'Özel'in kullandığı haram araç' denilerek satılığa çıkarılmıştı: Kılıçdaroğlu'nun makam aracı olduğu ortaya çıktı
CHP yönetiminin, genel merkez önüne "Satılık haram araç" yazısıyla bırakılan araçların parti bütçesiyle alındığı, araçlardan birinin Kemal Kılıçdaroğlu tarafından makam aracı olarak kullanıldığı ortaya çıktı.
Ankara - Mutlak butlan kararının ardından yenilenen CHP yönetiminin, Özgür Özel’in kullandığı iki aracı “Haram araç” yazısıyla satışa çıkarmasının ardından; söz konusu araçlardan birinin, genel başkanlığı döneminde Kılıçdaroğlu tarafından makam aracı olarak kullandığı ortaya çıktı.
CHP Genel Merkezi önüne bırakılan ve üzerlerine “Satılık haram araç” yazısı asılan iki araçla ilgili tartışmalara parti yönetiminden açıklama geldi. Yapılan açıklamada, araçların parti bütçesiyle satın alındığı ve araçlardan birinin Kemal Kılıçdaroğlu döneminde makam aracı olarak kullanıldığı belirtildi.
Özgür Özel’in genel başkanlığı sürecinde İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, şu açıklamayı yaptı:
“Genel Merkezimizin bahçesinde seviyesizce sergilenen iki araç da partimizin kendi parasıyla alınmıştır, tüm faturaları mevcuttur.
Araçlardan biri 2022 yılında Sayın Kılıçdaroğlu döneminde alınmış ve bizzat Sayın Kılıçdaroğlu tarafından makam aracı olarak kullanılmıştır. O araçları Genel Merkezimizin bahçesine koyanlar bunu bilemeyecek kadar cehalet sahibidir.
Diğer araç da partimizin kendi parasıyla henüz bu yıl satın alınmıştır.
O araçlardan hiçbirinin Özkan Yalım ya da Aziz İhsan Aktaş ile ilgisi yoktur. Bunu iftirayı attıkları için şimdi ilk kez açıklamak zorundayım. Sayın Kılıçdaroğlu, Çubuk’ta saldırıya uğradıktan sonra, Sayın Erdoğan Toprak, İstanbul’dan, Aziz İhsan Aktaş’tan bir zırhlı araç almış ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun kullanımıma sunmuştur. Sayın Kılıçdaroğlu, Aziz İhsan Aktaş’ın zırhlı aracını 1.5 yıl boyunca kullanmıştır. Kasım 2023’teki kurultaydan bir gün sonra ise Sayın Erdoğan Toprak o zırhlı aracı alıp yeniden İstanbul’a götürmüştür. Bunların hepsinin kayıtları mevcuttur.”
Kılıçdaroğlu’nun danışmanı: Rastgele seçildi, şaibe yoksa CHP’nin öz malıdır
Konuyla ilgili Sözcü’ye konuşan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Basın Danışmanı Atakan Sönmez ise Yarkadaş'ın iddia ettiğinin aksine araçların Aziz İhsan Aktaş ya da Özkan Yalım ile doğrudan bir ilişkisinin olmadığını, her iki isme yönelik iddialar ve soruşturmalar nedeniyle CHP envanterinden rastgele seçilen iki aracın 'sembolik' olarak CHP Genel Merkezi önünde teşhir edildiğini belirtti.
Söz konusu iddialar ve CHP üzerine kayıtlı araçlar hakkında gerekli soruşturmayı yapacaklarını belirten Sönmez, “Hiçbir şaibe yoksa bu CHP'nin öz malıdır, otoparkında durur. Biz burada riski göstermek için sergilemeyi yaptık” ifadelerini kullandı.
(Politika Servisi)
Evrensel'i Takip Et