02.04.2026 12:36 / Güncelleme: 13:13

Figen Yüksekdağ'ın ağabeyi hayatını kaybetti

9,5 yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın ağabeyi Mehmet Cavit Yüksekdağ yaşamını yitirdi;

Figen Yüksekdağ'ın ağabeyi hayatını kaybetti

Figen Yüksekdağ | Fotoğraf: MA

Kobanê Davasında  9,5 yıldır cezaevinde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın ağabeyi Mehmet Cavit Yüksekdağ, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Ölüm haberini duyuran Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada başsağlığı dilerken "Yıllardır hukuksuzca cezaevinde tutulan arkadaşlarımızın kaybettikleri yakınlarının yanlarında olmamaları kabul edilemez bir hak ihlalidir. Yoldaşlarımızın yas hakkından mahrum bırakıldığı bu uygulamalar artık son bulmalı, arkadaşlarımız bir an önce özgürlüklerine kavuşmalıdır" ifadelerini kullandı

Yüksekdağ’ın cenaze törenine katılması bekleniyor

Mezopotamya Ajansı'nn aktardığına göre Cavit Yüksekdağ, tedavi gördüğü Adana Şehir Hastanesi'nde dün gece yaşamını yitirdi.
Cavit Yüksekdağ’ın cenazesinin, cuma günü Adana’nın Ceyhan ilçesine bağlı Namık Kemal Mahallesi’ndeki aile evinden alınarak cuma namazının ardından Yumurtalık ilçesine bulunan Gölovası köyündeki aile mezarlığında defnedileceği belirtildi. Figen Yüksekdağ’ın da cenaze törenine katılması bekleniyor.

Yaklaşık 10 yıldır cezaevinde tutulan Figen Yüksekdağ, bu süreçte babasını ve 3 kardeşini kaybetti.

(Politika Servisi)
02.04.2026 11:22 / Güncelleme: 11:48

Avukat Hüseyin Ersöz: İBB davasında çok sayıda tahliye hukuken zorunlu

İBB davasında 107 tutukluya ilişkin karar öncesi Avukat Hüseyin Ersöz, uzun tutukluluk ve delil yetersizliği gerekçeleriyle çok sayıda tahliyenin hukuken zorunlu olduğunu söyledi.

Avukat Hüseyin Ersöz: İBB davasında çok sayıda tahliye hukuken zorunlu

Çizim: Tarık Tolunay

02.04.2026 13:01

Diyarbakır’da çocuklara yönelik taciz: Din görevlisi açığa alındı

Diyarbakır’da bir Çocuk Evleri Sitesi’nde çocuklara yönelik taciz iddiasıyla gündeme gelen ve "çocuklarla çalışması sakıncalı" raporuna rağmen başka bir kurumda görevlendirildiği ortaya çıkan din görevlisi açığa alındı.

Diyarbakır’da çocuklara yönelik taciz: Din görevlisi açığa alındı

Görsel: Diyarbakır Yenigün gazetesi

02.04.2026 11:57

Milas İkizköy'de bir hukuk skandalı daha: Muhtar Nejla Işık'ın kızı tutuklanırken evi kamulaştırıldı

Ailenin adliyede tutuklama kararını beklediği sırada boş evde yapılan bu işlem, avukatlarca bir "gözdağı" ve "peşinen cezalandırma yöntemi" olarak tanımlandı.

Milas İkizköy'de bir hukuk skandalı daha: Muhtar Nejla Işık'ın kızı tutuklanırken evi kamulaştırıldı

Fotoğraf: Mert Çakır

02.04.2026 12:47 / Güncelleme: 12:55

Tutuklu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan açıklama: 'Önce içeri atarlar, sonra iftira'

“İcbar suretiyle irtikap” suçlamasıyla tutuklanan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kendisine yönelik iddialara tepki göstererek “Önce içeri atarlar, sonra iftira” ifadelerini kullandı.

Tutuklu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan açıklama: “Önce içeri atarlar, sonra iftira”

Fotoğraf: DHA

02.04.2026 09:46 / Güncelleme: 10:11

Altın fiyatları, Trump'ın 'İran'a daha sert saldıracağız' açıklamasından sonra çakıldı: Gram ne kadar oldu?

ABD Başkanı Trump'ın yaptığı "ulusa sesleniş" konuşmasından savaşı sonlandırmak yerine İran'a daha sert saldırı mesajı çıkınca altın piyasası da etkilendi.

Altın fiyatları, Trump'ın 'İran'a daha sert saldıracağız' açıklamasından sonra çakıldı: Gram ne kadar oldu?

Altın görseli: Unsplash ve Trump fotoğraf: Beyaz Saray

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!