15.05.2026 15:55

TBMM'de stajyer öğrencilere istismar davası: Tüm sanıkların 16 yıl 6 aya kadar hapsi istendi

TBMM'de stajyer kız öğrencilere cinsel istismar iddialarına ilişkin görülen davada savcı, 5 sanık hakkında 16 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istedi.

TBMM'de stajyer öğrencilere istismar davası: Tüm sanıkların 16 yıl 6 aya kadar hapsi istendi

Fotoğraf: Volkan Pekal/Evrensel

Ankara - TBMM'de stajyer kız öğrencilere cinsel istismar iddialarına ilişkin görülen davada savcı, 5 sanık hakkında “sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı" ve "çocuğa karşı cinsel taciz" suçlarından 16 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istedi.

TBMM’deki stajyer öğrencilere yönelik "cinsel istismar" davasının üçüncü duruşması Ankara 57. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Tutuksuz sanık Ramazan Çetin duruşma salonunda hazır bulunurken tutuklu sanıklar İbrahim Beşlioğlu, Halil İlker Güner, Recep Seven ve Durmuş Uğurlu SEGBİS üzerinden bağlandı.

"Ben mesaj atarken stajyer değildi" savunması

Savunma yapan sanık Çetin, beraatini istedi. SEGBİS üzerinden duruşmaya katılan tutuklu sanık İbrahim Beşlioğlu, “Ben mesaj atarken stajyer değildi. Ben cinsel amaçlı mesaj atmadım. Muhabbet amaçlı attım. Yanıma yaklaşma gibi bir durum söz konusu değil. Tahliyemi talep ediyorum” iddialarında bulundu.

SEGBİS üzerinden savunma yapan Halil İlker de “Kendisine dokunmadım, temasım olmamıştır. 6 aydan beri cezaevindeyim. İşimden oldum. Çoluk çocuğum perişan oldu” iddiasında bulundu. Taraf avukatları, müvekkilleri hakkında tuttukluluktaki sürelerin gözönünde bulundurularak tahliye talep etti.

"Sanık Durmuş'un ifadeleri cezadan kurtulmak için"

Mağdur kız çocuğunun annesi E.D’nin avukatı ise savunmasında, “Bir kısım sanıklar suçlarını kabul etmişlerdir. Sanık Durmuş’un ifadeleri ise cezadan kurtulmak içindir. İşten kurtulmak amacıyla stajyer S'nin yakınlaştığını söylemiştir. Oysa bilirkişi raporlarında sanığın yaklaştığı kaydedilmiştir. Öte yandan bir tanığın da stajyer S'yi kendi listesine aldırttığı ifade edilmiştir. Sanıkların cezalandırılmasını talep ediyoruz” beyanında bulundu.

“Milli ve manevi duygular” savunması

Tutuklu sanık Durmuş Uğurlu da “İsnat edilen suçu kabul etmiyorum. Bir kız babası olarak, milli ve manevi duyguları olan biri olarak kesinlikle kabul etmiyorum” dedi.

Uğurlu’nun avukatı ise “Vekilimiz hakkında suçu işlediğine dair şüphe dahi oluşmamıştır. Bu yüzden müvekkilimiz suç şüphesi altında dahi değildir. Tahliyesini talep ederiz. Ölçülülük ilkesinden de son derece uzaklaşılmıştır. Herhangi bir adli kontrol tedbirinin de uygulanmasını kabul ederiz” beyanında bulundu.

Tutuklu sanık Recep Seven, üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi ve tahliyesini istedi. Avukatı da Kamera kayıtlarında Recep Seven’in bir cinsel içerikli davranışı bulunmadığını savunarak tahliye talep etti

Esas hakkındaki mütalaa açıklandı

Beyanların ardından savcılık esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Cumhuriyet savcısı her bir sanık için “sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı" ve "çocuğa karşı cinsel taciz" suçlarından ceza istedi.

Kamu görevini kullandıkları için cezalarda artırım talebi

Savcı, esas hakkındaki mütalaasında sanıkların, TBMM mutfağında stajyer olarak bulunan 15-18 yaş aralığındaki mağdurlara yönelik eylemlerini “kamu görevi ve hizmet ilişkisinin sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle zincirleme şekilde çocuğa karşı nitelikli cinsel istismar” kapsamında değerlendirerek cezalarda artırım talep etti. Sanıklar hakkında en az 4 buçuk yıldan 16 yıl 6 aya kadar hapis cezası istedi.

Esas hakkındaki mütalaanın ardından ara karar kuran hakim sanıkların mevcut hallerinin devamına hükmederek, mütalaaya karşı taraflara süre verdi. Sonraki duruşma 5 Haziran’a ertelendi.

(ANKA)
15.05.2026 11:33

Real Madrid sahada kazandı, tribünde kaybetti: Mbappé yuhalandı, Florentino hedef oldu

Real Madrid’in Oviedo karşısında aldığı galibiyete Mbappé’ye yönelik protestolar ve Florentino Perez’e açılan pankartlar damga vurdu. Bernabéu’da tansiyon bir an olsun düşmedi.

Real Madrid sahada kazandı, tribünde kaybetti: Mbappé yuhalandı, Florentino hedef oldu

Fotoğraf: Real Madrid C.F.

15.05.2026 13:59

112 Acil’de 'tekne' tartışması: Kamu atölyesindeki tamir için suç duyurusu

Antalya’da Sağlık-Sen İl Başkan Yardımcısı Tolga Özbek hakkında, 112 Acil Servis tamir atölyesinde şahsi tekne tamir ettirdiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Özbek ise teknenin kendisine ait olmadığını savundu.

112 Acil’de “tekne” tartışması: Kamu atölyesindeki tamir için suç duyurusu

Fotoğraf: Sözcü

15.05.2026 08:41

AKP’li vekilin eşine 'fakirlik' belgesi: Miras davasındaki ilmühaber için soruşturma başlatıldı

AKP Milletvekili Hüseyin Altınsoy’un eşi Serap Altınsoy’un, miras davasında harç ödememek için fakirlik ilmühaberi aldığı ortaya çıktı. Belgede usulsüzlük iddiasıyla savcılık soruşturma başlattı.

AKP’li vekilin eşine “fakirlik” belgesi: Miras davasındaki ilmühaber için soruşturma başlatıldı

Fotoğraf: Hüseyin Altınsoy'un Facebook hesabı 

15.05.2026 15:47

GSB personel alımı ne zaman, güvenlik görevlisi, temizlik personeli, tesisatçı alımı başvuru şartları neler?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 2 bin 610 sözleşmeli personel alımı yapacak. Başvurular 18-24 Mayıs tarihleri arasında Kariyer Kapısı üzerinden alınacak.

GSB personel alımı ne zaman, güvenlik görevlisi, temizlik personeli, tesisatçı alımı başvuru şartları neler?

Fotoğraf: Pixabay

15.05.2026 09:26

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da bir çocuğu daha öldürdü

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da ateş açarak 16 yaşındaki bir çocuğu daha öldürdü. 13 Mayıs’ta iki çocuk ateş açarak öldürülmüştü.

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da bir çocuğu daha öldürdü

Fotoğraf: AA

15.05.2026 10:00

TMSF dev AVM’yi satışa çıkardı: İhale tarihi açıklandı

TMSF, kayyım olarak atandığı şirkete ait Point Bornova AVM Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nü satışa çıkardı. İzmir’deki AVM’nin ihalesi 17 Haziran’da yapılacak.

TMSF dev AVM’yi satışa çıkardı: İhale tarihi açıklandı

Arşiv | Fotoğraf: Pixabay

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!