26.03.2026 14:43

İlkay Akkaya’nın Kastamonu konseri iptal edildi: 'Zorbalığa boyun eğmeyeceğim'

Sanatçı İlkay Akkaya’nın Kastamonu’da vereceği konser, sosyal medyada yapılan hedef gösterici çağrıların ardından iptal edildi. Akkaya, “Zorbalığa boyun eğmeyeceğim” dedi.

İlkay Akkaya’nın Kastamonu konseri iptal edildi: “Zorbalığa boyun eğmeyeceğim”

Fotoğraf: MA

Sanatçı İlkay Akkaya’nın 3 Nisan’da Kastamonu’da yapacağı konseri iptal edildi. Konser öncesi, sanatçının geçmişte çekilmiş bazı fotoğrafları, “Öcalan önünde fotoğraf çektirdi” diye servis edilerek hedef gösterdi. Bunun ardından organizasyon firması, sanatçının Kastamonu konserini iptal etti.

T24’e konuşan İlkay Akkaya, iptalin ifade özgürlüğünün ayaklar altına alınması anlamına geldiğini söyledi. Akkaya, “Uzun yıllardır yürüdüğüm bu yolda yüzlerce kez karşılaştığım bir durumun içindeyim yine. Bir grup insanın yalan, iftira ve tehditleri karşısında haklarımı koruması gereken kurumlar, yine saldırganlığın yanında duracak belli ki. Bir şehirde türlü görüşten insan farklılıklarıyla bir arada yaşayabilmelidir. Temel bir hak olan ifade özgürlüğü bu denli ayaklar altına alınamaz. Alınamamalıdır. Yasal haklarımı sonuna dek savunacağım. Zorbalığa boyun eğmeyeceğim” dedi.

Hayatı boyunca barışı ve adaleti savunduğunun altını çizen İlkay Akkaya, “Bir arada yaşama kültüründen bihaber vandallara terk etmeyeceğim bu alanı. Sahne benim sahnem, düşüncelerim açıkça söylediklerim ve şarkılarım dinleyici dostlarımla hep birlikte söylediğimiz hayattan ve dünya üzerindeki tüm mazlumlara, tüm türlere iyilik dileyen şarkılardır. Bu ülkenin yurttaşıyım ve özgürlüklerimi, temel insan haklarımı koruması gereken kurumlara; yurttaşlıktan, haklardan, özgürlüklerden haberi bile olmayan zorbaların yanında durma ayıbından bir an önce dönmeleri gerektiğini hatırlatırım” ifadelerini kullandı.

(t24.com.tr)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
26.03.2026 08:36

'Aday değilim ama…': Aziz Yıldırım’dan dikkat çeken açıklama

Fenerbahçe’de olağanüstü genel kurul süreci yaklaşırken, Aziz Yıldırım’ın aday olup olmayacağına dair tartışmalara açıklık geldi.

“Aday değilim ama…”: Aziz Yıldırım’dan dikkat çeken açıklama

Fotoğraf: Abidikgubidik2015/Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

26.03.2026 13:40

Trump'tan NATO ülkelerine tepki: 'İran konusunda hiçbir şey yapmadılar, bunu asla unutmayın'

ABD Başkanı Trump, İran’a karşı savaşında ABD’ye destek vermedikleri gerekçesiyle NATO ülkelerine tepki gösterdi. Trump, "ABD’nin NATO’dan hiçbir şeye ihtiyacı yok, ancak bu çok önemli anı asla unutmayın" dedi.

Trump'tan NATO ülkelerine tepki: 'İran konusunda hiçbir şey yapmadılar, bunu asla unutmayın'

Fotoğraf: Michael Vadon/Wikimedia Commons CC BY-SA 2.0

26.03.2026 13:53 / Güncelleme: 14:02

Kadın işçiye taciz davasında duruşmaya çağrı: Patronların dokunulmazlık zırhını yırtmak için buluşuyoruz

Ahmet Aslansoy Tekstil Fabrikası'nın patronu Ahmet Aslansoy'un yanında çalışan G.Ç.'ye taciz ve cinsel saldırıdan yargılanacağı davaya çağrı yapan BİRTEK-SEN; “Patronların dokunulmazlık zırhını yırtmak, yargı tacizine dur demek için buluşuyoruz" dedi

Kadın işçiye taciz davasında duruşmaya çağrı: Patronların dokunulmazlık zırhını yırtmak için buluşuyoruz

Fotoğraf: Hasret Gültekin Kozan/Evrensel 

26.03.2026 11:59

CHP'li Gülcan Kış: Vatandaş icralık, iktidar seyirci

CHP'li Gülcan Kış, vatandaşın artık geçim değil, borçla ayakta kalma mücadelesi verdiğini belirten Kış, iktidarın vergi aflarının vatandaş sermayesini koruduğunu söyledi. Kış, çözüm için sundukları kanun teklifinin gündeme alınmasını istedi.

CHP'li Gülcan Kış: Vatandaş icralık, iktidar seyirci

Fotoğraf: Evrensel

26.03.2026 14:27

Çorum’da İsmail Arı için özgürlük çağrısı: 'Gazetecilik suç değildir'

Çorum’da BirGün muhabiri İsmail Arı’nın tutuklanmasına tepki gösteren yurttaşlar, “Gazetecilik suç değildir. İsmail Arı serbest bırakılsın.” çağrısında bulundu.

Çorum’da İsmail Arı için özgürlük çağrısı: “Gazetecilik suç değildir”

Fotoğraf: Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!