20.04.2026 14:05 / Güncelleme: 14:12

Bayraklı Belediyesi emekçileri TİS mücadelesine devam ediyor: 'Dayatmaları kabul etmiyoruz'

İzmir’in Bayraklı ilçesinde belediye emekçileri, toplu iş sözleşmesinde “yasal sınır” dayatmasına karşı eylemlerini sürdürerek teklifin geri çekilmesini istedi.

Bayraklı Belediyesi emekçileri TİS mücadelesine devam ediyor: "Dayatmaları kabul etmiyoruz" Fotoğraf: Bahar Emreoğlu/ Evrensel

İzmir- Bayraklı Belediyesi emekçileri, Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube ile belediye arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde, belediye yönetiminin son teklifinin mevcut toplu iş sözleşmesinin altında kalmasına ve yasal sınır dayatmasına karşı başlattıkları eylemi bugün de sürdürdü.

Bayraklı Belediyesi önünde toplanan emekçiler sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Geliyor, geliyor iş bırakma geliyor”, “Yusuf Tekin istifa” sloganlarını attı.

Eylemde söz alan Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Nihat Filiz, okullarda yaşanan saldırı olaylarına değindi. Filiz, “Toplum şiddete teslim olmuş durumda. Okullara yönelik saldırıları kınıyoruz. Bir an önce sorumluların hesap vermesini istiyoruz” dedi.

Belediye ile 4 kez toplu sözleşme masasında müzakere yürüttüklerini belirten Filiz, “Hiçbir maddede takılmadık. Geldiğimiz noktada bordrolar çıkmadan iki gün önce toplu sözleşmelerin sınıra çekildiği söylendi. Biz yasal sınır dayatmasını kabul etmiyoruz. Haklarımızı bedeller ödeyerek elde ettik. Ve bir kişinin iki dudağının arasından çıkan sözle haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Biz bu sözleşmeyi bu haliyle imza atmayacağız. Siz bize bunu dayatmaya devam ederseniz mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: Bahar Emreoğlu/ Evrensel

Fotoğraf: Bahar Emreoğlu/ Evrensel

“İşçi ve emekçiler karşı karşıya getirilmek isteniyor”

Belediye yöneticilerinin emekçi ile işçiyi karşı karşıya getirmeye çalıştıklarını vurgulayan Filiz, “Biz bunu reddediyoruz. Bayraklı’da da Buca’da da Karabağlar’da da Karşıyaka’da da Çiğli’de de tüm emekçiler bir bütündür. İşçisiyle, memuruyla herkes bu kente hizmet ediyor ve haklarını sonuna kadar almak zorundadır. Bakın, hepiniz buradasınız. Karşınızda Bayraklı Belediyesi var ama siz hizmet üretmediğinizde bu yapı sadece boş bir binadan ibaret kalır. Siz üretmediğinizde belediye başkanları koltuklarında yalnız kalır. Bu kentte hizmet üretilecekse, estetik bir görünüm sağlanacaksa ve çağdaş bir yaşam sürdürülecekse bunun gerçek üreticisi sizlersiniz. Belediye başkanları gelir, hizmet eder ve gider. Ama sizler kalıcısınız; onlar geçicidir” ifadelerini kullandı.

Ardından söz alan Birlik Yerel Sen Genel Başkan Yardımcısı Emrullah Altınkaynak, “Bugün İzmir’in çeşitli ilçe belediyelerinin ortak derdi yasal sınır dayatmasıdır. Bizim bu dayatmasan kurtulmamız lazım” dedi.

Belediye başkanlarına seslenen Altınkaynak, “Artık emekçileri umursayın. İşimize, emeğimize sahip çıkarken hakkımıza da sahip çıkmak zorundayız. Sözleşmeler tutulmak için verilen sözlerdir. Hakkımızı alana kadar mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

“İktidar işçileri, emekçileri yoksulluğa mahkum etti”

Ardından söz alan Tüm Bel-Sen Genel Merkez Örgütlenme Sekreteri Bülent Türkmen, “24 yıldır bu ülkeyi yöneten iktidar işçileri, emekçileri yoksulluğa mahkum etti. Hem ekonomik hem de demokratik olarak ülke bir uçuruma sürüklendi” ifadelerini kullandı.

