22.05.2026 11:20

Sağlıkta şiddete kayıtsızlık sürüyor: İzmir'de kadın doktora darp davasında taksitle ceza

İzmir Gaziemir’de Doktor İrem Sarıkaya'nın acil serviste darbedilmesine ilişkin davada sanık, 24 eşit taksitle toplam 137 bin 200 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Sağlıkta şiddete kayıtsızlık sürüyor: İzmir'de kadın doktora darp davasında taksitle ceza

Fotoğraf: DHA

Sağlık meslek örgütlerinin skağlıkta şiddete karşı etkin önlemler talep etmesine rağmen kayıtsızlık sürüyor. İzmir'in Gaziemir ilçesinde Doktor İrem Sarıkaya'nın (27) devlet hastanesinin acil servisinde darbedildiği olaya ilişkin açılan davada sanıklara ödül gibi ceza verildi. Sanıklardan Yağmur A. (21) doktora yönelik yaralama, hakaret ve tehdit suçlarından 24 eşit taksitle toplam 137 bin 200 lira adli para cezasına çarptırıldı. Diğer sanık Sinem C.'ye ise 'hakaret' suçundan indirimli olarak 530 gün adli para, 'tehdit' suçundan indirimle 11 ay 7 gün gün hapis cezası verilip, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Olay, 15 Ekim 2024'te Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. İlk görev yeri olan hastanenin acil servisinde görev yapan 2 yıllık Doktor İrem Sarıkaya ile hastaneye gelen Sinem C. (23) ve Yağmur A. arasında tartışma çıktı. Doktorun 'beyaz kod' bildirimi yapması sonrası 2 kişi, hastaneden ayrıldı. Bir süre sonra 2 kişi, tahlil sonuçlarını almak üzere hastaneye dönünce taraflar arasında tekrar tartışma çıktı. Saçı çekilerek kopartılan Doktor İrem Sarıkaya, darbedildi. Hastaneye gelen polis ekipleri, Sinem C. ile Yağmur A.'yı gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Yağmur A. tutuklandı, Sinem C. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İlk duruşmada tahliye

Olayın ardından başlatılan soruşturma tamamlandı. Yağmur A. hakkında 'Sağlık çalışanı kadına karşı basit yaralama, hakaret ve tehdit', Sinem C. hakkında ise 'Sağlık çalışanına karşı alenen hakaret ve tehdit' suçlarından dava açıldı. Yağmur A. ve Sinem C.'nin yargılanmalarına İzmir 29'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. İlk duruşmada sanıklar üzerlerine atılı suçlamaları reddetti. Yağmur A. tahliye edilirken, Sinem C.'nin de adli kontrol şartı kaldırıldı.

Karar çıktı

İzmir 29'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde geçen günlerde görülen duruşmada karar çıktı. Sanık Yağmur A, doktora yönelik basit yaralama suçundan 270 gün adli para cezasına çarptırılırken, suçu kamu görevlisine ve sağlık personeline işlemiş olması sebebiyle cezası 607 gün adli para cezasına çevrildi. Sanık Yağmur A.'nın sabıkası bulunmaması nedeniyle cezası 505 gün adli para cezası karşılığı 50 bin 500 liraya çevrildi. 'Doktora yönelik hakaret' suçundan ise indirimle birlikte 530 gün adli para cezasına çarptırılan sanığın cezası 53 bin lira para cezasına çevrildi.

Sanık Yağmur A, 'doktora yönelik tehdit' suçundan 13 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılırken, uygulanan indirimle ceza 11 ay 7 gün hapse, sonrasında da 33 bin 700 lira adli para cezasına çevrildi. Hakim, tüm para cezalarının 24 ay taksitle ödenmesine hükmetti.

Diğer tutuksuz sanık Sinem C. doktora yönelik hakaret suçundan indirimle 530 gün adli para cezası ve doktora yönelik tehdit suçundan indirimle 11 ay 7 gün gün hapis cezası alırken, her iki karar da hükmün açıklanması geri bırakıldı.

(DHA)
22.05.2026 07:16

Hava tamamen kapanıyor: Marmara, Ege ve Akdeniz'de yağış kuvvetli olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 81 ilin tamamı için sağanak uyarısı yaptı. Batı kıyıları hariç sıcaklıkların 4 derece birden düşeceği günde; Marmara, Ege ve Akdeniz'de öğleden sonra kuvvetli yağış bekleniyor.

Hava tamamen kapanıyor: Marmara, Ege ve Akdeniz'de yağış kuvvetli olacak

Fotoğraf: _Alicja_/Pixabay

22.05.2026 10:07

ABD Donanma yetkilisi: Tayvan’a 14 milyar dolarlık silah satışı askıya alındı

ABD Donanması Bakan Vekili Hung Cao, Tayvan’a yönelik 14 milyar dolarlık silah satışının askıya alındığını açıkladı. Washington yönetimi gerekçe olarak İran’a yönelik operasyonlar için mühimmat ihtiyacını gösterdi.

ABD Donanma yetkilisi: Tayvan’a 14 milyar dolarlık silah satışı askıya alındı

Fotoğraf: ZINO/Unsplash

22.05.2026 10:42 / Güncelleme: 11:16

Kıbrıs’ta embriyo kaçakçılığında İsrailli şirket izi

Ercan Havalimanında 4 embriyonun bulunduğu taşıma tankında İsrailli LifeParcel şirketine ait referans numarası tespit edildi. Embriyoların Lefkoşa'da faaliyet gösteren Vita Altera IVF firmasına ait olduğu öğrenildi.

Kıbrıs’ta embriyo kaçakçılığında İsrailli şirket izi
22.05.2026 10:04

Almanya’da emeklilik yaşının 70 çıkarılması tartışılıyor

Almanya’da meclis komisyonunun emeklilik yaşını 70 yaşına çıkarma hazırlığı yaptığı iddiası gündemi sarstı. Komisyon “Kesin karar yok” derken yapılan hazırlıkların haziranda açıklanması bekleniyor.

Almanya’da emeklilik yaşının 70 çıkarılması tartışılıyor

Fotoğraf: Joao Prates/Unsplash

22.05.2026 00:55

Man işçisi: Her sene verilen prim bu yıl yok

"Her sene MAN'da kâr payı adı altında primler dağıtılır. Bu sene dağıtılmayacağını duyurdular. Her sene bir kilo verilen çikolata bu sene yarım kilo verildi. Önce ondan kıstılar şimdi de primleri vermiyorlar"

Man işçisi: Her sene verilen prim bu yıl yok

Fotoğraf: AI

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!