23.03.2026 14:42

İsrail’den Lübnan’a fosfor bombalı saldırı: Güneyde üç belde hedef alındı

İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyindeki Nakura, Hamul ve Beyada beldelerine fosfor bombalarıyla saldırı düzenlediği bildirildi. Bölgede saldırılar sürüyor.

İsrail’den Lübnan’a fosfor bombalı saldırı: Güneyde üç belde hedef alındı

Fotoğraf: AA

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki 3 beldeye fosfor bombalarıyla saldırı düzenlediği belirtildi. İsrail, Lübnan'ın güneyindeki çok sayıda bölgeye saldırılarını sürdürüyor.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'ya göre, İsrail ordusu ülkenin güneyinde sahil kesimindeki Nakura, Hamul ve Beyada beldelerine fosfor bombalarıyla saldırı düzenledi.

Lübnan'ın güneyindeki işgalini genişletmeye çalışan İsrail ordusu, dün de sınır hattındaki Nakura beldesini topçu atışları ve fosfor bombalarıyla hedef almıştı.

İsrail'in Lübnan'a saldırıları

İsrail ordusundan 2 Mart'ta yapılan açıklamada, Lübnan'dan füze atıldığının tespit edilmesinin ardından ülkenin kuzeyinde sirenlerin devreye girdiği belirtilmişti.

Daha sonra Lübnan geneline hava saldırıları başlattığını duyuran ve başkent Beyrut'u hedef alan İsrail ordusu, havadan ve denizden yoğun saldırılar düzenlediği Lübnan'da kara işgalini genişletme kararı almıştı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı son açıklamasında, 2 Mart'tan bu yana İsrail saldırılarında 1029 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 786 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Lübnan hükümetine bağlı Afet Yönetimi, İsrail'in işgali ve saldırıları nedeniyle Lübnan'da zorla yerinden edilenlerin sayısının resmi kayıtlara göre 1 milyonu geçtiğini duyurmuştu.

(AA)
23.03.2026 10:27

Çiftçinin elektrik yükü ağırlaşıyor: 4 yılda 75 bine yakın abonenin elektriği kesildi

Tarımsal sulamada artan elektrik maliyetleri nedeniyle son dört yılda yaklaşık 75 bin çiftçinin elektriği borç nedeniyle kesildi. Üretimde maliyet baskısı büyüyor.

Çiftçinin elektrik yükü ağırlaşıyor: 4 yılda 75 bine yakın abonenin elektriği kesildi

Fotoğraf: Tim Mossholder/Unsplash

23.03.2026 11:15 / Güncelleme: 11:34

112 kişi hayatını kaybetmişti: Arıkan Sitesi davasında AFAD'a soruşturma talebi

Maraş'ta 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 112 kişinin hayatını kaybettiği Arıkan Sitesi davasında, müşteki avukatı Hüseyin Gökot, ikinci bilirkişi raporunda AFAD'ın kusurlu bulunduğuna dikkat çekti.

112 kişi hayatını kaybetmişti: Arıkan Sitesi davasında AFAD'a soruşturma talebi

Fotoğraf: ANKA

23.03.2026 10:15 / Güncelleme: 14:32

İBB davasında sekizinci gün: 'Mal varlığımda artış bulunmaması aleyhime yorumlandı'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi davasının ilk duruşmasının 8. gününde tutuklu bulunan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ile Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık savunma yapacak.

İBB davasında sekizinci gün: “Mal varlığımda artış bulunmaması aleyhime yorumlandı”

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!