03.04.2026 08:55

Kamu servislerinde öğrenci taşıma düzenlemesi Resmi Gazete'de

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, kamu çalışanlarının okul öncesi eğitim çağındaki çocukları ile kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüplerine devam eden çocukları, belirli koşullarla personel servisleriyle taşınabilecek.

Kamu servislerinde öğrenci taşıma düzenlemesi Resmi Gazete'de

Zeliha Irmak
[email protected]


Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, Kamu Kurum ve Kuruluşları Personel Servis Hizmet Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi. Düzenlemeyle kamuya ait personel servis araçlarının belirli şartlarla öğrenci taşımak için kullanılabilmesi hükme bağlandı.

Yeni düzenlemeye göre, okul öncesi eğitim kapsamındaki öğrenciler ile kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüplerine devam eden çocuklar, personel servis araçlarında gidebilecek. Bunun için söz konusu araçların 25 Ekim 2017 tarihli ve 30221 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Okul Servis Araçları Yönetmeliği'nde belirtilen yükümlülüklere uygun olması gerekecek.

Düzenleme, çocukların personel servisleriyle yalnızca eğitim ve bakım kurumlarına taşınmasını kapsıyor. Buna göre kamu kurumlarına ait servisler, okul öncesi eğitim kapsamındaki öğrencilerin yanı sıra özel eğitim kursları ve yaz kurslarına giden çocuklar için de kullanılabilecek.

Yönetmelik değişikliği servislerin kapasitesi ve güvenlik koşullarının nasıl denetleneceği sorusunu da gündeme taşıdı.

Yönetmelikte şu ifadelere yer verildi:

“Bu Yönetmelik kapsamında taşınacak personelin, okul öncesi eğitim ve zorunlu eğitim kapsamında bulunan öğrenci çocukları ile kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüplerine devam eden çocukları; personel ve bakım personeli, ilgili trafik komisyonlarından bu taşıma için ayrıca izin alınması ve 25/10/2017 tarihli ve 30221 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde belirtilen yükümlülüklere uygun bir şekilde taşınması kaydıyla, personel servis araçlarından yararlandırılabilir.”

03.04.2026 01:16 / Güncelleme: 01:52

Nazillispor bir alt lige düşürüldü

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Nesine 3. Lig 4. Grup'ta mücadele eden Nazillispor'u ligin 27. haftasında İzmir Çoruhlu FK maçına çıkmadığı için bir alt lige düşürdü.

Nazillispor bir alt lige düşürüldü

Fotoğraf: AA

02.04.2026 22:56 / Güncelleme: 23:04

Tunçbilek Termik Santrali'nde işçilerden 'ücretsiz izin' isyanı

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesindeki Tunçbilek Termik Santrali işçileri, 124 işçiden 70’inin 2 ay süreyle ücretsiz izne çıkarılmasına tepki göstererek santral önünde eylem yaptı. İşçiler talepleri karşılanana kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Tunçbilek Termik Santrali'nde işçilerden "ücretsiz izin" isyanı

Fotoğraf: DHA

02.04.2026 23:06 / Güncelleme: 23:09

İmamoğlu’ndan mahkemede sert sözler: '2 milyon dolar ver tahliye ettireceğim diyenler nerede?'

Ekrem İmamoğlu duruşmada, davayı “siyasi ve şaibeli” olarak niteledi. Tutuklamalara, ailelere yönelik işlemlere ve yargı sürecine tepki göstererek mahkemeye “adalet” çağrısı yaptı.

İmamoğlu’ndan mahkemede sert sözler: “2 milyon dolar ver tahliye ettireceğim diyenler nerede?”
02.04.2026 21:46

Trump’tan Epstein ağı ifşası sonrası kritik hamle: Adalet Bakanı Bondi gönderildi

Trump, Epstein dosyalarındaki tutumu ve siyasi agresiflik eksikliği gerekçesiyle Adalet Bakanı Pam Bondi’yi görevden aldı. Yerine vekaleten Todd Blanche getirildi.

Trump’tan Epstein ağı ifşası sonrası kritik hamle: Adalet Bakanı Bondi gönderildi

Kolaj: Evrensel

03.04.2026 01:41 / Güncelleme: 01:46

ABD Kara Kuvvetleri Komutanı görevden alındı: Savunma Bakanı istifasını istemişti

ABD Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanı Randy George'un "derhal emekli olacağını" bildirdi. ABD basını, Savunma Bakanı Pete Hegseth'in George'tan istifasını istediğini iddia etmişti.

ABD Kara Kuvvetleri Komutanı görevden alındı: Savunma Bakanı istifasını istemişti

Fotoğraf: Sgt. 1st Class Michael Sword, U.S. Army/Wikimedia Commons Public domain

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!