30.04.2026 09:11

Gazeteci İsmail Arı: 'Cezaevindeyken yeni bir davam oldu'

Tutuklu gazeteci İsmail Arı, yazdığı mektupta kendisine bir dava daha açıldığını belirterek,  "Suçum; 3 yıl önce bir haber sitesinin, eski Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı hakkındaki tweetini yorumsuz olarak yeniden paylaşmak" dedi.

Gazeteci İsmail Arı: "Cezaevindeyken yeni bir davam oldu"

Tutuklanan Birgün muhabiri İsmail Arı

Tutuklu gazeteci İsmail Arı, Sincan Cezaevi’nden BirGün'e yazdığı mektupta, cezaevindeyken hakkında yeni bir dava açıldığını duyurdu. Arı, 2023 yılında bir haber sitesinin eski Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısının paylaşımını sosyal medya hesabından yorumsuz şekilde yeniden paylaştığı gerekçesiyle “kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla yargılanacağını belirtti. Gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklu bulunduğunu vurgulayan Arı, “Paylaşmak suç olmuş” diyerek tepki gösterdi.

Gazeteci İsmail Arı, Sincan Cezaevinden BirGün'e yazdığı mektubunda şunları kaydetti;

"Her yazımda olduğu gibi yine hatırlatacağım: Bayramın ikinci günü bayram ziyaretine gittiğim aile büyüklerimizin evinde gözaltına alındım. Bayramın üçüncü günü ise tutuklanarak cezaevine konuldum. Gazetecilik yaptığım için yatarı bile olmayan bir suç isnadı ile Sincan zindanlarında tutuluyorum. Gazetecilik yapmak için, sesim duvarları aşsın diye mücadele ediyorum.

Tutukluluğumun 30’uncu günü olan 21 Nisan’da, Sincan Cezaevi’ndeki koğuşumun kapısına bir infaz koruma memuru geldi. İmza atıp aldığım evrakı okuyunca şaşkına döndüm. Meğer ben cezaevindeyken hakkımda bir başka iddianame daha hazırlanmış! Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 8 Nisan 2026 tarihinde hazırladığı iddianamede, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki "müşteki", eski Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mukadder Kardiyen ise "mağdur" sıfatıyla yer alıyor. 2023 yılında Sendika.org isimli haber sitesi, "CHP’den işkenceci polis Mukadder Kardiyen hakkında suç duyurusu" başlığıyla bir haber yayımlayıp sosyal medyada da haberi bu başlıkla paylaşmış. İddianameye göre ben de bu haberi kendi sosyal medya hesabımdan yorum yapmadan retweet etmişim, yani yeniden paylaşmışım. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün avukatı da bu olayı savcılığa şikâyet etmiş.

Paylaşmak suç olmuş!

Hakkımda "kamu görevlisine hakaret" suçundan ceza isteniyor. Peki, sosyal medyada bir haber sitesinin haberini yeniden ve yorumsuz olarak paylaşmak nasıl suç olur? Hakikaten bir yaşıma daha girdim. Her gün milyonlarca kişi kendi sosyal medya hesabından haber paylaşıyor. Benim paylaştığım bu haberi de yüzlerce kişinin paylaştığına eminim. Peki, bu dava herkese mi açıldı, yoksa sadece bana mı özel? Son üç-dört yıldır davalar ve soruşturmalarla boğuşuyorum. Haftanın yarısı ya emniyette ya da adliyedeyim. Benden ne istiyorsunuz? Ben gazeteciyim!

Peki, Mukadder Kardiyen kimdir? Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken Ankara’daki hemen hemen her toplumsal olay ve eyleme yönelik polis müdahalesini yöneten, sert ve orantısız tavırlar sergilediği için sık sık gündem olan bir emniyet mensubudur. Hakkında birçok iddia vardı, ancak bu iddianamede "mağdur"!

Netice olarak bu tuhaf davanın ilk duruşması, 17 Eylül 2026 tarihinde Ankara 47. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Ben ise sadece gazetecilik yaptığım için ve gazetecilik yapmam istenmediği için hâlâ cezaevindeyim!"

(BirGün)
30.04.2026 06:32 / Güncelleme: 07:11

Sıcaklıklar hızla düşüyor, sağanak kapıda: İstanbul dahil birçok ilde kuvvetli yağış bekleniyor

Yurt genelinde hava durumu değişiyor. Kuvvetli yağışlar nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı 'Tedbirli olun' çağrısı yapıldı. Kastamonu ve Sinop'un yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur beklenirken, iç kesimlerde pus ve sis etkili olacak.

Sıcaklıklar hızla düşüyor, sağanak kapıda: İstanbul dahil birçok ilde kuvvetli yağış bekleniyor

Fotoğraf: Zeynep Sude Emek/Pexels

30.04.2026 00:46 / Güncelleme: 01:11

Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş görevden alındı, yerine Ali Fidan atandı

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararıyla, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş'ın yerine Nevşehir Valisi Ali Fidan atandı.

Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş görevden alındı, yerine Ali Fidan atandı

Mahmut Demirtaş | Fotoğraf: Emniyet Genel Müdürlüğü 

30.04.2026 01:55 / Güncelleme: 08:52

Ağrı'da KYK yurdunda şüpheli gaz sızıntısı nedeniyle zehirlenme: Bir öğrencinin durumu ağır

Ağrı'nın merkezinde bulunan KYK kız öğrenci yurdunda meydana gelen şüpheli gaz sızıntısı nedeniyle çok sayıda öğrenci fenalaşırken, bir öğrencinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Ağrı'da KYK yurdunda şüpheli gaz sızıntısı nedeniyle zehirlenme: Bir öğrencinin durumu ağır

Fotoğraf: MA

30.04.2026 02:15

İsrail basını: Trump ve Netanyahu, Lübnan ve İran meselelerini görüştü

İsrail basını, ABD Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu arasında gerçekleştirilen görüşmede Lübnan ve İran konularının ele alındığını bildirdi.

İsrail basını: Trump ve Netanyahu, Lübnan ve İran meselelerini görüştü
30.04.2026 00:29 / Güncelleme: 01:14

Ankara Valisi Vasip Şahin, TİHEK Başkanlığına getirildi

Ankara Valisi Vasip Şahin, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanlığına atandı. Şahin'in yerine Ankara Valiliğine Aydın Valisi Yakup Canpolat atandı.

Ankara Valisi Vasip Şahin, TİHEK Başkanlığına getirildi

Vasip Şahin | Fotoğraf: Ankara Valiliği

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!