Avcılar'da kentsel dönüşüme girecek binanın merdivenleri çöktü, apartmanda kalanlar son anda kurtarıldı
Avcılar'da inşaat kazısı nedeniyle yaşanan toprak kayması, henüz tamamen boşaltılmayan beş katlı binanın giriş merdivenlerini yıktı. Binada mahsur kalan, aralarında çocukların da bulunduğu yedi kişi son anda tahliye edildi.
Fotoğraf: DHA
İstanbul - Avcılar'da beş katlı binanın giriş kısmındaki merdivenler, yan taraftaki temel kazısında meydana gelen toprak kayması nedeniyle çöktü. Bu sırada kolonlarından gelen sesler üzerine bina tahliye edildi. Binada oturan bazı kişiler girişteki dükkandan çıkarken, çocukları olan ve binadan çıkamayanlar ise itfaiye merdivenleriyle tahliye edildi.
DHA'da yer alan habere göre olay, saat 23.00 sularında Ambarlı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm sürecine giren, 20 dairenin bulunduğu beş katlı binada yaşandı. Binanın yan tarafındaki inşaatın kazı çalışması yapılan temelinde toprak kayması meydana geldi. Bunun etkisiyle beş katlı binanın girişindeki merdivenler çöktü. Daha sonra binanın kolonlarından gelen sesler üzerine durum 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildi.
Binada oturanlar merdivenle indirildi
Kentsel dönüşüm sürecine giren ancak tam olarak boşaltılmadığı belirlenen binada, ekiplerin yaptığı çalışma sonucu üç dairede oturanların olduğu tespit edildi. Binanın kolonlarından gelen sesler üzerine binada oturan bazı kişilerin giriş kattaki dükkandan çıktığı anlaşıldı. Ancak yanlarında çocukları olanları binadan çıkarmak için çalışma başlatıldı. Aralarında çocukların da bulunduğu yedi kişi itfaiye merdiveniyle alınarak indirildi.
"Binanın kenarı çökmeye başladı"
Merdivenlerin çöktüğü ana tanık olan Müge Köksal, "Buradan eve gidiyorduk, arkadaşımla beraber. Bir çatırdama duyduk. Bir baktık ki binanın kenarından çökmeye başladı. Baktık içeride insanlar var, itfaiye ve polise haber verdik" dedi.
Binanın girişi tamamen kapatıldı. Yapının tahliye ve yıkımı için çalışmaların hızlandırılacağı öğrenildi.
(Haber Merkezi)
Evrensel'i Takip Et