19.04.2026 19:01

Bebek mamasından fare zehri çıktı

Avusturya’da HiPP markalı bazı bebek mamalarında fare zehri olduğu ortaya çıktı. Ülke genelinde satılan ürünler toplatılırken, tüketicilere “kullanmayın” uyarısı yapıldı.

Bebek mamasından fare zehri çıktı

Fotoğraf: Shalev Cohen/Unsplash

Avusturya’da HiPP markalı bazı bebek mamalarında fare zehri tespit edildi. Ülke genelinde SPAR marketlerinde satılan ürünler için geri çağırma süreci başlatılırken, tüketicilere “kesinlikle kullanmayın” uyarısı yapıldı.

BBC’nin haberine göre bir müşterinin mamayı ihbar etmesi üzerine yapılan incelemelerde 190 gramlık “havuç ve patates” içerikli bebek maması kavanozlarından birinde zehirli maddeye rastlandı. Özellikle Burgenland bölgesinde yapılan kontrollerde bazı ürünlerin sağlık açısından ciddi risk taşıdığı belirtildi.

Şirketten "sabotaj" iddiası

Yetkililer, şüpheli kavanozlarda kırmızı işaretli etiketler, kapak hasarı, güvenlik mührü eksikliği ve olağandışı koku gibi bulgular tespit edildiğini duyurdu. HiPP tarafından yapılan açıklamada ise ürünlere üretim aşamasında değil, sonradan dış müdahale edilmiş olabileceği ifade edildi ve sabotaj ihtimali gündeme geldi.

Soruşturma kapsamında Çekya ve Slovakya’da ele geçirilen benzer ürünlerde de zehir izlerine rastlandığı bildirildi. SPAR yetkilileri geri çağırmanın önlem amaçlı olduğunu belirtirken, tüketicilere ürünleri iade etmeleri halinde ücretlerinin geri ödeneceği duyuruldu. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma sürüyor.

Marka aynı zamanda Türkiye’de de satışta.

(www.bbc.com)
19.04.2026 13:13 / Güncelleme: 13:18

Yargıtay’dan kiracıyı sevindiren emsal karar: Depozito iadesinde yeni dönem

Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, depozito iadesinde “güncel kira bedeli” esas alınacağına hükmetti. Emsal kararla birlikte yıllar önce ödenen depozitoların enflasyon karşısında erimesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yargıtay’dan kiracıyı sevindiren emsal karar: Depozito iadesinde yeni dönem

Fotoğraf: Thirdman/Pexels

19.04.2026 13:09

ABD’nin İran’a açtığı savaş 50 günde 50 milyar dolarlık petrol kaybına neden oldu

ABD’nin İsrail ile birlikte 28 Şubat’ta İran’a karşı başlattığı savaş, ilk 50 gününde 50 milyar dolar değerinde petrol kaybına yol açtı. Bu, dünyadaki tüm araçların 11 günlük tüketimine eşdeğer.

ABD’nin İran’a açtığı savaş 50 günde 50 milyar dolarlık petrol kaybına neden oldu

Fotoğraf: Fahad Puthawala/Pexels

19.04.2026 15:09 / Güncelleme: 15:20

Erdal Eren’in büstü Emek Partisi Genel Başkanı Aslan’a verildi

Faşist cunta tarafından katledilen genç komünist Erdal Eren’in hatırasını ve mücadelesini yaşatmak için sanatçı Gülgün Kaner tarafından yapılan büst, Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan’a teslim edildi.

Erdal Eren’in büstü Emek Partisi Genel Başkanı Aslan’a verildi

Fotoğraf: Evrensel

19.04.2026 13:03

Süper Lig’de gerilim tırmanıyor: Fenerbahçe yönetiminden Galatasaray’a tepki

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi İlker Alkun, Galatasaray cephesinden gelen açıklamalara sosyal medya üzerinden sert yanıt verdi.

Süper Lig’de gerilim tırmanıyor: Fenerbahçe yönetiminden Galatasaray’a tepki

Fotoğraf: AA

19.04.2026 12:10 / Güncelleme: 12:18

Gülistan Doku dosyasına dair Çömez'den açıklama: 'Valinin oğlu tecavüz edip öldürdü'

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Gülistan Doku soruşturmasına ilişkin sosyal medya üzerinden dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Gülistan Doku dosyasına dair Çömez'den açıklama: “Valinin oğlu tecavüz edip öldürdü”

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!