Gülistan Doku soruşturması: Umut Altaş’ın ses kaydı ortaya çıktı
Gülistan Doku soruşturması kapsamında ABD’de gözaltına alınan Umut Altaş’a ait olduğu belirtilen bir ses kaydı ortaya çıktı. Kayıtta Altaş’ın, dosyayı aydınlatacak bilgi ve kanıtlara sahip olduğunu söylediği öğrenildi.
Fotoğraf: MA
Gülistan Doku’ya soruşturması kapsamında gözaltına alınan Umut Altaş’ın ortaya çıkan ses kaydında, “Elimde dosyayı kapatacak her şey var. Her şeyin kanıtı benim elimde" ifadeleri yer aldı.
Dersim’de 2020 yılından bu yana kayıp olan Gülistan Doku ile ilgili soruşturma kapsamında Umut Altaş, ABD'de gözaltına alındı. Altaş’ın Türkiye'ye iade edilmesi bekleniyor.
Umut Altaş'ın ses kaydına ulaştığını belirten Jınnews, Altaş'ın karakoldan bir yakınıyla konuştuğu, Gülistan Doku’ya dair yapılan her şeyi bildiğini ve Türkiye’deki yetkili mercilerin bir an önce ona ulaşmasını istediğini söylediğini aktardı.
"Her şeyi anlatacağım"
Altaş’ın ses kaydında şu ifadeler yer aldı: “Her şeyi anlatacağım. Elimde dosyayı kapatacak her şey var. Türkiye Cumhuriyet’inden yetkili mercilerin bana ulaşmasını istiyorum. Her şeyin kanıtı benim elimde. Her şeyi kanıtıyla elimde var ve vereceğim. Katili ellerine vereceğim. Fakat beni arasınlar. Her şeyi kusursuz diyeceğim. Çat diye vereceğim her şeyi. Beni buradan hemen bu akşam çıkarmaları gerekiyor. Savcıya ulaşın, konsolosluğa ulaşın ve cinayeti kapatacak kanıtlar, bilgiler var elimde deyin. Kimin öldürdüğü kesin bir şekilde elimdedir.”
(Haber Merkezi)
Evrensel'i Takip Et