14.04.2026 12:02

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları gece boyunca sürdü: 11 kişi yaşamını yitirdi

İsrail’in Lübnan’ın güneyi ve doğusuna gece boyunca düzenlediği saldırılarda en az 11 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda yerleşim yeri hedef alındı.

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları gece boyunca sürdü: 11 kişi yaşamını yitirdi

Fotoğraf: AA

İsrail ordusunun Lübnan'a gece saatlerinden bu yana düzenlediği saldırılarda 11 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. İsrail ordusu, Lübnan'a 2 Mart'ta başlattığı saldırıları sürdürüyor.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'ya göre, İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye kentine bağlı Deyr Antar beldesinde bir evi, Şeba beldesinde de bir araç ile evi bombaladı.

İsrail ordusu, Sur kentine bağlı Şabriha beldesini insansız hava araçlarıyla (İHA) hedef aldı. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Şabriha beldesinde İsrail ordusunun hedef aldığı bir evde ise yangın çıktı.

Kentin Batım ve Mansuri beldelerinin dağlık bölgelerini hedef alan İsrail ordusu, Bafliye beldesinde ise çok sayıda evi bombaladı. Sivil savunma ekipleri bölgede enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Musaylih-Nebatiye yolu üzerindeki bir araca İHA'lardan atılan 2 füzeyle saldırı düzenlendi. İsrail saldırısında 2 kişi hayatını kaybetti. İsrail ordusu Sayda'ya bağlı Adlun beldesindeki eski belediye binasını vurdu, saldırıda yaralananlar oldu.

Sayda'nın Ensariye beldesinde de bir bina İsrail ordusu tarafından hedef alındı. İsrail uçakları ayrıca güneydeki Ernun, Hoş ve Kalavay beldelerini hedef aldı. Nebatiye'ye bağlı Arabsalim beldesindeki bir eve düzenlenen hava saldırısında 2 kişi öldü.

İsrail ordusunun Lübnan'ın doğusundaki Bekaa bölgesinde bulunan Suhmur beldesine düzenlediği saldırıda aynı aileden 3 kişi yaşamını yitirdi. Sayda kentine bağlı Adlun beldesine düzenlenen hava saldırısında da 3 kişi öldü.

Öte yandan İsrail topçuları Mansuri Kalila, Ernun ve Kefr Tebnit beldelerini hedef aldı.

İsrail'in Lübnan'a saldırıları

İsrail ordusundan 2 Mart'ta yapılan açıklamada, Lübnan'dan füze atıldığının tespit edilmesinin ardından ülkenin kuzeyinde sirenlerin devreye girdiği belirtilmişti.

Daha sonra Lübnan geneline hava saldırıları başlattığını duyuran ve başkent Beyrut'u hedef alan İsrail ordusu, havadan ve denizden yoğun saldırılar düzenlediği Lübnan'da kara işgalini genişletme kararı almıştı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun 2 Mart'tan bu yana ülkeye düzenlediği saldırılarda 2 bin 89 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirmişti.

Lübnan hükümeti de ülkede yerinden edilenlerin sayısının 1 milyon 162 bini geçtiğini açıklamıştı.

(AA)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
14.04.2026 10:26 / Güncelleme: 10:37

Burak Yılmaz’ın iddiaları gündem yarattı: Fuat Göktaş olayı nedir?

Süper Lig’de Gaziantep FK Teknik Direktörü Burak Yılmaz’ın istifa kararı sonrası yaptığı açıklamalar, yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Yılmaz’ın özellikle TFF ve TFF 2. Başkan Vekili Fuat Göktaş hakkında dile getirdiği iddialar gündeme oturdu.

Burak Yılmaz’ın iddiaları gündem yarattı: Fuat Göktaş olayı nedir?
14.04.2026 10:34

Kocaeli'de elektrik faturalarına tepki: 'Dağıtım bedeli karadeliğe dönüştü'

DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği Kocaeli şubeleri, son zamlarla birlikte elektrik faturalarında dağıtım bedelinin payının yüzde 74’e çıktığını belirterek, artışların geri çekilmesini ve enerji alanında kamusal düzenleme yapılmasını istedi.

Kocaeli'de elektrik faturalarına tepki: 'Dağıtım bedeli karadeliğe dönüştü'

Fotoğraf: Evrensel

14.04.2026 00:33

Eğitim-İş'ten Milli Eğitim Akademileri tepkisi: Siyasi iktidarın kendi öğretmenini yetiştirme projesi

Eğitim-İş Genel Merkezi, Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında kurulan Milli Eğitim Akademilerinin 13 Nisan 2026 itibarıyla 7 ilde 12 şube ile faaliyete başlamasına tepki gösterdi.

Eğitim-İş'ten Milli Eğitim Akademileri tepkisi: Siyasi iktidarın kendi öğretmenini yetiştirme projesi

Fotoğraf: ANKA

14.04.2026 06:43

Arnavutköy'de metal fabrikasında tüp patladı: Biri ağır, üç göçmen işçi yaralı

Hadımköy'de bir metal fabrikasının imalat bölümünde meydana gelen şiddetli patlama sonrası yangın çıktı. İş kazasında 1'i ağır, üç göçmen işçi yaralandı.

Arnavutköy'de metal fabrikasında tüp patladı: Biri ağır, üç göçmen işçi yaralı

Görsel: AA

İçerik yükleniyor...

(İşçi Sendika Servisi)
14.04.2026 00:36

Gazi Ayşe Hanım Kız Yurdu öğrencilerinden zehirlenmelere karşı eylem: 'En temel haklarımız gasbediliyor'

İzmir’deki Buca Gazi Ayşe Hanım Kız Öğrenci Yurdu'nda çok sayıda öğrencinin zehirlenmesi tepkilere yol açtı. Öğrenciler, zehirlenmelerin ardından eylem yaptı.

Gazi Ayşe Hanım Kız Yurdu öğrencilerinden zehirlenmelere karşı eylem: “En temel haklarımız gasbediliyor”

Fotoğraf: Bahar Emreoğlu/Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!