25.04.2026 08:18

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz görevden alındı, yerine Cihad Demirli atandı

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz görevden alındı, yerine Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli atandı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz görevden alındı, yerine Cihad Demirli atandı

Nazif Yılmaz | Cihad Demirli 

Cumhurbaşkanı kararıyla yayımlanan atama ve görevden alma kararlarına göre Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz görevden alındı. Bu göreve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli atandı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan kararlara göre, Milli Eğitim Bakanlığında üst düzey görev değişiklikleri yapıldı. Bakan Yardımcılığı görevine getirilen Cihad Demirli’den boşalan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına ise Cem Gençoğlu atandı.

Aynı kapsamda Talim ve Terbiye Kurulu üyeliklerine Halil İbrahim Topçu ile Hatice Çelik getirildi. Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne Cengiz Mete, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne ise Emre Topoğlu atandı.

Diğer kurumlarda da değişiklik

Kararlara göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında Personel Genel Müdür Yardımcılığına Tarık Tanguroğlu atandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Strateji Geliştirme Başkanlığına Fatih Enes Bot, ÇASGEM Başkanlığına Ömer Faruk Öztürk, Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcılığına ise İbrahim Oğuzhan Yıldırım getirildi.

Türkiye Elektrik İletim AŞ’de (TEİAŞ) Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kaldırım ile Genel Müdür Yardımcısı Deniz Coşkun görevden alındı. Genel Müdür Yardımcılığına Serhat Metin atanırken, yönetim kurulu üyeliklerine Ahmet Özkaya, Mustafa Pustu ve Süleyman Önel seçildi.

Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Halil Madazlı ile Ahmet Karabay görevden alındı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Fatih Çakmak ve Mustafa Akkaya atandı.

(Haber Merkezi)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
24.04.2026 21:49 / Güncelleme: 21:54

'Esenler Erokspor kayrılıyor' demişti: Futbolcu İbrahim Akdağ’a 100 bin TL ceza

TFF, Esenler Erokspor’un kayrıldığını belirterek tepki gösteren futbolcu İbrahim Akdağ’a 100 bin TL para cezası verdi.

“Esenler Erokspor kayrılıyor” demişti: Futbolcu İbrahim Akdağ’a 100 bin TL ceza
25.04.2026 08:08

Ezgi Apartmanı davasında yeni ara karar: Ek bilirkişi raporu istendi, bir sanık tahliye edildi

Maraş’ta 35 kişinin yaşamını yitirdiği Ezgi Apartmanı davasında mahkeme, iki sanığın tutukluluğunu sürdürdü, iç mimar Ertan Danacı’yı tahliye etti. Ek bilirkişi raporu istenen dava 6 Temmuz’a ertelendi.

Ezgi Apartmanı davasında yeni ara karar: Ek bilirkişi raporu istendi, bir sanık tahliye edildi

Ezgi Apartmanı enkazı ve Sami Kervancıoğlu ile Mustafa Pekel | DHA

25.04.2026 00:34 / Güncelleme: 01:27

Gülistan Doku soruşturması: Burçin Y. ve Yücel E. gözaltına alındı

Gülistan Doku soruşturması kapsamında Tunceli Devlet Hastanesi bilgi işlem görevlileri Burçin Y. ve Yücel E. gözaltına alındı.

Gülistan Doku soruşturması: Burçin Y. ve Yücel E. gözaltına alındı
24.04.2026 22:59

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliğinden 23 Nisan etkinliği: Çocuklar barışı, şiir ve resimle anlattı

Çaycuma'da 23 Nisan kapsamında düzenlenen etkinlikte çocuklar barışı şiir ve resimlerle anlattı. Eğitim Sen, çocuklar için eşit, özgür ve şiddetten uzak bir gelecek çağrısı yaptı.

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliğinden 23 Nisan etkinliği: Çocuklar barışı, şiir ve resimle anlattı

Fotoğraf: Evrensel

24.04.2026 22:16

Kuşadası’nda öğretmene şiddete Eğitim Sen'den tepki: 'Öğretmenler şiddetin nesnesi haline getiriliyor'

Kuşadası Makbule Hasan Uçar Anadolu Lisesi'nde bir öğrencinin felsefe öğretmenine yumruklu saldırıda bulunması ve sonrasında yaşanan idari süreç Eğitim Sen tarafından protesto edildi.

Kuşadası’nda öğretmene şiddete Eğitim Sen'den tepki: "Öğretmenler şiddetin nesnesi haline getiriliyor"

Fotoğraf: Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!