29.05.2026 14:36

Selin vurduğu Çöğürlü’de taş ocağı tepkisi: 'Mahallenin kaldıracak gücü kalmadı'

Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Çöğürlü Mahallesi’nde yurttaşlar, selin ardından taş ocağı faaliyetlerinin sürmesine tepki gösterdi.

Selin vurduğu Çöğürlü’de taş ocağı tepkisi: “Mahallenin kaldıracak gücü kalmadı”

Fotoğraf: Evrensel

Volkan Pekal
[email protected]


Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Çöğürlü Mahallesi’nde yurttaşların, daha önce kapatma kararı verilen Gürkal İnşaat’a ait taş ocağına yönelik tepkileri sürüyor. Sel felaketinden ağır etkilenen mahallede yurttaşlar, işletmenin faaliyetlerini sürdürdüğünü ve başka santrallerden gelen atıkların da kendi bölgelerine atıldığını ifade etti.

Hatay’da meydana gelen ve Samandağ, Defne ile Antakya ilçelerinde yıkıma neden olan sağanak yağışların ardından beş kişi yaşamını yitirmişti. Selden en fazla etkilenen yerlerden biri olan Çöğürlü Mahallesi’nde yurttaşlar, çamura dönen yollar ve taşkınların ardından bölgede taş ocağı faaliyetlerinin devam ettiğini söyledi.

Mahalle sakinleri, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün (MAPEG) daha önce işletme hakkında kapatma kararı verdiğini hatırlatarak, şirketin “basamaklama yapıldığı” gerekçesiyle faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

Çöğürlü Mahalle Muhtarı Kıymet Çöğürlü de bayramın birinci gününde dahi kamyonların mahalleye giriş yaptığını belirterek tepki gösterdi. Çöğürlü, “Mahalle çamura batmışken, Asi Nehri yeni çekilmişken bile şirket durmuyor. Başka santrallerden gelen çöpleri de taşıyorlar. Yollarımız zaten felaket durumda, mahallemizin bunu kaldıracak mecali kalmadı” dedi.

Mahalle sakinlerinin aktardığına göre, döküm yapan kamyon şoförlerine atıkların nereye bırakıldığı sorulduğunda “Bizim çukurumuz var” yanıtı verildi. Yurttaşlar ise ÇED raporunda atıkların lisanslı firmalara devredilmesi gerektiğinin yer aldığını belirterek uygulamanın mevzuata aykırı olduğunu kaydetti.

Mahalle halkı, daha önce Asi Nehri yatağının daraltıldığı gerekçesiyle yaptıkları başvurulara yanıt geldiğini, ancak şimdi nehir yatağının yeniden doldurulmaya başlandığını da söyledi.

29.05.2026 07:24

Sivas Havalimanı ihalesi pazarlık usulüyle verildi: 'Yaklaşık 4 milyarlık ihale kime gitti?'

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’nın yeni pist ve terminal onarımı ihalesi, yaklaşık 4,3 milyar TL’lik maliyete karşılık 3 milyar 860 milyon TL bedelle Timtaş Grup-Gena İnşaat ortaklığına verildi.

Sivas Havalimanı ihalesi pazarlık usulüyle verildi: "Yaklaşık 4 milyarlık ihale kime gitti?"

Fotoğraf: Kayhan ERTUGRUL/Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

29.05.2026 11:38

Acun Ilıcalı’nın kulübü Hull City İngiltere’de soruşturma altında

Hull City, Chelsea ile oynanan FA Cup maçında tribünlerde yaşanan ayrımcı tezahüratlar nedeniyle İngiltere Futbol Federasyonu (FA) tarafından soruşturmaya alındı.

Acun Ilıcalı’nın kulübü Hull City İngiltere’de soruşturma altında

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!