24.04.2026 12:53 / Güncelleme: 13:28

Hiranur Nilgün Aygar cinayeti davası: 1 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, 2 sanığa 5'er yıla kadar hapis istemi

Mersin'in Toroslar ilçesinde 16 yaşındaki Hiranur Nilgün Aygar'ın öldürülmesine davada mütalaasını açıklayan savcı; Hüseyin Arda Ş.ye ağırlaştırılmış müebbet, 2 sanığa ise 5’er yıla kadar hapis talep etti.

Hiranur Nilgün Aygar cinayeti davası: 1 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, 2 sanığa 5'er yıla kadar hapis istemi

Mersin – Merkez Toroslar ilçesinde 16 yaşındaki Hiranur Nilgün Aygar'ın otomobilde tabancayla öldürülmesine ilişkin tutuklanan 3 sanığın yargılandığı davada mütalaa açıklandı.

Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, sanıklar Hüseyin Arda Ş. (19), Mustafa Z. (27) ve Nazmi Ç. (20), tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı.

Hiranur'un ailesi ve yakınları ile taraf avukatları hazır bulunduğu duruşmada bazı tanıklar dinlendi.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanıklardan Hüseyin Arda Ş'nin "çocuğa karşı kasten öldürme" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından, Mustafa Z. (27) ve Nazmi Ç'nin (20) ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlarından cezalandırmasını istedi.

Duruşmada, taraf avukatlar da beyanda bulundu. Söz verilen sanıklar ise tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrasında Aygar'ın ailesi ve yakınları ile Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir ve müşteki avukatları Mersin Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Özdemir, baro olarak sürecin takipçisi olduklarını belirtti.

Avukat Derya Demir de mütalaaya itiraz edeceklerini kaydetti.

Olay ve iddianame

Sabahattin Çakmakoğlu Caddesi'nde 31 Ağustos 2025'te Hiranur Nilgün Aygar'ın park halindeki otomobilde öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan şüpheliler Hüseyin Arda Ş, Nazmi Ç. ve Mustafa Z. tutuklanmıştı.

Polis ekiplerinin araştırmasında zanlıların, araçta öldürülen Aygar'ı önce Yenişehir ilçesi Fuat Morel Mahallesi'ndeki Müftü Deresi'nin üst tarafında bulunan otluk alana, sonra da saat 23.50'de Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdükleri tespit edilmiş, derenin üst tarafındaki alanda kan izlerine rastlanmıştı.

Hüseyin Arda Ş. ifadesinde, asker eğlencesi dönüşünde araçta "şaka amaçlı" doğrulttuğu ruhsatsız tabancanın kazara ateş alması sonucu Aygar'ın vurulduğunu öne sürmüştü.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklardan Hüseyin Arda Ş'nin "çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi, Nazmi Ç. ve Mustafa Z'nin de "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlarından 6'şar aydan 5'er yıla kadar hapsi talep ediliyor.

(AA)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
24.04.2026 05:56

Bir yanda bahar sıcaklığı, diğer yanda afet riski: Kuvvetli yağış ve fırtına hangi illeri vuracak?

Yurt genelinde hava durumu adeta tezat yaşıyor. Batıda sıcaklıklar 7 derece artarken, doğu bölgeleri sel riski, fırtına ve çığ tehlikesiyle karşı karşıya. İşte bölge bölge hava durumu tahminleri.

Bir yanda bahar sıcaklığı, diğer yanda afet riski: Kuvvetli yağış ve fırtına hangi illeri vuracak?

Fotoğraf: Dmitry Egorov/Pexels

24.04.2026 09:09

Okul saldırıları ile ilgili Meclis araştırma komisyonu kararı Resmi Gazete'de

Urfa ve Maraş’taki okullarda yaşanan saldırıların araştırılması ve çocukların 'dijital ortamlardaki risklerinin' incelenmesi amacıyla Meclis araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Okul saldırıları ile ilgili Meclis araştırma komisyonu kararı Resmi Gazete'de

Fotoğraf: DHA

24.04.2026 12:50

Arda Güler için kritik karar: Montella düğmeye bastı

Real Madrid’de sezonu kapatan Arda Güler için A Milli Takım teknik heyeti devreye girdi. Montella’nın planı net: yıldız futbolcu hazırlık maçlarında riske edilmeyecek.

Arda Güler için kritik karar: Montella düğmeye bastı

Arda Güler

24.04.2026 10:33

Samibey Apartmanı'nda 40 kişi yaşamını yitirmişti: Firari müteahhidi Tayland'da yakalandı

Adana'da 6 Şubat depremlerinde 40 kişinin yaşamını yitirdiği Sami Bey Apartmanı'nın firari müteahhidi Abdullah Aybaba Tayland'ın Pattaya kentinde yakalandı. Türkiye’ye iade edilecek.

Samibey Apartmanı'nda 40 kişi yaşamını yitirmişti: Firari müteahhidi Tayland'da yakalandı

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!