Adana’da Ruh Sağlığı Hastanesi'nde hijyen sorunu: Tutulan 10 tutanağa rağmen işlem yapılmadı
SES Adana Şubesi yaptığı açıklamada, Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde hijyen sorunları yaşandığını, emekçilerin tuttuğu 10 tutanağa rağmen bir işlem yapılmadığını, temizlik sorununun ihmal boyutunu aştığını belirtti.
Fotoğraf: Evrensel
Volkan Pekal
[email protected]
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şubesi adına Abdulbari Kahraman yaptığı yazılı basın açıklamasında, Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde ciddi hijyen sorunları yaşandığını, emekçilerin tuttuğu 10 tutanağa rağmen bir işlem yapılmadığını, hastanedeki temizlik eksikliklerinin artık ihmal boyutunu aştığını ifade etti.
Kahraman, sağlık hizmeti sunulan bir kurumda hijyen koşullarının bu denli kötü olmasının hem hastalar hem de sağlık çalışanları açısından ciddi riskler doğurduğunu belirtti. Hastanenin birçok biriminde temizlik hizmetlerinin yetersiz ya da kontrolsüz olduğu, bu durumun enfeksiyon riskini artırdığı ve tedavi süreçlerini olumsuz etkilediği vurgulayan Kahraman, söz konusu sorunların uzun süredir bilinmesine rağmen çözüm üretilmemesinin yönetim zafiyetine işaret ettiğini söyledi. Liyakat yerine farklı kriterlerle yapılan görevlendirmelerin bu tablonun oluşmasına neden olduğunu dile getiren Kahraman, destek ve kalite hizmetleri yöneticilerine temizlikle ilgili defalarca uyarı yapıldığını ancak bu uyarıların dikkate alınmadığını belirtti. En az 10 kez tutanak tutulmasına rağmen gerekli adımların atılmadığı, eczane, laboratuvar, servisler ve röntgen gibi birimlerden günlerce çöp alınmadığını dile getiren Kahraman, ayrıca aylardır cam, kapı, dolap ve raf temizliğinin yapılmadığı, sağlık çalışanlarının kendi çalışma alanlarını temizlemek zorunda kaldığı ifade etti.
Fotoğraf: Evrensel
Bir diğer dikkat çekici iddia ise temizlik personelinin asli görevleri yerine yöneticilere çay ve kahve servisi yapmakla görevlendirilmesi oldu.
SES Adana Şubesi, taleplerini ise şu şekilde sıraladı:
- Tüm birimlerde derhal düzenli ve yeterli temizlik sağlanması
- Sorumlu yöneticiler hakkında idari işlem başlatılması
- Liyakat esaslı, şeffaf ve denetlenebilir bir yönetim anlayışının kurulması
- Çalışan ve hasta sağlığını tehdit eden ihmallere son verilmesi
Açıklamada, gerekli adımların atılmaması halinde konunun hukuki ve idari yollarla takip edileceği ve kamuoyunun bilgilendirilmeye devam edileceği belirtildi.
Evrensel 31 yaşında!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...

Evrensel'i Takip Et