'Kuvözdeki bebeğe şiddet' davası: Hemşire tahliye istedi; dava ertelendi
Maraş’ta kuvözde uyguladığı şiddet nedeniyle bir çocuğun engelli kalmasına yol açtığı belirtilen tutuklu hemşire Hazel Dırık Bağrıyanık'ın yargılandığı dava ertelendi. Mahkeme, Adli Tıp raporunun beklenmesine ve tutukluluğun devamına karar verdi.
Fotoğraf: DHA
Maraş'ta yenidoğan ünitesinde uyguladığı şiddet ile Deniz Esin Bozoklar’ın (5) bedensel ve zihinsel engelli kalmasına neden olduğu ifade edilen tutuklu hemşire Hazel Dırık Bağrıyanık yargılandığı davada tahliyesini talep etti.
Sema-Abdullah Bozoklar çiftinin Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya gelen kızı Deniz Esin Bozoklar’ı, 26 Mayıs 2021’de yenidoğan ünitesinde darbederek bedensel ve zihinsel engelli kalmasına neden olduğu öne sürülen tutuklu hemşire Hazel Dırık Bağrıyanık’ın Kahramanmaraş 10’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi.
Hazel Dırık Bağrıyanık, duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı. Hakim, Adli Tıp Kurumu'ndan (ATK) beklenen raporun halen gelmediğini belirterek, Bağrıyanık'a önceki savunmalarına ekleyeceğinin olup olmadığını sordu.
Hazel Dırık Bağrıyanık’ın hastanenin güvenlik kamerasına da yansıyan olaydan dolayı çok pişman olduğunu belirterek, "Bir anda gelişen durum için çok pişmanım, bu pişmanlığım ömür boyu devam edecek. Çok özür dilerim ama hastalığıyla ilgili benim herhangi bir ilgim ve bağım yoktur. Yaklaşık 4,5 aydır ben de evladımdan ayrıyım. Sizden rica ediyorum, tutuksuz yargılanmak istiyorum. Birden fazla adli kontrol, ev hapsi uygulayın. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.
Hazel Dırık Bağrıyanık'ın avukatı Mustafa Çaprak ise müvekkilinin tahliyesini talep ederek, "Dosyanın geldiği aşama itibarıyla tutuklulukta geçen süre dikkate alınarak tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.
Duruşma ertelendi
Ailenin avukatı Sait Bolat da sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Cumhuriyet savcısı ise sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi yönünde mütalaa verdi.
Hakim, Adli Tıp Kurumu’dan raporun beklenmesine ve Hazel Dırık Bağrıyanık’ın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşma 3 Temmuz’a erteledi.
(DHA)
Evrensel'i Takip Et