24.04.2026 02:14 / Güncelleme: 02:16

ABD Başkanı Trump: İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes 3 hafta uzatılacak

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ve Lübnan temsilcileriyle Oval Ofis'te yapılan görüşmenin ardından, iki ülke arasındaki ateşkesin 3 hafta uzatılacağını duyurdu.

ABD Başkanı Trump: İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes 3 hafta uzatılacak

ABD Başkanı Donald Trump | Fotoğraf: ANKA

ABD Başkanı Donald Trump, Oval Ofis’te İsrail ve Lübnan’ın üst düzey temsilcileriyle gerçekleştirilen görüşmenin ardından, iki ülke arasındaki ateşkesin 3 hafta uzatılacağını açıkladı.

Trump’ın paylaşımına göre toplantıya ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, Dışişleri Bakanı Marco Rubio, ABD’nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee ile Lübnan Büyükelçisi Michel Issa da katıldı. Görüşmenin “çok iyi geçtiğini” belirten Trump, ABD’nin Lübnan’ın kendisini Hizbullah’a karşı korumasına yardımcı olmak amacıyla Lübnan ile işbirliği yapacağını ifade etti.

Trump ayrıca, yakın gelecekte İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun’u ağırlamayı beklediğini kaydetti. Söz konusu temasın tarihi bir toplantı olduğunu savunan Trump, görüşmeye katılmaktan onur duyduğunu belirtti.

(ANKA)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
23.04.2026 21:21

AKP'li Şirin Ünal'ın evinde ölü bulunmuştu: 'Nadira Kadirova dosyası yeniden açılsın'

AKP'li Şirin Ünal’ın evinde, şüpheli şekilde ölü bulunan Nadira Kadirova cinayetini yeniden gündeme getiren CHP’li Aylin Nazlıaka, “İntihar etti denildi. Dosyada birçok çelişki vardı ama takipsizlik kararı verildi. Dosya tekrar açılmak zorunda” dedi.

AKP'li Şirin Ünal'ın evinde ölü bulunmuştu: "Nadira Kadirova dosyası yeniden açılsın"

Fotoğraflar: Nadira Kadirova'nın sosyal medya hesaplarından alınmıştır.

İçerik yükleniyor...

(www.cumhuriyet.com.tr)
23.04.2026 16:20 / Güncelleme: 16:30

Trump’tan Hürmüz’de gemilere saldırı emri

ABD Başkanı Trump, Hürmüz Boğazı’na mayın döşediğini öne sürdüğü İranlı teknelerin vurulması talimatı verdiğini açıkladı. Trump, boğazdaki mayın temizleme faaliyetlerinin de yoğunlaştırıldığını söyledi.

Trump’tan Hürmüz’de gemilere saldırı emri

Fotoğraf: AA

23.04.2026 17:39

Çıkış tarihi iki kez ertelenmişti: GTA 6 ne zaman çıkacak?

Rockstar Games’in merakla beklenen dev oyunu Grand Theft Auto VI için yeni bir erteleme sinyali gelmedi. Ana şirket Take-Two Interactive’ın mali raporları ve sektör kaynakları, 19 Kasım 2026 tarihinin halen geçerli olduğunu gösteriyor.

Çıkış tarihi iki kez ertelenmişti: GTA 6 ne zaman çıkacak?
24.04.2026 00:56

Trump 'vur emri verdim' demişti: Tahran'da bomba sesleri duyuldu

ABD Başkanı Trump'ın, “Vur emri verdim” açıklamasının ardından İran basını, Tahran'ın bazı bölgelerinde patlama sesleri duyulduğu haberini geçti.

Trump "vur emri verdim" demişti: Tahran'da bomba sesleri duyuldu
23.04.2026 15:15

Ali Kemal Şahin’den 'Kudüs’te Hayal' romanı

Yazar Ali Kemal Şahin’in “Kudüs’te Hayal” adlı romanı, Kürt tarihi ve Mezopotamya coğrafyasını odağına alıyor. Şahin, eseri özellikle Kürt çocukları için kaleme aldığını belirtti.

Ali Kemal Şahin’den “Kudüs’te Hayal” romanı

Yazar Ali Kemal Şahin

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!