06.06.2026 19:08 / Güncelleme: 20:05

Şimşek’ten sonra Erdoğan da yabancı sermayeyi çağırdı: 'Operasyonlarını Türkiye'den yönet, avantajlardan yararlan'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı sermayeyi, "Yurt dışından elde ettikleri gelirler için 20 yıl boyunca vergi ödemeyecekler" sözleriyle Türkiye'ye çağırdı.

Şimşek’ten sonra Erdoğan da yabancı sermayeyi çağırdı: "Operasyonlarını Türkiye'den yönet, avantajlardan yararlan"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) 39. Genel Kurulu ve Ustalara Saygı Ödül Töreni’nde konuştu.

İhracatçıları yalnız bırakmadıklarını belirten Erdoğan, “Finansmana erişim konusunda yaşanan güçlüklerin farkındayız. Pazartesi günü yaptığımız kabine toplantımızda Türk ekonomisinin güncel durumunu masaya yatırırken finansman meselesini de etraflıca ele aldık. Bununla ilgili geçmiş tecrübeleri de göz önünde bulundurarak kapsamlı bir çalışma yapılması için ekonomi yönetimine gerekli talimatları verdik” şeklinde konuştu.

Yabancı sermayeye çok güçlü teşvikler getirdiklerini anlatan Erdoğan, “Transit ticaret faaliyetlerini İstanbul Finans Merkezi üzerinden yürüten şirketler kurumlar vergisi ödemeyecek. Üstelik bu yaklaşımı yalnızca İstanbul ile sınırlamıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında transit ticaretten elde edilen kazançların yüzde 95'ini vergi dışı bırakıyoruz” diye konuştu.

“Vergi oranlarını indirdik”

Erdoğan, üreticiler için de tarihi bir adım attıklarını dile getirerek, şöyle konuştu: “Sanayi imalatında ve tarımsal üretimde uygulanan kurumlar vergisi oranını yarıya indirdik. Sanayicilerimiz ve çiftçimiz artık yüzde 12.5 kurumlar vergisi ödeyecek. Dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren şirketleri, bölgesel yönetim merkezlerini Türkiye'ye taşımaya davet ediyoruz. Bizim mesajımız çok açık, ‘Operasyonlarını Türkiye'den yönet, avantajlardan yararlan.’ Ayrıca dünyanın farklı ülkelerindeki yatırımcılara, girişimcilere ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza da yeni bir çağrı yapıyoruz. Türkiye'ye gelin, Türkiye'ye yerleşin. Sizler de yeni ve güçlü Türkiye'nin büyüme hikayesinin bir parçası olun.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye yerleşen yabancılar ve yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının belirli şartları sağlamaları halinde yurt dışından elde ettikleri gelirler için 20 yıl boyunca vergi ödemeyeceklerinin altını çizerek, şunları kaydetti: “DEİK ailemize de bir çağrıda bulunmak istiyorum. Sizler hem iş insanı hem de Türkiye'nin ticaret elçilerisiniz. Ülkemizin potansiyelini ve sunduğu fırsatları dünyaya en iyi anlatacak olan sizlersiniz. Sizlerden bu konuda destek bekliyoruz. DEİK'le el ele vererek Türkiye'yi üretimde, ticarette ve yatırımlarda çok daha güçlü bir konuma taşıyacağımıza yürekten inanıyorum.”

(Politika Servisi)
06.06.2026 14:33

Edirne Özşen Madencilik'te direnişin 17. günü geride kaldı: Haklarımız verilmezse pazartesi günü eylemler büyüyecek

Üç aydır ücretlerini alamayan ve işten çıkarmalara karşı direnen Özşen Madencilik işçileri, alacaklarının ödenmemesi ve işten atılanların geri alınmaması halinde eylemleri büyütecekleri uyarısında bulundu.

Edirne Özşen Madencilik'te direnişin 17. günü geride kaldı: Haklarımız verilmezse pazartesi günü eylemler büyüyecek

Fotoğraf: Evernesl

İçerik yükleniyor...

(İşçi Sendika Servisi)
06.06.2026 13:01

Fenerbahçe’nin borcu açıklandı: 26 milyar 202 milyon lira

Fenerbahçe’de olağanüstü genel kurul devam ederken, mali rapor açıklandı. Sarı-lacivertlilerin toplam borcu 28 Şubat 2026 itibarıyla 26 milyar 202 milyon lira oldu.

Fenerbahçe’nin borcu açıklandı: 26 milyar 202 milyon lira

Fotoğraf: Fenerbahçe

06.06.2026 13:44

Tuncer Bakırhan'dan Rahmi Koç'a tepki: 'Kürt kadınlarını aşağılayan ırkçı söylemini kınıyorum

Rahmi Koç'u Kürt kadınlarına yönelik sözlerine tepki gösteren DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Kürt kadınlarını aşağılayan ırkçı söylemini kınıyorum. Bu dil kabul edilemez. Bu yaklaşımı kabul etmiyor, açık bir özür bekliyoruz" dedi.

Tuncer Bakırhan'dan Rahmi Koç'a tepki: "Kürt kadınlarını aşağılayan ırkçı söylemini kınıyorum

Fotoğraf: ANKA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!