17.04.2026 14:25 / Güncelleme: 14:43

Mamdani'den Trump yönetimine İran tepkisi: Halk ekmek derdinde, ABD savaş peşinde

ABD ve İsrail'in İran'a saldırılarında harcanan milyarlarca doları hatırlatan New York Belediye Başkanı Mamdani, "Bu devasa bütçe Amerikalıların hayatını iyileştirmek için kullanılabilirdi; biz barış ve geçim kolaylığı istiyoruz" dedi.

Mamdani'den Trump yönetimine İran tepkisi: Halk ekmek derdinde, ABD savaş peşinde

Zohran Mamdani | Fotoğraf: Selçuk Acar/AA

New York Belediye Başkanı Zohran Mamdani, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına yalnızca siyasi olarak değil, ekonomik gerekçelerle de karşı çıkılması gerektiğini vurguladı. Savaşın maliyetine dikkat çeken Mamdani, harcanan milyarlarca doların ülke içindeki sosyal ihtiyaçlara ayrılabileceğini söyledi. Mamdani, "Her zaman savaş için paramız var ama yoksulları doyurmak için yok" dedi.

AA'da yer alan habere göre Mamdani, NBC News kanalında yayımlanan "Meet the Press" programına konuk oldu. Programda, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını değerlendiren Mamdani, saldırılara karşı çıkılması gerektiğini söyledi.

"Savaş için paramız var, halk için yok"

Savaşın ekonomik maliyetine dikkat çeken Mamdani, saldırılar için harcanan büyük bütçelere tepki gösterdi. Bu kaynakların farklı alanlarda kullanılabileceğini vurgulayan Mamdani, "Her zaman savaş için paramız var ama yoksulları doyurmak için yok" dedi.

Mamdani, milyarlarca dolarlık harcamanın halk için kullanılabileceğini dile getirdi.

Savaşın maliyeti 28 milyar dolar

ABD ve İsrail’in 28 Şubat’ta İran’a başlattığı ve 8 Nisan’da ateşkesle ara verilen saldırıların Washington’a maliyetinin yaklaşık 28 milyar dolar olduğu belirtiliyor. Bu süreçte askeri operasyonların ekonomik yükü kamuoyunda tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Pakistan'daki müzakereden sonuç çıkmamıştı

Ateşkes sürecine giden yolda taraflar, İslamabad’da Pakistan aracılığıyla müzakereler yürütmüştü. ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, bu görüşmelerin “bir anlaşmaya varılamadan” sona erdiğini açıklamıştı.

İran tarafı ise anlaşmaya varılamamasının nedeninin ABD’nin aşırı talepleri olduğunu duyurmuştu.

(Dış Haberler)
17.04.2026 08:05

Yenimahalle liselerinde öğrenciler saldırılara tepkili: 'Tıpkı Amerika’ya dönüyoruz'

Okul saldırılarının ardından Ankara Yenimahalle'de liseli öğrenciler korku ve kaygı içinde. Öğrenciler hem artan şiddetten hem de ses çıkarırlarsa karşılaşacakları disiplin baskısından endişeli.

Yenimahalle liselerinde öğrenciler saldırılara tepkili: 'Tıpkı Amerika’ya dönüyoruz'

Fotoğraf: Evrensel

17.04.2026 11:06

Enflasyon ve döviz beklentileri yükseldi, büyüme tahmini düştü

Merkez Bankasının anketine göre; yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 27,53'e, dolar kuru tahmini 51,23 TL'ye çıkarken; 2026 büyüme beklentisi yüzde 3,5'e geriledi. Politika faizi öngörüsü ise yüzde 37,75 olarak belirlendi.

Enflasyon ve döviz beklentileri yükseldi, büyüme tahmini düştü

Fotoğraf: İbrahim Guetar/Unsplash

17.04.2026 09:35

HTŞ lideri Colani, Antalya'da: Hakan Fidan tarafından karşılandı

HTŞ Lideri Ebu Muhammed el Colani, Antalya Diplomasi Forumu'na katılmak üzere Türkiye'ye geldi; Antalya'da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşme gerçekleştirdi.

HTŞ lideri Colani, Antalya'da: Hakan Fidan tarafından karşılandı

Fotoğraf: AA

17.04.2026 12:50

Tapuda elden nakit ödeme dönemi bitti: Halka yeni bir gider kapısı daha

"Güvenli ödeme sistemi" zorunlu hale getirilerek tapu işlemlerinde elden nakit dönemi kapanıyor Ancak sistem, beraberinde yeni komisyon ücretlerini ve banka prosedürlerini getiriyor. Yurttaşlar artık tapu kapısında bir de "sistem kullanım bedeli" ödeyecek.

Tapuda elden nakit ödeme dönemi bitti: Halka yeni bir gider kapısı daha

Temsili görsel | Fotoğraf: ANKA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!