun katılımla gerçekleşti. Etkinliğe Emek Partisi (EMEP) ilçe örgütü ev sahipliği yaptı.

Pikniğe Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan, Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, Evrensel gazetesi İzmir temsilcisi Özer Akdemir’in yanı sıra Emek Partisi il ve ilçe örgütleri, DEM Parti, Türkiye İşçi Partisi, SOL Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi temsilcileri katıldı. Etkinlikte ayrıca sendikalar, demokratik kitle örgütleri, yerel yöneticiler ve çok sayıda yurttaş yer aldı.

Fotoğraf: Evrensel

Fotoğraf: Evrensel

“Metin Göktepe’nin yolunda devam ediyoruz”

Etkinlikte ilk konuşmayı Evrensel adına İzmir muhabiri Özer Akdemir yaptı. Akdemir, Evrensel’in Türkiye’de halktan yana gazetecilik anlayışını sürdürdüğünü belirterek, “Metin Göktepe’nin yolunda devam ediyoruz” dedi.

Evrensel’in 31 yıldır emek, doğa ve toplumsal mücadelelerin sesi olduğunu vurgulayan Akdemir, “Siz varsınız, Evrensel var; Evrensel sizinle güçlü” ifadelerini kullandı.

Seyit Aslan: “Bu düzen derinleşen bir yoksulluk düzenidir”

Etkinlikte konuşan Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan ise ekonomik ve siyasal gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aslan, işçi sınıfı ve emekçilerin giderek yoksullaştığını belirterek mevcut ekonomik programı eleştirdi.

Aslan, Türkiye’de gelir adaletsizliğinin derinleştiğini ifade ederek, “Bir yanda servetini artıran milyarderler, diğer yanda açlık sınırının altında yaşayan emekliler var” dedi.

“Mücadele birleşik bir hatta büyümeli”

Aslan konuşmasında Türkiye’nin dış politika ve iç siyasi gelişmelerine de değinerek, emek ve demokrasi güçlerinin birleşik mücadele yürütmesi gerektiğini söyledi.

“Faşizme gidişi durduracak olan işçi sınıfı ve emekçilerin birleşik mücadelesidir” diyen Aslan, genel direniş çağrısı yaptı.

Dayanışma, müzik ve çocuk etkinlikleri

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı etkinlikte yemekler kolektif olarak hazırlandı. Piknik boyunca çeşitli sanatçılar sahne alarak türküler seslendirdi.

Ekmek ve Gül kadınlarının korosu sahne alırken, Kamil Yadırgı, Veysel Kaya ve Murat Kaya da müzik dinletisi sundu.

Etkinlikte ayrıca halaylar çekildi, çocuk yarışmaları düzenlendi ve çekilişler yapıldı. Haziran ayında yaşamını yitiren şair ve yazarlar da anıldı.

(Evrensel)
08.06.2026 07:07 / Güncelleme: 09:47

Meteoroloji'den sağanak uyarısı: 17 ilde gök gürültülü yağış bekleniyor (08.06.2026)

Meteoroloji, Trakya'dan Doğu Anadolu'ya uzanan geniş bir bölgede sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini duyurdu. Hava sıcaklıklarının ise yurt genelinde önemli bir değişiklik göstermemesi bekleniyor.

Meteoroloji'den sağanak uyarısı: 17 ilde gök gürültülü yağış bekleniyor (08.06.2026)

Fotoğraf: Md Nadim Mahmud/Pexels

08.06.2026 10:27

A Milli Kadın Voleybol Takımı’ndan Bulgaristan karşısında net galibiyet

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi’nin ilk haftasındaki son maçında Bulgaristan’ı 3-1 mağlup ederek organizasyondaki ikinci galibiyetini elde etti.

A Milli Kadın Voleybol Takımı’ndan Bulgaristan karşısında net galibiyet

Fotoğraf: AA

08.06.2026 12:07

Buca Belediye Başkan Vekili seçimi 12 Haziran'da yapılacak

İzmir Valiliği, tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman'ın yerine 12 Haziran'da olağanüstü meclis toplantısıyla belediye başkan vekilinin seçileceğini bildirdi.

Buca Belediye Başkan Vekili seçimi 12 Haziran'da yapılacak
08.06.2026 11:41 / Güncelleme: 11:54

Hakkari’de yayla yolları sorunu Meclis gündeminde: Berivanlar yolların onarılmasını talep ediyor

DEM Parti'li Öznur Bartın, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Beşbulak (Dara) köyünde yayla yollarının sağlıksız olması nedeniyle besicilerin yaylalara ulaşmakta yaşadığı sorunları Meclis gündemine getirdi.

Hakkari’de yayla yolları sorunu Meclis gündeminde: Berivanlar yolların onarılmasını talep ediyor

Öznur Bartin

08.06.2026 11:59 / Güncelleme: 12:18

Hakkari'de şüpheli kadın ölümü: Yaşadığı evde ölü bulundu, evli olduğu erkek aranıyor

Hakkari'de yakınlarının haklarında kayıp başvurusunda bulunduğu çiftten Hamide Çiftçi, yaşadıkları binanın bodrum katında ölü bulundu. Çiftçi’nin evli olduğu L.Ç.'yi arama çalışmaları sürüyor.

Hakkari'de şüpheli kadın ölümü: Yaşadığı evde ölü bulundu, evli olduğu erkek aranıyor

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!