12.04.2026 14:00

CHP'li Sümer: İğneden ipliğe her şeye zam sağanağı

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, elektrik ve doğalgaza yapılan son zam oranlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Konutlarda yüzde 25, sanayide ise yüzde 18’i aşan zamların bir hizmet değil, vatandaşın cebine kurulmuş organize bir pusu” dedi.

CHP'li Sümer: İğneden ipliğe her şeye zam sağanağı

Hasan Can Bilici
[email protected]


CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, elektrik ve doğalgaza yapılan son zam oranlarını eleştirdi. Orhan Sümer, konutlarda yüzde 25, sanayide ise yüzde 18’i aşan zamların bir “hizmet” değil, vatandaşın cebine kurulmuş organize bir pusu olduğunu vurguladı.

Yapılan zamların sadece faturalarla sınırlı kalmayacağını belirten Orhan Sümer, enerji maliyetlerindeki artışın üretim zincirini vuracağını ifade etti:

"Konutta yüzde 25, sanayide yüzde 18’i aşan bu zam sağanağı, sadece faturaları değil; iğneden ipliğe her şeyin fiyatını yakıp kavurmaktadır. Üreticinin belini büken, tüketicinin tenceresini boş bırakan bu zam sarmalı, liyakatsizliğin ve kötü yönetimin açık bir sonucudur.”

Savaş bahanesi bayatladı, acil ekonomik çözüm

İktidarın ekonomik krizi küresel gelişmelere bağlama çabalarını "bayatlamış bir bahane" olarak nitelendiren Orhan Sümer, Türkiye’nin yıllardır süregelen sistematik bir istikrarsızlığa hapsedildiğini söyledi:

“İktidar bu durumu ‘komşularımız arasında savaş var, tüm dünya etkileniyor’ sözleriyle geçiştiremez. Mızrak artık çuvala sığmıyor! Bugün yaşananlar, küresel bir krizin yansıması değil, iflas eden ekonomi politikası sahiplerinin halka ödettiği acı bir bedeldir. Vatandaşın sabrı taşmış, canına tak etmiştir.”

Isınmak için kredi çekilen bir dönem

Özellikle dar gelirli grupların kira, enerji, akaryakıt ve iletişim zamları altında ezildiğine dikkat çeken Orhan Sümer, açıklamasını şu uyarıyla tamamladı:

“Kira, doğalgaz, elektrik, akaryakıt ve iletişim zamları artık karşılanabilir seviyenin fersah fersah üzerine çıkmıştır. İktidar sahipleri, başını sokacak bir evi olan ama doğalgaz faturasını ödemek için bankadan kredi çekmek zorunda kalan vatandaşı görmezden gelmeyi bırakmalıdır. Halkın cebindeki son kuruşa göz diken bu anlayışa karşı mücadelemiz sürecektir.”

12.04.2026 09:10

Kar ve kuvvetli yağış geliyor: Meteorolojiden 13 il için sarı kodlu alarm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12 Nisan hava durumu raporunu yayımladı. Yurt genelinde yağışlı ve soğuk havanın etkisini sürdüreceği açıklandı. Doğu bölgelerinde 13 il için sarı kod verilirken, iç kesimler için ise zirai don uyarısı yapıldı.

Kar ve kuvvetli yağış geliyor: Meteorolojiden 13 il için sarı kodlu alarm

Fotoğraf: Jakub Sisulak/Pexels

12.04.2026 13:28

Barikatlara polis operasyonu: İrlanda’da çiftçiler yakıt fiyatlarının dondurulmasını istiyor

İrlanda’da ABD-İsrail’in İran’a karşı başlattığı savaş gerekçesiyle yükselen yakıt fiyatları, başta çiftçiler olmak üzere çeşitli kesimleri sokağa döktü. Bu sabah başkent Dublin’deki barikatlara polis operasyonu düzenlendiği açıklandı.

Barikatlara polis operasyonu: İrlanda’da çiftçiler yakıt fiyatlarının dondurulmasını istiyor

Fotoğraf: @_SignalNotNoise/X

12.04.2026 09:56 / Güncelleme: 11:10

Bebek'teki restorana 'yasaklı madde' operasyonu: Samet Liçina ve Elif Karaarslan gözaltına alındı

Ünlülere yönelik “yasaklı madde” soruşturması kapsamında Bebek'te bulunan Lucca adlı restorana operasyon düzenlendi. Sosyal medya fenomenleri gözaltına alınırken İlker İnanoğlu ve Cem Adrian hakkında da gözaltı kararı verildi.

Bebek'teki restorana “yasaklı madde” operasyonu: Samet Liçina ve Elif Karaarslan gözaltına alındı
12.04.2026 11:21

Tuzla'da işçiler bir araya geldi: '1 Mayıs'ta savaşa ve yoksulluğa karşı ses çıkaralım'

Tuzla'da işçilerin bir araya geldiği “1 Mayıs’a Giderken Savaşa ve Yoksulluğa Karşı Ne Yapmalı?” başlıklı etkinlikte, 1 Mayıs'ta yoksulluğun yanı sıra savaşa karşı da güçlü bir ses çıkarılması gerektiği vurgulandı.

Tuzla'da işçiler bir araya geldi: "1 Mayıs'ta savaşa ve yoksulluğa karşı ses çıkaralım"

Fotoğraf: Evrensel

12.04.2026 12:35 / Güncelleme: 12:44

Yuri Gagarin 65 yıl önce bugün uzaya çıktı: 'Ülkeler arasındaki sınırları göremedim, benim için tek bir halk vardı'

65 yıl önce bugün, dünya tarihinde bir dönüm noktasıydı. Sovyet kozmonot Yuri Gagarin, uzaya çıkan ve Dünya'nın yörüngesini dolaşan ilk insan oldu.

Yuri Gagarin 65 yıl önce bugün uzaya çıktı: "Ülkeler arasındaki sınırları göremedim, benim için tek bir halk vardı"
12.04.2026 11:05 / Güncelleme: 11:05

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı

İstanbul’da düzenlenen yol yarışı ve koşu etkinlikleri nedeniyle Beşiktaş ve Ataşehir’de çok sayıda cadde ve sokak trafiğe kapatıldı; sürücüler için alternatif güzergahlar belirlendi.

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı

Fotoğraf: AA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!