Eski Vali Tuncay Sonel hakkında soruşturma: Gülistan Doku’nun ablasından ilk açıklama
İçişleri Bakanlığının talimatıyla başlatılan inceleme kapsamında Tuncay Sonel açığa alınırken, Aygül Doku’dan açıklama geldi.
Fotoğraf: ANKA
2020 yılından bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’ya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma çerçevesinde dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel hakkında İçişleri Bakanlığının talimatıyla inceleme başlatıldığı ve müfettiş görevlendirildiği bildirildi.
Soruşturma kapsamında Tuncay Sonel’in açığa alındığı öğrenildi.
Gelişmenin ardından Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku açıklamalarda bulundu. Aygül Doku, “Vali Tuncay Sonel ve oğlu Mustafa Türkay Sonel adalete hesap verecek” ifadelerini kullandı.
Soruşturmayı yürüten Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı Ebru Cansu’ya da teşekkür eden Aygül Doku, “Ben bu adımı Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı Ebru Cansu’ya borçluyum. Artık umudum kalmamıştı. Bugünü görmemizi kimse sağlayamazdı. Ebru Cansu adalete can suyu oldu ve tarih yazıyor” dedi.
(Haber Merkezi)Dayanışmaya çağrı!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et