Çocuklar, Hüseyin Cebe’yi gökyüzüyle andı
Kocaeli Darıca'da 19 yıl önce katledilen öğretmen Hüseyin Cebe, adına düzenlenen ikinci uçurtma şenliğiyle anıldı. Çocuklar gökyüzünü uçurtmalarla renklendirirken, meslektaşları Hüseyin öğretmenin en sevdiği türküleri hep birlikte söyledi.
Hasret Gültekin Kozan
[email protected]
Kocaeli – Darıca’da, 2007 yılında öğrencilerinin gözleri önünde katledilen eğitim emekçisi Hüseyin Cebe adına düzenlenen uçurtma şenliğinin ikincisi düzenlendi. Çocukların uçurtma uçurarak keyifli zaman geçirdiği şenlikte Hüseyin öğretmenin arkadaşları ve Eğitim Sen üyeleri onun sevdiği türküleri hep birlikte söyledi.
2 Nisan 2007'de Darıca Süreyya Yalçın İlk Öğretim okulunda öğrencilerinin gözleri önünde katledilen eğitim emekçisi Hüseyin Cebe adına düzenlenen uçurtma şenliğinin ikincisi düzenlendi. 19 yıl önce görev yaptığı okulda öldürülen Hüseyin Cebe öğretmen için, Eğitim Sen Kocaeli 2 No'lu tarafından düzenlenen uçurtma şenliğinde çocuklar ve aileleri keyifli zaman geçirdi.
Darıca Balyanoz Koyunda gerçekleştirilen uçurtma şenliğinde Hüseyin Cebe'nin çocuklarla birlikte yer aldığı fotoğraf ile Eğitim Sen'in logosunun bulunduğu uçurtmalar gökyüzünde dalgalandı.
Fotoğraf: Hasret Gültekin Kozan/Evrensel
“Hüseyin'i yaşatmak için...”
“Çocuklar Hüseyin Cebe’yi gökyüzüyle buluşturuyor” sloganıyla düzenlenen şenlikte konuşan Eğitim Sen Kocaeli 2 No'lu Şube Başkanı Sinan Kaya, “Bu uçurtma şenliğini Hüseyin Cebe'yi anma, bir anlamda onu yaşatma adına gerçekleştiriyoruz, geleneksel hale getirdik ve bu sene ikincisini düzenliyoruz. Hüseyin Cebe bizim çok değerli bir arkadaşımız. Yaptıklarıyla, çocuk sevgisiyle bir anlamda onu yaşatmak adına bizler de böyle buluşmalar düzenliyoruz. Umarım Hüseyin bizi duyuyor, görüyordur. Ona selam gönderiyoruz” dedi.
Ardından uçurtma şenliğinde çocuklar uçurtmalarını uçurdu, doyasıya eğlendi. Şenliğin sonunda Eğitim Sen üyesi öğretmenler ve Hüseyin Cebe'nin arkadaşları, onun sevdiği türküleri hep birlikte söyledi.
Evrensel'i Takip Et