Ünlülere yönelik yeni operasyon: Norm Ender ve Burak Deniz'le birlikte 14 kişi hakkında gözaltı kararı
Tanınmış isimlere yönelik yürütülen soruşturmada yeni bir operasyon düzenlendi; aralarında Rapçi Norm Ender ve Oyuncu Burak Deniz'in de bulunduğu 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Ünlülere yönelik soruşturması kapsamında yeni dalga operasyon yapıldı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aralarında ünlü rapçi Norm Ender ve oyuncu Burak Deniz'in de olduğu 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, 11 kişi gözaltına alındı.
Gazeteci Ceylan Sever’in aktardığına göre, Somer Sivrioğlu, Sinem Özenç Ünsal ve Ahsen Eroğlu’nun gözaltında olmadığı öğrenildi.
Hakkında gözaltı kararı verilen isimler şöyle:
1-Hafsanur Sancaktutan
2-Emir Can İğrek
3-Somer Sivrioğlu
4-Serra Pirinç
5-Ogün Alibaş
6-Utku Ünsal
7-Sinem Özenç Ünsal
8-Elif Büşra Pekin
9-Ahsen Eroğlu
10-Burak Deniz
11-Mert Demir
12-Emre (Fel) Öztürk
13-Ender Erdoğlu
14-Enes Güler
Savcılığın açıklaması
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nun 2026/73811 soruşturma dosyası kapsamında; Cumhuriyet Başsavcılığımızın İstanbul İl Jandarma Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile koordineli olarak yürüttüğü “kamuoyunca bilinen şahıslara yönelik” Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak ya da Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanmak, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Temin Etmek suçlarına iştirak ettiği değerlendirilen 14 şüpheli hakkında yakalanmalarına yönelik 09.04.2026 tarihinde eş zamanlı olarak arama el koyma işlemleri gerçekleştirilmiştir.
Yapılan arama el koyma faaliyetlerinde 11 şüpheli şahıs gözaltına alınmış, 2 şüphelinin firar durumda arandığı, 1 şüphelinin ise yurt dışında olduğu tespit edilmiştir."
Ne olmuştu?
Salı günü de ünlülere yönelik düzenlenen operasyonda Simge Sağın, İbrahim Çelikkol, Melek Mosso, Deha Bilimler, Mustafa Ceceli, Ersay Üner, Bengü Erden, Aslı Sipahi Hacısüleymanoğlu ve İlkay Şencan gözaltına alınmıştı.
Jandarmada işlemleri tamamlanan ünlü isimler, Adli Tıp Kurumu'nda saç ve kan örneği verdi.
Simge Sağın, Melek Mosso ve İlkay Şencan adliyeye sevk edildi.
6 isim ise örnek verdikten sonra serbest bırakıldı.
Simge Sağın ve İlkay Şencan “yurt dışı çıkış yasağı” şeklinde adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
Adliyeye sevk edilen Simge Sağın ve İlkay Şencan yurt dışı çıkış yasağıyla, Melek Mosso ise adli kontrol uygulanmaksızın serbest bırakıldı.
(Haber Merkezi)
Evrensel'i Takip Et