17.04.2026 14:10

Deprem bölgesinde 'kredi' tartışması: 'Kısıtlamalar bölgeyi daha da zorlar'

Deprem bölgesine tanınan kredi muafiyetinin kaldırılmasını eleştiren CHP'li Güzelmansur, ekonomik hayat normale dönmeden desteklerin kesilmemesi gerektiğini söyledi.

Deprem bölgesinde 'kredi' tartışması: “Kısıtlamalar bölgeyi daha da zorlar”

Fotoğraf: Evrensel

Volkan Pekal
[email protected]


Hatay- CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada deprem bölgesine yönelik kredi politikalarını gündeme taşıdı. Güzelmansur, 27 Mart itibarıyla kredi büyüklüğü muafiyetinin kaldırılmasının bölge ekonomisini olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Deprem bölgesinde barınma, sosyal yaşam ve ekonomik faaliyetlerin hâlâ tam anlamıyla normale dönmediğini vurgulayan Güzelmansur, “Hatay’da ne barınma ne sosyal hayat ne de ekonomik hayat normale döndü. Buna rağmen iktidar her şey düzelmiş gibi davranıyor” dedi.

Bölgedeki esnaf, sanayici ve işverenin ciddi zorluklarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Güzelmansur, krediye erişimde getirilen yeni sınırlamaların toparlanma sürecini daha da zorlaştıracağını söyledi. “Hatay’da hayat normale mi döndü ki bu destekler kaldırılıyor?” diye soran Güzelmansur, mevcut kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Hatay’da henüz tamamlanmış çarşıların, sanayi sitelerinin ve iskâna açılmış alanların bulunmadığını belirten Güzelmansur, milletvekillerine bölgeyi yerinde inceleme çağrısı yaptı.

Kredi kısıtlamalarının kaldırılmasının zorunlu olduğunu ifade eden Güzelmansur, bu kararın üretim ve istihdamı olumsuz etkileyeceğini belirterek, “Bu yaklaşım esnafa ‘ayağa kalkma’, sanayiciye ‘üretme’, işverene ‘istihdam yaratma’ demektir” dedi.

Her bölgeye aynı ekonomik politikanın uygulanamayacağını vurgulayan Güzelmansur, “Hatay ile İstanbul’u aynı kefeye koyamazsınız. Bu ne vicdana ne adalete sığar” ifadelerini kullandı.

İktidara çağrıda bulunan Güzelmansur, deprem bölgesinde ekonomik hayat tamamen normale dönene kadar krediye erişimin kolaylaştırılması ve pozitif ayrımcılığın sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
17.04.2026 12:21

EMEP'ten Bekaert grevine dayanışma: İşçilerin taleplerini sahipleniyoruz

Kocaeli'deki Bekaert fabrikasında Özçelik-İş Sendikası ile yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler greve çıktı. Emep Kocaeli İl Örgütü, fabrika önüne giderek işçilerin haklı taleplerine destek verdi.

EMEP'ten Bekaert grevine dayanışma: İşçilerin taleplerini sahipleniyoruz

Fotoğraf: Evrensel

17.04.2026 10:16

Maraş ve Urfa’dan sonra: Okullarda güvenlik önlemleri, velilere kısıtlama

Maraş ve Urfa’daki okul saldırılarının ardından Elazığ’da güvenlik önlemleri artırıldı; okullara randevusuz giriş yasaklandı.

Maraş ve Urfa’dan sonra: Okullarda güvenlik önlemleri, velilere kısıtlama

Fotoğraf: Taylor Flowe/Unsplash

17.04.2026 11:01 / Güncelleme: 12:54

Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel açığa alındı

Gülistan Doku soruşturmasında oğlu baş şüpheli olarak gözaltına alınan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel açığa alındı. Sonel, İçişleri Bakanlığı bünyesinde müfettiş olarak görev yapıyordu.

Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel açığa alındı

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!