06.05.2026 22:50

Trump'tan, İran'la görüşmeler hakkında açıklama: Verimli görüşmeler yaptık, bir anlaşmaya varmamız çok muhtemel

ABD Başkanı Donald Trump, İran'la görüşmelerle ilgili yaptığı açıklamada, "Son 24 saatte (İran'la) çok verimli görüşmeler yaptık ve bir anlaşmaya varmamız çok muhtemel." dedi.

Trump'tan, İran'la görüşmeler hakkında açıklama: Verimli görüşmeler yaptık, bir anlaşmaya varmamız çok muhtemel

Fotoğraf: Wikimedia Commons CC BY-SA 2.0

Washington – ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın kendileriyle anlaşmayı çok istediğini belirterek, "Son 24 saatte (İran'la) çok verimli görüşmeler yaptık ve bir anlaşmaya varmamız çok muhtemel." dedi.

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da dövüş sporları şampiyonlarını ağırladığı bir etkinlikte, basın mensuplarının, İran gündemine ilişkin sorularını yanıtladı.

Trump, İran'la devam eden görüşmelerde mesafe katettiklerini vurgulayarak, "Bizimle anlaşma yapmak istiyorlar. Son 24 saatte (İran'la) çok verimli görüşmeler yaptık ve bir anlaşmaya varmamız çok muhtemel." ifadelerini kullandı.

Görüşmelerin içeriğine dair bir yorum yapmazken, İran'ın nükleer silaha sahip olmamayı kabul ettiğini öne süren ABD Başkanı, "İran, nükleer silaha sahip olamaz ve sahip olmayacak da, zaten diğer hususların yanı sıra bunu da kabul ettiler." dedi.

Trump, İran'ın askeri ve siyasi kapasitesini büyük ölçüde "ortadan kaldırdıklarını" savunarak, İranlı birçok liderin öldürüldüğünü ve yeni gelen isimlerle görüşmeleri sürdürdüklerini kaydetti.

Bir basın mensubunun "Anlaşma için son tarih nedir?" şeklindeki sorusuna Trump, "Bu (anlaşma) olacak, son tarih yok." yanıtını verdi.

(AA)
06.05.2026 15:38

Hadi Özışık hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Eski Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Kılıç'ın PKK kurucularından Akif Kılıç'ın kardeşi olduğunu iddia ettiği için hakkında açılan davaya katılmayan Hadi Özışık için hakkında yakalama emri çıkartıldı.

Hadi Özışık hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Ekran alıntısı Hadi Özışık'ın Youtube hesabından alınmıştır

06.05.2026 18:22

Bakan Gürlek Rojin Kabaiş'in ailesiyle görüştü: Dosyasının üzerine sonuna kadar gideceğiz

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Rojin Kabaiş'in ailesi ile görüşmesinde “Biz devlet olarak bu işin sonuna kadar üzerine gideceğiz” dedi.

Bakan Gürlek Rojin Kabaiş'in ailesiyle görüştü: Dosyasının üzerine sonuna kadar gideceğiz

Fotoğraf: DHA

06.05.2026 13:27

CHP, Karşıyaka'da Denizleri andı | Özgür Özel: İktidarımızda tarih önünde onlardan özür dilenecek

Özgür Özel, "İktidarımızda bu idam kararlarını yok hükmüne getirecek, tarih önünde onlardan özür dileyecek ve Deniz Gezmiş’in, Hüseyin İnan’ın ve Yusuf Aslan’ın hatıraları önünde saygıyla eğilecek bir kararı TBMM mutlaka alacaktır" dedi.

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!