08.05.2026 16:46

Kubilay Apartmanı davasında karar: İki kişiye hapis cezası

Adana’da 6 Şubat depremlerinde 2 kişinin yaşamını yitirdiği Kubilay Apartmanı’nın yıkılmasına ilişkin davada mahkeme kararını açıkladı. Eski Seyhan Belediyesi İmar Müdürü Alim Erdoğan ile müteahhit Murat Helete hapis cezası aldı.

Kubilay Apartmanı davasında karar: İki kişiye hapis cezası

Arşiv | Fotoğraf: AA

Adana'da 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremde 2 kişinin hayatını kaybettiği Kubilay Apartmanı'nın yıkılmasıyla ilgili 2 kişi, 3 yıl 9 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı, 2 kişinin ise beraatine karar verildi.

Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, tutuksuz sanık eski Seyhan Belediyesi İmar Müdürü Alim Erdoğan katıldı.

Taraf avukatlarının hazır bulunduğu duruşmaya, eski Seyhan Belediyesi büro personeli Abdullah Sancar, teknik uygulama sorumlusu inşaat mühendisi Mehmet Gülaç ve müteahhit Murat Helete katılmadı.

Cumhuriyet savcısı, esasa ilişkin mütalaasını tekrar ederek, toplanan tüm deliller ve Konya Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden bilirkişi heyetinin hazırladığı yeni bilirkişi raporu dikkate alınarak 4 sanığın "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Savunması alınan Alim Erdoğan, depremde yıkılan binaya ilişkin herhangi bir kusurunun olmadığını öne sürerek, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Mevzuata aykırı bir işleme imza atmadım. Mütalaayı reddediyorum. Beraatime karar verilmesini talep ederim." dedi.

Beyanı alınan diğer sanık avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu belirterek, mütalaaya karşı ayrıntılı savunma yapmak için tekrar süre talep etti.

Müşteki avukatları ise sanıkların "olası kastla kasten öldürme" suçundan ek savunmasının alınmasını isteyerek, cezalandırılmaları talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan Murat Helete'yi 7 yıl 6 ay, Alim Erdoğan'ı 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırarak, sanıklar Abdullah Sancar ve Mehmet Gülaç'ın ise delil yetersizliği gerekçesiyle beraatine karar verdi.

(AA)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
08.05.2026 12:36

CHP'den Akın Gürlek'e tepki: 'Başsavcı mısınız, Adalet Bakanı mı?'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi ve Grup Başkan Vekili Murat Emir, Akın Gürlek'in devam eden soruşturma ve davalara dair katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

CHP'den Akın Gürlek'e tepki: 'Başsavcı mısınız, Adalet Bakanı mı?'

Fotoğraf: Adalet Bakanlığı

08.05.2026 09:49

Batı Bengal'de seçim sonrası Modi destekçilerinden nefret saldırısı: Lenin heykeli yıkıldı

Hindistan'da genel seçimlerin ardından Batı Bengal'de Modi destekçileri Lenin heykelini hedef aldı. Hindistan Komünist Partisi üyeleri saldırıyı protesto etti.

Batı Bengal'de seçim sonrası Modi destekçilerinden nefret saldırısı: Lenin heykeli yıkıldı

Lenin heykelinin tahrip edilmesini protesto eden komünistler | Ekran görüntüsü: Hindistan Komünist Partisi

08.05.2026 11:08

Mehmet Türkmen’in davasını uluslararası delegasyon izleyecek

Almanya’dan sendikacılar ve bir eyalet milletvekilinin de yer aldığı uluslararası delegasyon, BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen’in Gaziantep’te 12 Mayıs’ta görülecek davasını takip edecek.

Mehmet Türkmen’in davasını uluslararası delegasyon izleyecek

Fotoğraf: Evrensel

08.05.2026 15:24 / Güncelleme: 15:54

Fenerbahçe’de seçim öncesi şok iddia: UEFA’dan dev ceza geliyor

UEFA’nın finansal limit aşımı nedeniyle Fenerbahçe’ye yaklaşık 15 milyon avro ceza vermeye hazırlandığı iddia edildi. Kararın haziran ayının ilk haftasında açıklanabileceği öne sürüldü.

Fenerbahçe’de seçim öncesi şok iddia: UEFA’dan dev ceza geliyor

Fotoğraf: AA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!