05.04.2026 17:48 / Güncelleme: 18:18

Kültürpark’ta Hasan Âli Yücel Kütüphanesi hizmete girdi

Kültürpark’ta uzun süredir atıl duran bina, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kütüphaneye dönüştürülerek hizmete alındı. Kütüphaneye, eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Âli Yücel’in adı verildi.

Kültürpark’ta Hasan Âli Yücel Kütüphanesi hizmete girdi

Fotoğraf: İzmir Büyükşehir Belediyesi

Şeyma Akcan
[email protected]


Kültürpark'ta bulunan ve uzun süredir kullanılmayan İzmir Tarih ve Sanat Müzesi Taş Eserler Bölümü, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kütüphaneye dönüştürüldü.

2 bin metrekarelik alanın 1500 metrekarelik kapalı kısmı fonksiyonel hale getirilirken, 500 metrekarelik bahçeye çim serimi yapıldı.

20 bin kitaplık kütüphaneye, Köy Enstitülerinin kurucusu eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Âli Yücel’in adı verildi.

Sesli ve sessiz çalışma alanlarının bulunduğu kütüphanede, bilgisayarlı masalar ve araştırma bölümleri de yer alıyor.

Fotoğraf: İzmir Büyükşehir Belediyesi

Fotoğraf: İzmir Büyükşehir Belediyesi

Geçtiğimiz ay yaşamını yitiren tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı adına da Kültürpark'ta geçen hafta 20 bin kitaplık bir kütüphane açılmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, gençlere seslenerek "İlber Ortaylı Kütüphanesi'nin ardından Kültürpark'ta açtığımız ikinci kütüphanemiz, pazar hariç her gün 08.00-23.00 arasında sizleri bekliyor" dedi.

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
05.04.2026 12:35 / Güncelleme: 12:45

Lucescu yoğun bakıma alındı

Rumen Teknik Direktör Mircea Lucescu, kalbindeki ritim bozukluğu nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yoğun bakıma alındı.

Lucescu yoğun bakıma alındı

Fotoğraf: Aleksandr Osipov from Ukraine/Wikimedia Commons CC BY-SA 2.0

05.04.2026 15:33

Müzisyen Onur Şener davasında hapis cezaları kesinleşti

Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, müzisyen Onur Şener cinayetiyle ilgili sanıklar Ali Gündüz ve Semih Soyalp hakkında verilen hapis cezalarını onadı.

Müzisyen Onur Şener davasında hapis cezaları kesinleşti

Onur Şener | Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!