13.04.2026 16:21

EVG Nürnberg Gençliği’nden çağrı: Mehmet Türkmen serbest bırakılsın

Almanya’da EVG Nürnberg Gençliği, BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen ile dayanışma mesajı yayımladı. Açıklamada Türkmen’in derhal serbest bırakılması ve sendika ve ifade özgürlüğünün korunması çağrısı yapıldı.

EVG Nürnberg Gençliği’nden çağrı: Mehmet Türkmen serbest bırakılsın

Logo: EVG Jugend Berlin 

Almanya’da EVG Nürnberg Gençliği, BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen’in tutuklanmasına tepki göstererek bunun sendikal haklara yönelik bir saldırı olduğunu belirtti. Açıklamada Türkmen’in derhal serbest bırakılması ve sendikal faaliyetlere yönelik baskıların son bulması çağrısı yapıldı.

Almanya’da Demiryolu ve Ulaşım İşçileri Sendikası (EVG) Nürnberg Gençliği, BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen’in yeniden tutuklanmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Türkmen’in tutuklanması “sendikal ve demokratik haklara yönelik ağır bir saldırı” olarak nitelendirildi. 

Türkmen’in iş sağlığı ve güvenliği ile işçi hakları için yürüttüğü faaliyetler nedeniyle hedef alındığı belirtilen açıklamada "Mehmet Türkmen, çalışma koşullarındaki sorunları ve işverenlerin sorumluluk almamasını eleştirdiği bir konuşması nedeniyle gözaltına alınmıştır. Bir sendikal gençlik örgütü olarak bizler; dayanışma, katılım ve çalışan haklarının savunulması için dünya genelinde mücadele ediyoruz. Sendikal faaliyetler, güvenli çalışma koşulları talebi ve ifade özgürlüğü uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmıştır - özellikle de Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) temel çalışma normlarıyla. Bu hakların kriminalize edilmesi kabul edilemez. EVG Nürnberg Gençliği, Mehmet Türkmen, BİRTEK-SEN Sendikası ve Türkiye’de zor koşullar altında hakları için mücadele eden tüm emekçilerle dayanışma içindedir. Sendikalar ve gençlik örgütleri uluslararası düzeyde birbirinin yanındadır. Sendikal haklara yönelik saldırılar - nerede olursa olsun - tüm işçi hareketine yapılmış saldırılardır." denildi.

Açıklamada "Mehmet Türkmen’in derhal ve koşulsuz serbest bırakılması, sendikacılara yönelik tüm siyasi içerikli soruşturmaların sonlandırılması, Türkiye’nin uluslararası çalışma ve insan hakları standartlarına uyması, sendika özgürlüğünün ve ifade özgürlüğünün korunması" çağrısı dile getirildi.

(İşçi Sendika Servisi)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
13.04.2026 13:25 / Güncelleme: 13:37

Emek Partisinden KESK’e ziyaret: Gündem 1 Mayıs, NATO Zirvesi ve siyasi baskılar

EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan ve beraberindeki parti heyeti, KESK yönetimini ziyaret etti. Görüşmede 1 Mayıs hazırlıkları, Ankara’daki NATO Zirvesi, yoksulluk, demokratikleşme, siyasi baskılar ve İran’a yönelik saldırılar ele alındı.

Emek Partisinden KESK’e ziyaret: Gündem 1 Mayıs, NATO Zirvesi ve siyasi baskılar

Fotoğraf: Evrensel

13.04.2026 14:42

İliç maden katliamı davasında 'bilirkişi' skandalına tepki | Seyit Aslan: Taraflı bilirkişi raporuna dayanacak karar hukuksuzdur

Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan, İliç maden katliamındaki 'bilirkişi' skandalına tepki gösterdi. Aslan, "Davaya esas kabul edilen taraflı bilirkişi raporuna dayanak yapılarak açıklanacak karar şimdiden hukuksuzdur" dedi.

İliç maden katliamı davasında 'bilirkişi' skandalına tepki | Seyit Aslan: Taraflı bilirkişi raporuna dayanacak karar hukuksuzdur

Fotoğraf: Evrensel

İçerik yükleniyor...

(İşçi Sendika Servisi)
13.04.2026 16:51

Emekli zammı ilk üç ayda eridi: 'Zam cebe girmeden buhar oldu'

CHP’li Gülcan Kış, yıl başında emeklilere yapılan artışın ilk üç ayda büyük ölçüde eridiğini belirterek artan enflasyon, enerji zamları ve gelir adaletsizliğinin emekliyi geçim krizine sürüklediğini söyledi.

Emekli zammı ilk üç ayda eridi: 'Zam cebe girmeden buhar oldu'

Fotoğraf: ANKA

13.04.2026 13:25

Artvin'de ambulans kazası: Hasta hayatını kaybetti, üç sağlık çalışanı yaralandı

Şavşat’ta hastaneye giden ambulansın Çoraklı köyü yolunda kaza yapması sonucu bir hasta hayatını kaybetti; üç sağlık personeli ve bir hasta yakını yaralandı.

Artvin'de ambulans kazası: Hasta hayatını kaybetti, üç sağlık çalışanı yaralandı

Fotoğraf: ANKA

13.04.2026 16:12

Mersin Limanı’nda direniş 103. gününde: 'İşimizi geri alana kadar mücadele sürecek'

MIP ve taşeron firmada işten çıkarılan 180 işçi, aileleriyle birlikte yürüyüş yaparak işlerine geri dönme talebini yineledi; sendikal nedenle işten atıldıklarını belirten işçiler mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

Mersin Limanı’nda direniş 103. gününde: 'İşimizi geri alana kadar mücadele sürecek'

Fotoğraf: Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!