Netanyahu 'Lübnan'da ateşkes yok' dedi
Lübnan ile doğrudan müzakerelere başlanması için talimat verdiği açıklamasını yapan Netanyahu, Lübnan'da ateşkes olmayacağını duyurdu.
Fotoğraf: AA
İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, X platformunda paylaştığı video mesajında İsraillilere, “Sizi bilgilendirmek isterim: Lübnan'da ateşkes yok” dedi. Müzakereler süresince ateşkes olmayacağının işaretini veren Netanyahu, İsrail'in “Hizbullah'a tüm gücüyle saldırmaya devam ettiğini" söyledi.
Netanyahu'nun bu açıklamaları, ABD'nin İran'la müzakereleri sırasında ABD Başkanı Trump'ın Netanyahu'dan Lübnan'da “daha düşük profilli” davranmasını istediğini açıklamasının hemen ardından geldi.
Netanyahu, hükümetine “mümkün olan en kısa sürede Lübnan'la doğrudan müzakerelere başlaması” talimatını verdiğini de sözlerine ekledi. Müzakerelerin Hizbullah'ın silahsızlandırılması ve İsrail ile Lübnan arasında "barışçıl ilişkilerin" kurulmasına odaklanacağını da sözlerine ekledi.
(Dış Haberler)
Evrensel'e Abone Ol
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et