07.04.2026 12:53

Gündoğdu’da 1 Mayıs çağrısı: 'Tüm emekçileri alanlara davet ediyoruz'

İzmir’de 1 Mayıs Tertip Komitesi, Gündoğdu Meydanı’nda yaptığı açıklamayla işçi ve emekçilere, artan ekonomik kriz, ağırlaşan çalışma koşulları ve baskı politikalarına karşı 1 Mayıs’a güçlü katılım çağrısı yaptı.

Gündoğdu’da 1 Mayıs çağrısı: “Tüm emekçileri alanlara davet ediyoruz”

Fotoğraf: Evrensel 

İzmir — İzmir’de 1 Mayıs Tertip Komitesi, 1 Mayıs’ın kutlanacağı Gündoğdu Meydanı’nda basın açıklaması yaparak; işçi ve emekçilere güçlü katılım çağrısında bulundu. Açıklamada, artan ekonomik kriz, ağırlaşan çalışma koşulları ve baskı politikaları vurgulanırken, 1 Mayıs’ın birlik ve mücadele günü olarak kitlesel biçimde kutlanacağı ifade edildi.

“Huzurun ve barışın hakim olduğu 1 Mayıs’ı karşılamak istiyoruz”

Türk-İş Ege Bölge Başkanı Hayrettin Çakmak, 1 Mayıs hazırlıklarının sürdüğünü belirterek tüm emekçilere çağrıda bulundu. “Buradayız, 1 Mayıs’a hazırlanıyoruz. Bu ayın sonunda hakları gasp edilen tüm emekçileri 1 Mayıs’ta alanlara davet ediyoruz” diyen Çakmak, savaşların gölgesinde bir 1 Mayıs’a gidildiğine dikkat çekti. Çakmak, “Dileğimiz; savaşların olmadığı, kanın dökülmediği, huzurun ve barışın hakim olduğu, baharın güzel kokularıyla birlikte bir 1 Mayıs’ı karşılamak” dedi.

Hazırlık sürecine ilişkin bilgi veren Çakmak, tertip komitesinin 14 Nisan’da sendikalar ve siyasi partilerle yeniden bir araya geleceğini, 28 Nisan’da ise sahaya çıkarak halkı alanlara davet edeceklerini söyledi. Çakmak, “Tertip komitemizle birlikte tüm emek dünyasını ve İzmir halkını 1 Mayıs’ta alanlara çağırıyoruz. İzmir’e yakışır bir şekilde 1 Mayıs’ı kutlayacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Birlik, mücadele ve dayanışma ruhuyla alanda olalım”

Eğitim Sen 4 No’lu Şube Başkanı İsmail Akyol ise 1 Mayıs’a ağırlaşan yaşam koşulları ve artan baskılar altında gidildiğini belirtti. “Çalışma koşullarının ağırlaştığı, emekçilerin yokluk ve açlıkla karşı karşıya kaldığı, anti-demokratik uygulamaların arttığı bir dönemde 1 Mayıs’a gidiyoruz” diyen Akyol, İzmir’de tüm sendika ve kitle örgütlerinin ortak bir 1 Mayıs’ta buluşmasının önemine dikkat çekti.

Akyol, “Demokratik ve sendikal haklarımız, daha iyi yaşam koşulları ve ücretlerimizin iyileştirilmesi için; eğitimden sağlığa yaşanan sorunları dile getirmek üzere 1 Mayıs’ı kitlesel biçimde kutlayacağız” dedi. Tüm emekçilere çağrı yapan Akyol, “1 Mayıs’ın uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma ruhuyla alanda olalım, taleplerimizi hep birlikte haykıralım” diye konuştu.

“1 Mayıs’ı en kitlesel şekilde örgütlemeliyiz”

İş yerlerinden güçlü katılım sağlamak için çalışmalara başladıklarını belirten Akyol, ziyaretlerle emekçilerle buluştuklarını ifade etti. Akyol, “Tüm kitle örgütlerine ve demokratik kurumlara çağrımız; 1 Mayıs’ı en kitlesel şekilde birlikte örgütlemektir” dedi.

Gazetecilerin gözaltına alındığı, sendikacıların tutuklandığı bir süreçte 1 Mayıs’a gidildiğini söyleyen Akyol, demokratik hakların güçlü biçimde dile getirileceğini vurguladı. “En geniş katılımı sağladığımız ölçüde amacımıza ulaşacağımıza inanıyoruz” diyen Akyol, tüm işçi ve emekçilere “1 Mayıs’ta bu meydanda buluşalım” çağrısını yineledi.

(Evrensel)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
07.04.2026 07:16

Bahar havası, yerini sağanak yağışa bırakıyor: Batıda yağmur, doğuda kar bekleniyor (07.04.2026)

Yurdun büyük bölümünde sağanak yağış beklenirken, Doğu Anadolu’nun yükseklerinde karla karışık yağmur görülecek. Meteoroloji, sıcaklıklar mevsim normallerinde seyretse de rüzgar ve sel riskine karşı tedbirli olunması uyarısını yaptı.

Bahar havası, yerini sağanak yağışa bırakıyor: Batıda yağmur, doğuda kar bekleniyor (07.04.2026)

Fotoğraf: AA

07.04.2026 12:09 / Güncelleme: 12:33

Savaş tamtamları pompayı vurdu: Motorine 7,80, benzine 59 kuruş zam geliyor

ABD-İsrail'in İran'a saldırıları brent petrolü uçurdu, fatura akaryakıta kesildi. İptal edilen zam, petroldeki yükselişle güncellenerek geri döndü. Devletin ÖTV desteğine rağmen motorin fiyatları bazı illerde 86 liraya kadar dayanacak.

Savaş tamtamları pompayı vurdu: Motorine 7,80, benzine 59 kuruş zam geliyor

Fotoğraf: Julia Avamotive/Pexels

07.04.2026 10:55 / Güncelleme: 11:33

Üsküdar Belediyesine yönelik operasyon sonrası açıklama | Başkan Dedetaş: Hiçbir hizmet cezasız kalmıyor

Üsküdar Belediyesine yönelik operasyonun ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, imar ve ruhsat süreçlerinde bağış talebinin yasaklandığını belirterek iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Üsküdar Belediyesine yönelik operasyon sonrası açıklama | Başkan Dedetaş: Hiçbir hizmet cezasız kalmıyor

Fotoğraf: Üsküdar Belediyesi 

07.04.2026 09:30

Kayıp ihbarı yapmıştı: Emekli polisin evli olduğu kadın, cinayet şüphelisi olarak tutuklandı

Kayıp olarak aranan 75 yaşındaki emekli polis memuru Ali Fuat Uzunoğlu'nun evli olduğu Adalet Uzunoğlu adlı kadın, cinayet şüphelisi olarak tutuklandı.

Kayıp ihbarı yapmıştı: Emekli polisin evli olduğu kadın, cinayet şüphelisi olarak tutuklandı

Fotoğraflar: DHA | Kolaj: Evrensel

07.04.2026 11:39

Hakkâri’de mobil ve internet erişimi yetersiz, bakanlıktan yanıt bekleniyor

Hakkâri Milletvekili Öznur Bartin, kırsal bölgelerde ve özellikle Şemdinli’ye bağlı Akbal (Soranser) köyünde yaşanan mobil şebeke ve internet erişimi eksikliklerini Meclis gündemine taşıdı.

Hakkâri’de mobil ve internet erişimi yetersiz, bakanlıktan yanıt bekleniyor

Fotoğraf: ROBIN WORRALL/Unsplash

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!