13.05.2026 17:56

Özkan Yalım 'Çocuklarının CV’lerini gönderdiler' demişti: 'O delegelerden birinin çocuğu yok, diğerinin çocuğu 5 yaşındaydı'

CHP Gaziantep İl Başkanı Vakkas Açar, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın Gaziantep delegelerine ilişkin iddialarını “Yalan ve iftira” diyerek yalanladı.

Özkan Yalım “Çocuklarının CV’lerini gönderdiler” demişti: “O delegelerden birinin çocuğu yok, diğerinin çocuğu 5 yaşındaydı”

CHP Gaziantep İl Başkanı Vakkas Açar, tutuklu Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın dört kurultay delegesi ile ilgili ek ifadesinde öne sürdüğü iddialara yanıt verdi. Dönemin İl Başkanı Reis Reisoğlu ile kurultay delegeleri Cennet Şervan ve Zehra Eltan’ın da katıldığı basın toplantısında konuşan Açar, “Açık ve net konuşuyoruz; resmi kayıtlar incelensin, SGK dökümleri araştırılsın, telefon kayıtlarına bakılsın. İddia sahiplerinin söyledikleriyle gerçeklerin örtüşmediği ortaya çıkacaktır” dedi.

Yalım’ın ifadelerinde “Cennet Şervan, Elif Berfin Aksu, Fatma Müge Düşün ve Zehra Eltan’ın çocuklarının belediyelerde işe alınması karşılığında kurultayda Özgür Özel’e destek vereceklerini” söylediğinin öne sürüldüğünü belirten Açar, bu iddiaların “iftiradan ibaret” olduğunu dile getirdi.

Cennet Şervan’ın ne çocukları ne de birinci ve ikinci derece yakınlarının herhangi bir belediyede çalıştığını belirten Açar, şunları söyledi: “Cennet Şervan’ın çocukları kendi iş yerlerinde faaliyet göstermektedirler. Yakın çevresinde belediyede çalışan tek bir kişi dahi yoktur. Bu durum resmi kayıtlarla da ortaya çıkacaktır.”

“Zehra Eltan’ın çocuğu o dönem 5 yaşındaydı”

Zehra Eltan’a ilişkin iddiaları “mantık dışı” olarak niteleyen Açar, “Zehra Eltan’ın o dönem yalnızca 5 yaşında bir çocuğu vardı. Bugün ise çocuğu 7 yaşında. Buna rağmen çocuklarının işe alındığı yönünde iddia ortaya atılıyor. Ne kendisinin ne de yakınlarının herhangi bir belediyede çalıştığına dair bir durum söz konusu değildir” diye konuştu.

İddialarda adı geçen dönemin kurultay delegesi Elif Berfin Aksu ile ilgili de açıklama yapan Açar, Aksu’nun yaklaşık bir yıl önce parti üyeliğini sonlandırdığını söyledi. Açar, “Kendisinin herhangi bir çocuğunun olmadığı da yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır” dedi.

“Fatma Müge Düşün oy bile kullanmadı”

Eski CHP Kadın Kolları İl Başkanı Fatma Müge Düşün ile ilgili iddialara da değinen Açar, kurultay tutanaklarının açık olduğunu belirtti. Açar, “Fatma Müge Düşün o kurultayda oy kullanmamıştır. Ayrıca o tarihte yurt dışında olduğu da resmi kayıtlarla ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

Açar, ayrıca Düşün’ün kısa süre önce Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve AKP İstanbul Milletvekili Tuğba Işık Ercan tarafından AKP rozeti takılarak partiye katıldığını hatırlattı.

“Kurultayda Kılıçdaroğlu’na imza verdik”

Kurultay sürecine ilişkin de konuşan Açar, delegelerin Özgür Özel için değil, tam aksine Kemal Kılıçdaroğlu için imza verdiğini ve oy kullandığını söyledi. Açar, “Basın toplantısından önce delegelerimize sordum. Her ikisi de ‘Hayır, biz Özgür Özel için imza vermedik. Kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu için imza attık ve oyumuzu da ona kullandık’ dedi. Bu kadar açık gerçekler ortadayken hala farklı bir algı oluşturulmaya çalışılması kamu vicdanını da rahatsız etmektedir” ifadelerini kullandı.

19 Mart’tan bu yana CHP’ye yönelik organize bir karalama kampanyası yürütüldüğünü ifade eden Açar, şöyle devam etti: “İnsanların aileleri, çocukları, onurları vardır. Yalan ve iftiralarla insanları hedef göstermek kabul edilemez. İnsanların geleceğiyle, itibarıyla oynanıyor. Bir siyasi tartışma uğruna ailelerin hedef haline getirilmesi vicdana da insanlığa da sığmaz. Allah’tan korkun, kul hakkı vardır. Yarın herkes yaptığının hesabını verir. Bu kadar yalan, bu kadar iftira olmaz. Yazıktır, günahtır.”

Yalım ne demişti?

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım ifadesinde, “Telefonum incelendiğinde Özgür Özel’i desteklemek için çocuklarının işe alınması yönünde şart koşan delegenin göndermiş olduğu çocuklarına ait CV’ler ve açık kimliği tespit edilebilir. Kahramanmaraş’ta Canset Ceyhan ve Hülya Doğu, Gaziantep’te Elif Berfin Aksu, Fatma Müge Düşün, Zehra Ertan, Cemile Şervan, isimli CHP delegeleri bulunmaktadır. Bunların çocuklarının SGK kayıtları yönünde araştırma yapıldığı takdirde ve telefon inceleme tamamlandığında söylemiş olduğum husus doğrulanacaktır” demişti.

(ANKA)
13.05.2026 12:05

Soma katliamı davası 12'nci yıl: Ailelerin istinaf itirazı reddedildi, yeni başvuru yapıldı

Soma katliamında ailelerin, kamu görevlilerinin yargılandığı davaya katılma taleplerinin “suçtan doğrudan zarar görmedikleri” gerekçesiyle reddedilmesine karşı yaptıkları istinaf başvurusu reddedildi. Aileler dosyayı bir üst istinaf dairesine taşıdı.

Soma katliamı davası 12'nci yıl: Ailelerin istinaf itirazı reddedildi, yeni başvuru yapıldı

Fotoğraf: ANKA

13.05.2026 15:48

Kürtçe haber kanalı NÛÇE TV yayın hayatına başlıyor

Tamamen Kürtçe yayın yapacak NÛÇE TV, 15 Mayıs Kürtçe Dil Bayramı’nda yayın hayatına başlayacak. Kanal, Hotbird ve Nilesat uydularının yanı sıra dijital platformlardan da izlenebilecek.

Kürtçe haber kanalı NÛÇE TV yayın hayatına başlıyor

Fotoğraf: MA

13.05.2026 14:07

İmamoğlu’ndan Özgür Özel paylaşımı: 'Birlikte çok güçlüyüz'

CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile birlikte yer aldığı fotoğraf, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabından "Türkiye'nin geleceği için birlikte çok güçlüyüz" mesajıyla paylaşıldı.

İmamoğlu’ndan Özgür Özel paylaşımı: 'Birlikte çok güçlüyüz'

Fotoğraf: Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!