09.04.2026 18:00 / Güncelleme: 18:24

Kıbrıs’ta genel grevin perde arkası: Emekçiler neden Meclis binasına girdi?

Hayat pahalılığı ödeneğinin dondurulmasına karşı Kuzey Kıbrıs’ta başlayan genel grev, emekçilerin Meclis binasına girmesiyle dikkat çekti. Yaşananları Baraka Kültür Merkezi Başkanı Mustafa Batak, Evrensel Yazarı Kavel Alpaslan'a değerlendirdi.

Kuzey Kıbrıs’ta hayat pahalılığı ödeneğinin dondurulmasına karşı başlatılan genel grevde, eylemciler salı günü Meclis binasına girerek seslerini duyurdu. Sendikaların ve emek örgütlerinin öncülük ettiği eylemlerde hükümet istifaya çağrıldı. Ancak yaşananlara daha yakından bakıldığında, meselenin hayat pahalılığı ödeneğinden çok daha derin olduğu göze çarpıyor.

Kıbrıs’taki eylemlerin içinde yer alan Baraka Kültür Merkezi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Batak, yaşananları ve arka planını Evrensel Yazarı Kavel Alpaslan'a değerlendirdi.

(Evrensel)
09.04.2026 13:09 / Güncelleme: 17:23

Bursa Büyükşehir Belediyesi AKP'ye geçti: Polis halkı gaza boğarken AKP'liler güle oynaya seçim yaptı

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinde yapılan ve AKP’li Şahin Biba’nın tek aday olduğu başkan vekilliği seçimleri üçüncü turda sonuçlandı. CHP yönetimindeki belediye, operasyon sonucu AKP'ye geçti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi AKP'ye geçti: Polis halkı gaza boğarken AKP'liler güle oynaya seçim yaptı

Fotoğraf: Bursa Büyükşehir Belediyesi

09.04.2026 17:16

Rutte’den Trump’ı avutma ziyareti: NATO'dan hayal kırıklığına uğradı

ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray’da görüşen NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Trump’ın ittifaktan “hayal kırıklığına uğradığını” söyledi.

Rutte’den Trump’ı avutma ziyareti: NATO'dan hayal kırıklığına uğradı

Fotoğraf: Beyaz Saray

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!