'Mutlak butlan' kararına Çanakkale’den tepki: 'Demokrasiyi savunuyoruz'
Çanakkale Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, CHP Genel Merkezi’ne yönelik polis müdahalesine ilişkin açıklama yayımladı.
Fotoğraf: Evrensel
Özer Akdemir
[email protected]
Çanakkale Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, CHP Genel Merkezi’ne yönelik polis müdahalesi ve “mutlak butlan” kararına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, polis şiddeti kınanırken demokrasi ve halk iradesini savunma çağrısı yapıldı.
Açıklamada, son yerel seçimlerde birinci parti olan CHP’nin Genel Merkez binasına polis müdahalesi gerçekleştirildiği, olaylarda gaz ve plastik mermi kullanıldığı belirtildi. Müdahale sırasında çok sayıda kişinin yaralandığı ve binanın zarar gördüğü ifade edildi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve beraberindeki isimlerin son ana kadar binada kaldığı belirtilen açıklamada, yoğun gazdan etkilenmeleri nedeniyle Meclis’e yürüyüş başlattıkları kaydedildi. Açıklamada, “Tüm yurttaşlarımıza ve CHP’li dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yürüyüşlerinde başarılar diliyoruz. Polis şiddetini ise en ağır şekilde kınıyoruz” denildi.
Çanakkale Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, CHP hakkında verilen “mutlak butlan” kararını da eleştirerek, kararın Anayasa’ya aykırı olduğunu belirtti. Açıklamada, “Yetkisiz bir mahkemenin Cumhuriyet Halk Partisi hakkında verdiği ‘mutlak butlan’ kararını tanımıyoruz” ifadeleri yer aldı.
Saray rejiminin demokratik hak ve özgürlüklere tahammül göstermediğinin belirtildiği açıklamada, tüm siyasi partilerin, sendikaların ve demokratik kitle örgütlerinin baskı altında olduğu ifade edildi.
Açıklamanın sonunda ise demokrasi mücadelesinin sürdürüleceği vurgulanarak, “Başta sokaklar olmak üzere yaşamın her alanında demokrasi mücadelesini büyütmeye devam edeceğiz” denildi.
Evrensel'i Takip Et