Aydın’da liselilerden sessiz eylem: Okullarda güvende olmak istiyoruz
Okul saldırılarına tepki gösteren Aydınlı lise öğrenciler, sessiz eylem yaparak okullardaki şiddetin son bulmasını istedi.
Fotoğraf: Evrensel
Aydın – Maraş ve Urfa’da yaşanan okul saldırıları Aydın’ın Efeler ilçesinde lise öğrencileri tarafından protesto edildi. Okul sıralarında can güvenliği endişesi taşıyan gençler, artan şiddet olaylarına dikkat çekmek amacıyla bir araya gelerek sessiz eylem gerçekleştirdi.
Eğitim Sen, Eğitim İş ile Emek ve Demokrasi Güçlerinin de destek verdiği eylemde öğrenciler, yaşanan acı olayın ülke genelinde yarattığı infiale sessiz kalmalarının mümkün olmadığını belirtti, güvenli eğitim ortamı taleplerini sessiz eylemleriyle kamuoyuna duyurdu.
Eylem sırasında yapılan ortak açıklamada, okulda yaşanan cinayetin sadece bir adli vaka değil, toplumsal bir sorun olduğu vurgulandı. Öğrenciler, “Okullarda güvende olmak istiyoruz, şiddet istemiyoruz” sözleriyle eylemlerini sonlandırdı.
(Evrensel)Evrensel'e Abone Ol
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et