İran’dan ABD’ye yanıt: 'Kara saldırısına hazırız'
İran Genelkurmay Sözcüsü Şikarçi, ABD’nin kara saldırısı tehditlerine karşı hazırlıklı olduklarını belirterek, olası bir çatışmada Amerikan askerlerine ağır kayıplar verdireceklerini söyledi.
Fotoğraf: AA
İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Ebulfazl Şikarçi, ABD’nin kara saldırısı tehditlerine ilişkin yaptığı açıklamada, İran Silahlı Kuvvetleri’nin böyle bir senaryoya hazır olduğunu söyledi.
Devlet televizyonunda katıldığı programda konuşan Şikarçi, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarıyla başlayan süreci ve ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamalarını değerlendirdi.
“Yanlış hesaplarla savaşa girdiler”
Şikarçi, ABD’nin İran’a karşı yanlış değerlendirmeler yaptığını belirterek, şu ifadeleri kullandı; “Trump, İran'la savaşa yanlış tahminler ve hesaplamalarla girdi ve hiçbir gerekçe olmadan İran halkına karşı saldırganlığa başladı. Halkımıza verdikleri zarara karşılık veriyoruz, savaş kışkırtıcılığı yapmıyoruz. Minab'da genç kız ve erkek çocukların bulunduğu bir okula Tomahawk füzelerini attılar ve 160'tan fazla çocuğu kana buladılar. Bu, Amerika gibi bir ülkenin ve Trump gibi bir Başkan'ın çaresizliğini ortaya koyuyor. Devrim Rehberini (Ayetullah Ali Hamaney) öldürürlerse ülkenin kısa sürede lidersiz kalacağını sandılar. Bunların İran'ın yapısı hakkında hiçbir bilgileri yok ve cehalet içindeler.”
ABD’nin kara saldırısı tehditlerine ilişkin de konuşan Şikarçi, şu ifadeleri kullandı; “Amerika'nın kara saldırısının başlamasını bekliyoruz çünkü onlara dünyanın en zayıf ülkesini dahi asla işgal etmeyi düşünemeyecekleri bir ders vereceğiz. Silahlı kuvvetlerimiz buna hazır. Yüz yüze çatışmalarda Amerikalılara öyle bir felaket yaşatacağız ki gelecek nesiller boyunca hiç kimse bir daha ABD ordusuna gönüllü olarak katılmayacak.”
“Üsleri vurduk, askerler çekildi”
Şikarçi, ABD’nin bölgedeki askeri varlığına ilişkin de şu değerlendirmeyi yaptı; “Bölge halkını canlı kalkan olarak kullandınız. Bugün kayıplardan kaçınmak için ticari limanlarda, fabrikalarda, ofislerde ve otellerde saklanıyorsunuz ancak kara saldırısında böyle bir sığınak veya insan kalkanı yoktur ve biz böyle bir senaryoya çok güçlü şekilde hazırlandık. Şu ana kadar söylediğimiz her şeyi de gerçekleştirdik.”
Şikarçi, ABD’nin bölgedeki üslerinin vurulduğunu ve Amerikan askerlerinin bu üsleri terk ettiğini de sözlerine ekledi.
(Dış Haberler)Evrensel seninle güçlü!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et