“Bugün çalıştığımız yerde iktidar olan siyasal parti ile ülkede yaşanan sorunlara karşı mücadele veriyoruz. Ama bu mücadeleyi verenler işçinin hakkını, hukukunu gözetmiyor. Biz 30-35 yıl verdiğimiz mücadele sonucunda kazandığımız haklarımızı bir kişinin söylemiyle vermeyeceğiz. Biz hiçbir yerde böyle bir toplu sözleşme imzalamayacağız. Mücadelemiz büyüyerek, birleşerek devam edecek” dedi.

Fotoğraf: Bahar Emreoğlu/ Evrensel

Fotoğraf: Bahar Emreoğlu/ Evrensel

“Mücadeleye devam edeceğiz”

Son olarak söz alan Tüm Yerel-Sen Genel Merkez Örgütlenme Sekreteri Devrim Onur Erdağ, “Bizler burada yalnızca bir toplu sözleşmeye imza atmak için bulunmuyoruz; emeğimizin gasbedilmesine karşı bir barikat kurmak için buradayız. Ne yazık ki görüyoruz ki yerel yöneticiler, seçim dönemlerinde verdikleri sözleri koltuğa oturduktan sonra ‘yasal mevzuat’ ya da ‘bütçe yetersizliği’ gibi gerekçelerin arkasına sığınarak unutuyor” diye konuştu.

Toplu sözleşme hakkının anayasal bir hak olduğunu ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alındığını belirten Erdağ, “Bu hakkı, bir belediye başkanının iki dudağı arasından çıkacak kararlara teslim etmeyeceğiz. Bizleri bölmeye ve parçalamaya çalışanlara en güçlü yanıtı burada, bu meydanda omuz omuza durarak veriyoruz.. İşçisiyle, memuruyla, teknik personeliyle Hakkımız olanı alana, sözleşmeler bizim taleplerimiz doğrultusunda imzalanana kadar alanlarda olmaya devam edeceğiz” dedi.

(Evrensel)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
20.04.2026 07:40

Doğuya sağanak, batıya pus: Meteoroloji'den 12 il için kuvvetli yağış alarmı

Hatay'dan Elâzığ'a, Kilis'ten Dersim'e kadar pek çok ilde yerel kuvvetli yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü; sel, su baskını ve çığ tehlikesine karşı yurttaşları tedbirli olmaya çağırdı.

Doğuya sağanak, batıya pus: Meteoroloji'den 12 il için kuvvetli yağış alarmı

Fotoğraf: Zeynep Sude Emek/Pexels

20.04.2026 13:03

Baraj kapakları açılınca Kızılırmak taştı: Köyü su bastı, tarım arazileri zarar gördü

Sivas'ın İmranlı ilçesindeki sulama barajının kapaklarının doluluk nedeniyle açılması Kızılırmak Nehri'nde taşkınlara yol açtı. Zara ilçesine bağlı Canova Köyü'nün bir kısmı taşkın sularından etkilendi.

Baraj kapakları açılınca Kızılırmak taştı: Köyü su bastı, tarım arazileri zarar gördü

Fotoğraf: DHA

20.04.2026 10:16 / Güncelleme: 12:57

Doruk Madencilik işçilerinin yürüyüşüne polis müdahalesi: Sendika yöneticileri ve işçiler gözaltına alındı

Doruk Madencilik işçileri, ödenmeyen ücret ve tazminatları için Ankara’da yürümek isterken polis müdahalesiyle karşılaştı. Biber gazı kullanılan müdahalede aralarında sendika yöneticilerinin de olduğu bazı işçiler gözaltına alındı.

Doruk Madencilik işçilerinin yürüyüşüne polis müdahalesi: Sendika yöneticileri ve işçiler gözaltına alındı
20.04.2026 11:07

Maraş'taki okul saldırısında iddia: Arkadaşlarına saldırı yapacağını söylemiş

Maraş’taki okul saldırısı ardından konuşan bir öğrenci, saldırıyı gerçekleştiren İsa Aras Mersinli'nin daha önce arkadaşlarına “okula silahla saldıracağım” dediğini aktardı.

Maraş'taki okul saldırısında iddia: Arkadaşlarına saldırı yapacağını söylemiş

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!