22.05.2026 18:19

ODTÜ öğrencilerinden mutlak butlan protestosu: Kayyumlar gidecek, biz kalacağız

CHP için alınan mutlak mutlak butlan kararını protesto eden ODTÜ'lü öğrenciler, bu kararın tüm yurttaşların iradesine ve ülkenin demokratik geleceğine vurulan bir kelepçe olduğunu söyledi.

ODTÜ öğrencilerinden mutlak butlan protestosu: Kayyumlar gidecek, biz kalacağız

Fotoğraf: Evrensel

Ankara — ODTÜ Öğrencileri CHP için alınan hukuksuz mutlak butlan kararına karşı basın açıklaması gerçekleştirdi. ODTÜ öğrencileri bu kararın 19 Mart sürecinin bir devamı olduğunu "19 Mart'ta ana muhalefet üzerinden halk iradesine yargı eliyle müdahale etme süreci, mutlak butlan kararıyla devam etmiştir. Bu kararla birlikte seçme ve seçilme hakkı, siyasi iktidarın güdümündeki yargı mekanizmaları eliyle pervasızca tarumar edilmektedir" şeklinde belirtti.

“Tüm yurttaşların iradesine ve ülkenin demokratik geleceğine vurulan bir kelepçe”

Alınan karar hakkında “Bugün şahit olduğumuz bu saldırganlık, yalnızca bir siyasi partiye yönelik müdahale olarak görülemez. Kayyum politikaları; tüm yurttaşların iradesine, anayasal düzene ve bu ülkenin demokratik geleceğine doğrudan vurulan bir kelepçedir. Halkın egemenliğini gasbederek ülkeyi karanlığa sürüklemek isteyenlerin karşısında durmak, bugün her şeyden önce tarihsel bir sorumluluktur” açıklamasında bulunan ODTÜ öğrencileri, bu kararın hayatın her alanında yankılandığını ifade etti.

Yapılan açıklamada mücadeleden vazgeçilmeyeceği “Siyasi iktidarın baskı aygıtlarına ve teslim alma politikalarına karşı; eşit, özgür ve demokratik bir ülke mücadelesinde saf tutuyor, sesimizi yükseltiyoruz ve mücadelemizi büyütüyoruz. Bu karara karşı geleceğimize sahip çıkmak için mücadeleden geri adım atmayacağız” şeklinde vurgulandı.

ODTÜ öğrencileri yaptıkları çağrıyla birlikte “Kayyumlar gidecek, biz kalacağız. AKP’den hesap soracağız” diyerek bugün 19.45’te ODTÜ A1 kapısında buluşacak.

(Evrensel)
22.05.2026 13:12 / Güncelleme: 13:14

12 yaşındaki Hande Çinkitaş cinayeti: Adliyeye sevk edilen baba tutuklandı

İstanbul Kadıköy'de 12 yaşındaki Hande Çinkitaş'ın başına çekiçle vurularak öldürülmesine ilişkin 20 yıl sonra açılan davada Yargıtay'ın cezasını onayladığı baba Nezih Çinkitaş tutuklandı.

12 yaşındaki Hande Çinkitaş cinayeti: Adliyeye sevk edilen baba tutuklandı

Fotoğraf: DHA

22.05.2026 15:40

Tokat Turhal'da taşkın riskine karşı köprüler sökülüyor

Tokat Turhal’da Almus Barajı’ndaki su tahliyesi nedeniyle Yeşilırmak'ta taşkın riskine karşı demir yaya köprüler, suyun akışını engellememesi için söküldü.

Tokat Turhal'da taşkın riskine karşı köprüler sökülüyor

Fotoğraf: DHA

22.05.2026 11:25 / Güncelleme: 11:54

Kılıçdaroğlu ilk icraatını yaptı: 3 isim görevden alındı

CHP’de “mutlak butlan” kararı sonrası kriz büyüyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun gönderdiği azilnameyle partinin üç avukatının görevine son verildi.

Kılıçdaroğlu ilk icraatını yaptı: 3 isim görevden alındı

Fotoğraf: CHP

22.05.2026 12:58 / Güncelleme: 13:16

Edirne'de 350 maden işçisi eylemde: Aylardır maaş yok, grev bahanesiyle işten çıkarma var

Kiremitçiler Group bünyesinde çalışan yaklaşık 350 maden işçisi, aylardır ödenmeyen maaş ve mesai ücretleri için eylemde. Muhatap bulamadıklarını vurgulayan işçiler, yasal haklarını kullandıkları için işten çıkarmaların olduğunu söyledi.

Edirne'de 350 maden işçisi eylemde: Aylardır maaş yok, grev bahanesiyle işten çıkarma var

Görsel: ANKA

İçerik yükleniyor...

(İşçi Sendika Servisi)

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!