22.05.2026 10:39

Bartın Irmağı taştı, ev ve iş yerleri su altında kaldı

Bartın'da etkili olan şiddetli yağış sonrası Bartın Irmağı'nda su seviyesi 2 metre yükseldi; yollar, iskeleler ve mesire alanları sular altında kaldı.

Bartın Irmağı taştı, ev ve iş yerleri su altında kaldı

Fotoğraf: DHA

Bartın'da sağanağın ardından Bartın Irmağı'nın su seviyesi 2 metre yükseldi. Gezi teknelerinin bağlandığı iskele ile piknik alanı su altında kaldı.

DHA'da yer alan habere göre kentte dün öğle saatlerinden sonra 3 saatte metrekareye 44,8 kilogram yağış düştü. Yağış sonrası kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağı'nda su seviyesi 2 metre yükseldi. Orduyeri Mahallesi'nde gezi teknelerinin bağlandığı iskele ile Çağlayan piknik alanı su altında kaldı. Bölge araç ve yaya trafiğine kapatılırken, taşkın riskine karşı ırmak boyunca kontroller sürdürülüyor.

15 ev ve iş yerini su bastı

Kent genelinde etkili olan sağanakla birlikte İl Afet ve Koordinasyon Merkezine 27 su baskını ihbarı yapılırken, Bartın, Amasra ve Kozcağız beldelerinde 5 kara yolu, Kozcağız ve Terkehalliller köyünde 15 ev ve iş yerinde su baskını yaşandığı belirtildi.

Ayrıca mahsur kalan 32 kişi kurtarıldı.

(Haber Merkezi)
22.05.2026 07:16

Hava tamamen kapanıyor: Marmara, Ege ve Akdeniz'de yağış kuvvetli olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 81 ilin tamamı için sağanak uyarısı yaptı. Batı kıyıları hariç sıcaklıkların 4 derece birden düşeceği günde; Marmara, Ege ve Akdeniz'de öğleden sonra kuvvetli yağış bekleniyor.

Hava tamamen kapanıyor: Marmara, Ege ve Akdeniz'de yağış kuvvetli olacak

Fotoğraf: _Alicja_/Pixabay

22.05.2026 08:46

İsrail, Lübnan’da sağlık merkezini hedef aldı: 4 kişi yaşamını yitirdi, 2 sağlık görevlisi yaralandı

İsrail’in ateşkese rağmen Lübnan’ın güneyindeki Sur kentine bağlı Hanaviyeh beldesinde bulunan bir sağlık merkezine düzenlediği hava saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti, 2 sağlık görevlisi yaralandı.

İsrail, Lübnan’da sağlık merkezini hedef aldı: 4 kişi yaşamını yitirdi, 2 sağlık görevlisi yaralandı

Fotoğraf: DHA

22.05.2026 09:26

Kadir İnanır’ın sağlık durumuyla ilgili yeni açıklama: 'Yeterince oksijen alamıyor'

Zatürre nedeniyle yoğun bakımda tedavi gören ve entübe edilen usta oyuncu Kadir İnanır’ın sağlık durumuna ilişkin yeğeni Levent İnanır açıklama yaptı.

Kadir İnanır’ın sağlık durumuyla ilgili yeni açıklama: “Yeterince oksijen alamıyor”

Kadir İnanır | Fotoğraf: Özcan Yaman/Evrensel

22.05.2026 01:01

Bilgi Üniversitesi öğrencilerinden tepki: 'Binlerce öğrenci geleceksizlikle baş başa bırakıldı'

Bilgi Üniversitesi'nin kapatılmasının ardından Evrensel'e konuşan öğrenciler, bir gecede okulsuz bırakılmalarına tepkili. "Garantör okul" uygulamasının mağduriyeti gidermeyeceğini söyleyen öğrenciler, "Geleceksizlikle baş başa bırakıldık" diyor.

Bilgi Üniversitesi öğrencilerinden tepki: “Binlerce öğrenci geleceksizlikle baş başa bırakıldı”

Fotoğraf: Öğretmen Sendikası

22.05.2026 10:30 / Güncelleme: 10:35

Rodrigo Paz’ın istifası talebiyle protestoların sürdüğü Bolivya'da Çalışma Bakanı görevden alındı

Bolivya'da ekonominin kötü gidişatına karşı iki haftadır süren eylemler ve istifa çağrılarının ardından Rodrigo Paz kabinesinde değişiklik yaptı. Paz, Çalışma Bakanı Edgar Morales'i görevden aldı.

Rodrigo Paz’ın istifası talebiyle protestoların sürdüğü Bolivya'da Çalışma Bakanı görevden alındı

Fotoğraf: Jorge Mateo Romay Salinas/AA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!