05.06.2026 13:26 / Güncelleme: 13:57

Kılıçdaroğlu'ndan sonra CHP'den ilk istifa Kilis'ten geldi

31 Mart seçimlerinde CHP’den Kilis Belediye Başkanı seçilen Hakan Bilecen, partisinden istifa ederek görevine bağımsız olarak devam edeceğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu'ndan sonra CHP'den ilk istifa Kilis'ten geldi

Fotoğraf: Kilis Belediyesi

Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa ettiğini açıkladı. Bilecen, siyasi hayatına “bağımsız” olarak devam edeceğini duyurdu.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP adayı olarak yüzde 41,97 oyla Kilis Belediye Başkanı seçilen Hakan Bilecen, partiden ayrıldığını açıkladı.

Bilecen’in istifasının ardından belediye başkanlığını bağımsız olarak sürdüreceği belirtildi. 

AKP’ye geçiş iddiaları gündemde

Gazeteci İsmail Saymaz’ın aktardığı bilgilere göre Bilecen, istifasını "CHP’den yeterli destek göremediği ve Kilis’e hizmet üretmekte zorlandığı gerekçesiyle" açıkladı.

Saymaz’ın aktardığına göre "Bilecen, 7-8 belediye meclis üyesiyle birlikte partiden ayrıldığını belirterek bir süre bağımsız belediye başkanı olarak görevine devam edeceğini" ifade etti. Bilecen ayrıca, "AKP de dahil olmak üzere farklı siyasi partilerle görüşmeler yürüttüğünü söyledi."

Sözcü'nin haberine göre bir süredir Bilecen’in CHP’den ayrılarak AKP ile temas halinde olduğu iddiaları konuşuluyordu. İstifanın ardından da Bilecen’in bir süre bağımsız kalacağı, ardından AKP’ye katılabileceği öne sürüldü.

Bilecen ile birlikte Kilis Belediye Meclis Üyesi 7 ismin de CHP’den istifa ettiği öğrenildi.

“Bağımsız belediye başkanı olarak devam edeceğim”

CHP’den ayrılışına ilişkin video mesaj paylaşan Bilecen şu ifadeleri kullandı:

“Bir karar aldım, şu an için en doğru kararı aldığımı düşünüyorum. Ben yoluma bağımsız belediye başkanı olarak devam edeceğim. Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki her bir ferde teşekkür ediyorum. Kimde ne hakkım varsa helal olsun.”

Bilecen, hakkında yürütülen iddialara ilişkin de konuşarak, “İki buçuk yıldır hakkımızda konuşuyorlar ama çok şükür hakkımızda bir yolsuzluk, usulsüzlük bulunamadı” dedi.

Daha önce istifa iddialarını yalanlamıştı

Bilecen, geçtiğimiz ay hakkında çıkan istifa ve AKP’ye geçiş iddialarını yalanlamıştı. O dönemde yaptığı açıklamada, “Halihazırda CHP mensubu bir belediye başkanı olarak görevimin başındayım” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu sonrası CHP’de ilk belediye başkanı istifası

Bilecen’in istifası, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi’nin 21 Mayıs tarihli “mutlak butlan” kararı sonrası Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığına yeniden getirildiği süreçten sonra partiden istifa eden ilk belediye başkanı olarak kayda geçti.

CHP Kilis İl Başkanı da istifa etmişti

Öte yandan CHP Kilis İl Başkanı Umut Mehmet Sapan da daha önce yaptığı açıklamada partiden istifa ettiğini duyurmuştu. Sapan, sürece ilişkin yeterli destek göremediğini ifade etmişti.

(Politika Servisi)
05.06.2026 07:18

İstanbul ve Muğla dışında sağanak dalgası: Yağış hangi illeri vuracak?

Marmara, Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz başta olmak üzere birçok bölgede sağanak yağışlar etkili olacak. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

İstanbul ve Muğla dışında sağanak dalgası: Yağış hangi illeri vuracak?

Fotoğraf: Eren Hızlı/Pexels

05.06.2026 11:41

ABD'den Orta Doğu'ya seyahat uyarısı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Orta Doğu'daki “yüksek gerilimden dolayı güvenlik ortamının karmaşık olmaya devam etmesi ve hızla değişebileceği” nedeniyle bölge ülkelerine yönelik seyahat uyarısı yayımladı.

ABD'den Orta Doğu'ya seyahat uyarısı

Fotoğraf: DHA

05.06.2026 11:06

ÖSYM duyurdu: 2026 ALES/1 sonuçları açıklandı

Akademik kariyer ve lisansüstü eğitim hedefleyen binlerce adayın beklediği ALES/1 sonuçları erişime açıldı. ÖSYM, adayların sonuç belgelerine T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ulaşabileceğini bildirdi.

ÖSYM duyurdu: 2026 ALES/1 sonuçları açıklandı

Fotoğraf: Milli Eğitim Bakanlığı

05.06.2026 08:47 / Güncelleme: 10:32

TÜİK'e göre enflasyon yüzde 32'yi aştı: Konut ve gıda harcaması emekçinin belini büküyor

Gıda fiyatlarında mayısta yaşanan kısmi düşüş, derinleşen hayat pahalılığını gizlemeye yetmiyor. Yıllık enflasyonun yüzde 32,61 gibi yüksek bir seviyede seyretmesi, ekonomik baskının daha uzun süre cep yakmaya devam edeceğini gösteriyor.

TÜİK'e göre enflasyon yüzde 32'yi aştı: Konut ve gıda harcaması emekçinin belini büküyor

Fotoğraflar: Pexels | Kolaj: Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!