Denizli'de BirGün okurları İsmail Arı'nın serbest bırakılmasını istedi
BirGün Okur İnisiyatifi, Denizli'de tutuklu gazeteci İsmail Arı'nın serbest bırakılması çağrısıyla açıklama yaptı.
Fotoğraf: Evrensel
BirGün gazetesi muhabiri İsmail Arı'nın tutuklanmasına Denizli'den de tepki geldi. Denizli BirGün Okur İnisiyatifi çağrısıyla Candoğan Parkında yapılan basın açıklamasında Arı'nın tutuklanması protesto edilirken Arı’nın serbest bırakılması istendi. Açıklamaya KESK, TMMOB, Tüm Emeklilerin Sendikası, Emekli Meclisleri Sendikası ve siyasi parti temsilcileri destek verdi. Basın açıklamasını Orhun Çoban okudu.
Dezenformasyon Yasası'na eleştiriler yönelten Çoban "Tüm itirazlarımıza rağmen, “Gazetecilere dokunulmayacak, haberle ilgisi” yok denilerek yasalaştırılan Dezenformasyon Yasası, bir kez daha gazetecileri hedef aldı. Haberden bir kez daha “suç” oluşturdu, haberci suçlu ilan edildi. Sonda söyleyeceğimiz şeyi başta söyleyelim, gazetecilik suç değildir" dedi.
"Halkın bilme hakkını savunuyoruz"
Türkiye’de gazeteciliğin uzun yıllardır baskılarla, davalarla, gözaltılarla, tutuklamalarla sınandığını dile getiren Çoban şöyle devam etti: "Çünkü gazetecilik, bu topraklarda yalnızca bir meslek değil; halkın sesi olma mücadelesidir. BirGün Gazetesi de bu mücadelenin bir parçasıdır. Kurulduğu günden bu yana sermayenin değil halkın yanında duran, karanlığı değil gerçeği büyüten, suskunluğu değil sözü çoğaltan bir gazetecilik anlayışını temsil etmektedir. Bizler, bu gazetenin okuyucuları olarak, yalnızca haber değil halkın bilme hakkını da savunuyoruz. İsmail Arı’nın hedef alınmasının nedeni de tam olarak budur."
Kamuoyuna çağrı: “Haber alma hakkına sahip çıkın”
Gazeteciliğin sadece olanı yazmak değil; saklanmak isteneni ortaya çıkarmak olduğunu söyleyen Çoban gazeteciliğin, yalnızca haber değil; sorumluluk olduğunu dile getirdi. "Gazetecilik, halk adına hesap sormaktır" diyen Çoban "BirGün okurları olarak bir kez daha ilan ediyoruz: Hiçbir baskı, hiçbir tehdit, hiçbir gözdağı Birgün Gazetesi’ni gittiği yoldan döndüremeyecektir. Buradan yetkililere sesleniyoruz: Bu hukuksuz uygulamaya derhal son verilsin Gazeteci İsmail Arı’yı serbest bırakılsın. Ve buradan kamuoyuna çağrımızdır: Haber hakkına sahip çıkın. Gerçeğin susturulmasına izin vermeyin. Bu karanlığı dayanışmayla aşacağız. Susmayacağız" ifadelerini kullandı.
(Evrensel)
Evrensel'i Takip Et