06.06.2026 00:52 / Güncelleme: 00:58

Merkez Bankası, Parolapara Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ'nin faaliyet iznini iptal etti

Merkez Bankası, Parolapara Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ'nin faaliyet izninin iptal edilmesine karar verdi.

Merkez Bankası, Parolapara Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ'nin faaliyet iznini iptal etti

Görsel: Amblem

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Parolapara Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ'nin faaliyet izninin iptal edilmesine karar verdi.

TCMB'nin konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Parolapara Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ'ye 20 Haziran 2013 tarih ve 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun kapsamında 28 Temmuz 2022 tarih ve 11284/20883 sayılı TCMB'nin kararıyla verilen elektronik para kuruluşu olarak faaliyette bulunma izni, Kanun'un 16'ncı maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi, 19'uncu maddesi ve 21'inci maddesinin sekizinci fıkrası uyarınca iptal edilmesine karar verildi.

(AA)
05.06.2026 21:37 / Güncelleme: 23:36

Trabzonspor kadrosunu güçlendiriyor: İki transferi birden açıkladı

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, kadrosunu iki önemli isimle güçlendirdi. Trabzonspor, Ukraynalı orta saha oyuncusu Ruslan Malinovskyi ve Arnavut futbolcu Ernest Muçi ile sözleşme imzaladığını duyurdu.

Trabzonspor kadrosunu güçlendiriyor: İki transferi birden açıkladı

Fotoğraf: DHA

05.06.2026 23:06 / Güncelleme: 23:19

Adalet Bakanlığı'na alınacak 15 bin sözleşmeli personele ilişkin başvuru takvimi belli oldu

Adalet Bakanlığı'na alınacak 15 bin sözleşmeli personele ilişkin ilan detayları 6 Haziran'da yayımlanacak. Adaylar başvurularını 7-22 Haziran tarihleri arasında e-Devlet ve Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden yapabilecekler.

Adalet Bakanlığı'na alınacak 15 bin sözleşmeli personele ilişkin başvuru takvimi belli oldu
05.06.2026 15:02 / Güncelleme: 16:39

CHP’li Bakırlıoğlu’ndan Muhittin Böcek'in iddialarına ilişkin açıklama: 'Böcek mankurt haline getirildi'

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, tutuklu Muhittin Böcek’le ilgili “Böcek mankurt haline getirildi” dedi.

CHP’li Bakırlıoğlu’ndan Muhittin Böcek'in iddialarına ilişkin açıklama: "Böcek mankurt haline getirildi"

Fotoğraf: ANKA

05.06.2026 16:39 / Güncelleme: 17:02

AKP’den 'savunma' hibelerinde bakanlara yeni yetki: Döviz hesaplarını MSB ve İçişleri Bakanı yönetecek

Düzenlemenin gerekçesinde, Türkiye Cumhuriyeti adına yabancı ülke ve kuruluşlara yönelik "savunma ve güvenlik" amaçlı hibe ve yardım faaliyetlerinin “daha etkin, ekonomik ve verimli” yürütülmesinin amaçlandığı öne sürüldü.

AKP’den 'savunma' hibelerinde bakanlara yeni yetki: Döviz hesaplarını MSB ve İçişleri Bakanı yönetecek

Fotoğraf: ANKA

05.06.2026 13:11

Uçan Süpürge Festivali Ankara’da devam ediyor: Kadın temalı filmler ve söyleşiler öne çıktı

29. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin üçüncü gününde kadınların hafıza, direniş ve toplumsal mücadele temalarını ele alan filmler Ankaralı sinemaseverlerle buluştu.

Uçan Süpürge Festivali Ankara’da devam ediyor: Kadın temalı filmler ve söyleşiler öne çıktı

Fotoğraf: Mamak Belediyesi

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!