KESK Ankara Şubeler Platformu: Şiddet münferit değil
Siverek ve Maraş’taki okul baskınlarının ardından MEB önünde nöbete başlayan KESK, iki günlük iş bırakma kararı aldı: “Bu sistem çocuktan katil üretiyor; ideolojik dayatmalar eğitimi bitirmiştir.”
Ankara- Urfa Siverek’te ve ardından Maraş’ta okullara yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıların ardından eğitim sendikaları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde nöbet eylemine başladı. Nöbete destek vermek amacıyla MEB önüne gelen KESK Ankara Şubeler Platformu, eğitim emekçileriyle birlikte iki gün boyunca iş bırakacaklarını duyurdu.
KESK Eş Genel Başkanı Ayfer Koçak, eylemde yaptığı açıklamada, “Bütün değerlerin altını boşaltıp ideolojik değerlerini topluma zorlamak, toplumu kutuplaştırmak, toplumu değersiz kılmaktan başka hiçbir işe yaramamıştır. Bugün ortadadır ki; ideolojik zorlamalarla, dayatmalarla eğitim süreçleri yürütülemez. Eğitimi bu yaklaşım bitirmiştir” ifadelerini kullandı.
“Bu sistem çocuktan katil üretti”
Koçak, mevcut eğitim sisteminin artık çocuklardan bile katil ürettiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Urfa’da bir çocuktan yine bir katil üretmişti bu sistem ve bu sistemin ürettiği katilin hedefinde öğrenciler, öğretmenler vardı. Bugün bu sistemin ürettiği sonuçlardan birisini daha duyduk; maalesef Maraş’a da sıçramıştı bu sistemin sonuçları.”
Çocukların sistem içerisinde yalnızlaştığını ve eğitim hayatlarından sonra bir hayat kurabileceklerine inanmadıklarını belirten Koçak, “Çocuklar eğitim süreçleri sonrasında hayatlarını kurtarabileceklerine inanmıyorlar. Çocuklar bir sorun yaşadıklarında haklarını alabileceklerine inanmıyorlar, tıpkı ebeveynleri gibi” dedi.
“Tüm kamu emekçilerini iki gün iş bırakmaya çağırıyoruz”
Koçak, toplumsal yaşamın ancak insanca yaşanabilir hale getirilmesiyle güzelleşebileceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu olarak, bir ülkede toplumsal yaşamı güzelleştirmenin, toplumsal yaşamı insanca yaşanabilir hale getirmenin tek çözüm olduğunu söylüyoruz. Güvenlikçi politikalarla bu sorunların çözülemeyeceği gerçeği ortadadır. Çocuklar, geleceklerini görebildikleri ülkelerde yaşayabilirler. Çocuklar, geleceklerinde bilimsel çalışmanın var olduğu bir ülkede ancak eğitime inanırlar. Çocuklar; ebeveynlerinin ve eğitimcilerinin itibarlı olduğu bir ülkede saygın olurlar.”
Koçak, açıklamasının sonunda eğitim sendikalarına destek vermek amacıyla KESK’in önümüzdeki iki gün iş bırakacağını ilan ederek, diğer kamu emekçileri sendikalarına da bu greve omuz verme çağrısında bulundu.
(Evrensel)Evrensel seninle güçlü!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et