Hull City finali öncesi ortalık karıştı | Acun Ilıcalı: Futbol dünyasına kötülük yaptılar
Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City’nin Championship play-off finali öncesinde İngiltere futbolu büyük bir krizle sarsıldı. Southampton’a yönelik “casusluk” iddiaları sonrası finalin ertelenmesi ve rakibin değişmesi ihtimali gündeme geldi.
Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City, Championship play-off finalinde Southampton ile eşleşmişti. Ancak İngiltere futbolunda gündemi sarsan “casusluk” iddiaları sonrası final karşılaşmasının ertelenebileceği hatta eşleşmenin değişebileceği öne sürüldü.
Southampton, play-off yarı finalinde Middlesbrough’yu eleyerek finale yükselmişti. Ancak Middlesbrough cephesinden gelen şikayetler sonrası Southampton hakkında bağımsız bir soruşturma başlatıldığı belirtildi.
İddialara göre Southampton tarafının rakibiyle ilgili yasa dışı bilgi topladığı öne sürülürken, İngiltere Futbol Ligi’nin konuyla ilgili kararını 19 Mayıs Salı günü açıklaması bekleniyor.
Final ertelenebilir, rakip değişebilir
İngiliz basınında yer alan iddialara göre soruşturmanın sonucuna bağlı olarak Championship play-off finali ertelenebilir. Hatta Southampton’ın diskalifiye edilerek finale Middlesbrough’nun alınabileceği ihtimali de gündeme geldi.
Premier Lig’e yükselme açısından büyük önem taşıyan final öncesindeki bu gelişmeler İngiltere’de futbol kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Acun Ilıcalı’dan dikkat çeken açıklama
Yaşanan gelişmelerin ardından Hull City sahibi Acun Ilıcalı’nın İngiliz radyosu talkSPORT’a yaptığı açıklamalar dikkat çekti.
Ilıcalı, soruşturma tamamlanmadan yorum yapmak istemediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Ne karar verileceğini bilmiyorum. Konuyla ilgili soruşturma devam ettiği için herhangi bir açıklama yapmak istemiyorum.”
Olası bir casusluk durumunda çok sert tepki vereceğini söyleyen Ilıcalı, şunları kaydetti:
“Her şey tamamen doğruysa ve hiçbir şüphe yoksa çok sinirlenirdim. İnsanların neden böyle şeyler yaptığını anlamıyorum.”
“Futbol dünyasına kötülük yaptılar”
Acun Ilıcalı açıklamasının devamında, olayın doğrulanması halinde bunun futbol adına ciddi zarar yaratacağını söyledi.
Southampton kulübünün sahipleriyle ilgili olumsuz düşünmediğini ifade eden Ilıcalı, teknik ekip tarafında kimlerin sorumlu olduğunun araştırılması gerektiğini belirtti.
Ilıcalı, “Kimler yer alıyorsa bence bu hafta futbol dünyasına kötülük getirdiler” ifadelerini kullandı.
(Spor Servisi)
Evrensel'i Takip Et