20.05.2026 21:14

Kayyımın attığı işçilerin eylemi 296. gününde: Halkın vergilerini yandaşlarına peşkeş çekiyorlar

Kayyım tarafından işten çıkarılan 223 belediye işçisi, eylemlerinin 296'ncı gününde direnişlerini sürdürdü.

Kayyımın attığı işçilerin eylemi 296. gününde: Halkın vergilerini yandaşlarına peşkeş çekiyorlar

Fotoğraf: MA

Kayyım tarafından yönetilen Van Büyükşehir Belediyesinin işten çıkardığı 223 işçinin “İşimizi geri alacağız” şiarıyla başlattığı eylem, 296 gündür devam ediyor. Sanat sokağında bir araya gelen işçiler, basın açıklaması gerçekleştirdi. “Em karê xwe dixwazin, em ê bi berxwedanê serbikevîn/ Biz işimizi istiyoruz direnerek kazanacağız” pankartının açıldığı açıklamanın basın metni işten çıkarılan Önder Soğukbulak tarafından okundu.

Neredeyse 1 yıldır meydanlarda sadece haklarını değil, aynı zamanda Van halkının iradesini de savunduklarını ifade eden Önder Soğukbulak, “Direne direne kazanacağız sloganı ve hak hukuk adalet şiarı ile başladığımız direnişimiz bugün 296. günündeyiz. Bugün haksızlık ve hukuksuzluk karşısında, emeğimizin gasbının geleceğimizin çalınmasının 296. günündeyiz. Neredeyse bir yıldır bu meydanda sadece hakkımızı değil, Van halkının iradesini ve vicdanını savunuyoruz. Ancak karşımızdaki kayyum yönetimi, işçi düşmanlığında sınır tanımıyor” dedi.

‘Siz kimi aldınız, biz neden dışarıdayız?’

Yerlerine kayyım tarafından yandaşlarının işe alındığını sözlerine ekleyen Soğukbulak, “Bizler 296 gündür alandayız, çünkü bu kentin öz evlatlarıyız. 223 emekçinin yerine kimler alındı. HAK-İŞ temsilcisinin yaptığı açıklamaya göre 223 emekçinin yerine 817 kişi kadroya alındı. Bizleri “bütçe kısıtlı”, “arşiv araştırması olumsuz” gibi bahanelerle kapı önüne koyanlar; hiçbir liyakat kriteri gözetmeden, sadece yandaşlık bağıyla tam 817 kişiyi belediyeye doldurmuştur. Bir yandan 223 deneyimli emekçiyi işsiz bırakıp evlerine ekmek götürmelerini engellerken, diğer yandan 817 kişiyi aynı çatı altında istihdam etmek, akılla, mantıkla ve vicdanla açıklanamaz. Bu, Van halkının vergilerini kendi yandaşlarınıza peşkeş çekmektir” şeklinde konuştu.

Açıklama 5 dakikalık oturma eyleminin ardından son buldu.

(MA)
20.05.2026 13:26

M7 metro hattında son durum: Seferler çalışıyor mu, hangi istasyonlar kapalı?

İstanbul’un önemli raylı sistem hatlarından M7 Yıldız–Mahmutbey metrosunda teknik çalışma nedeniyle seferlerde düzenleme yapıldı. Bazı istasyonlarda geçici değişiklikler uygulanıyor.

M7 metro hattında son durum: Seferler çalışıyor mu, hangi istasyonlar kapalı?

Fotoğraf: Pau Casals/Unsplash

20.05.2026 17:37

Adalet Bakanı Akın Gürlek açıkladı: İnfaz düzenlemesi değişecek

Adalet Bakanı Akın Gürlek, 15-18 yaş aralığındakilere ilişkin infaz düzenlemesinin değiştirileceğini, suça sürüklenen çocuklara verilen cezaların artırılacağını söyledi.

Adalet Bakanı Akın Gürlek açıkladı: İnfaz düzenlemesi değişecek
20.05.2026 15:28

ODTÜ’de 5. Biyolojik Bilimler Bölüm Şenliği gerçekleşti

ODTÜ Biyolojik Bilimler Bölümü öğrencilerinin düzenlediği 5. Bölüm Şenliği’nde piknik, atölye ve konserlerin yanı sıra “Critical Thinking” ve “Günümüzde Doğa Talanı” başlıklı etkinlikler gerçekleştirildi.

ODTÜ’de 5. Biyolojik Bilimler Bölüm Şenliği gerçekleşti
20.05.2026 17:14 / Güncelleme: 17:28

Putin ve Şi'den ortak bildiri: Küresel hegemonya kabul edilemez ve yasaklanmalı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Çin ziyaretinde imzalanan ortak bildiride, "Hiçbir devlet veya devlet grubu uluslararası ilişkileri kontrol etmemeli, diğer ülkelerin kaderini belirlememeli ve kalkınma imkanlarını tekeline almamalı" denildi.

Putin ve Şi'den ortak bildiri: Küresel hegemonya kabul edilemez ve yasaklanmalı

Fotoğraf: Kremlin

20.05.2026 14:53

Avrupa futboluna yıllar sonra gelen şampiyonluklar damga vurdu: Kimi 128, kimi 61 kimi de 22 yıl şampiyonluk için bekledi

Avrupa futbolu bu sezon uzun yıllar şampiyonluk hasreti çeken kulüplerin başarı hikayelerine de sahne oldu. Kimi 128, kimi 61, kimi de 22 yıl şampiyonluk için bekledi.

Avrupa futboluna yıllar sonra gelen şampiyonluklar damga vurdu: Kimi 128, kimi 61 kimi de 22 yıl şampiyonluk için bekledi

Fotoğraf: AA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!