17.03.2026 10:45

Emek Partisi Şenpres işçilerini ziyaret etti

Aylardır ödenmeyen ücretleri için Arnavutköy'de fabrika önünde bekleyen Şenpres işçilerini Emek Partisi üyeleri ziyaret etti.

Emek Partisi Şenpres işçilerini ziyaret etti

Fotoğraf: Evrensel

İstanbul Arnavutköy'de sıhhi tesisat, batarya ve doğal gaz vanaları üretimi yapan Şenpres fabrikasında çalışan yaklaşık 300 işçi, aylardır devam eden belirsizlik ve ödenmeyen ücretlerini talep ediyor. Şirketin iflas vermediği ancak konkordato ilan ettiği süreçte, işçiler kasım ayından bu yana ücretlerini alamadı. Fabrikada üretimin durmasına rağmen resmi olarak halen sigortalı görünen işçiler başka yerlerde işe giremiyor.

İşçiler içerideki makinelerin ve malzemelerin taşındığını ifade ederek tüm alacaklarının bir an önce ödenmesini istiyor.

Fabrika önünde bekleyişlerini sürdüren işçileri Emek Partisi İstanbul İl Örgütü üyeleri ziyaret etti.

'Bu zulüm Ramazan’da yapılmaz'

Ücretlerini ve alacaklarını alamadıklarını belirten işçiler, düşük ücretler ve ağır çalışma koşullarına tepki gösterdi.

İşçiler, özellikle Ramazan ayında yaşanan bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Konuşmalarda patronların devletten aldığı destekle hareket ettiği, çözümün örgütlenme ve sendikal mücadeleden geçtiği vurgulandı: "Biz buralarda köle gibi çalışmak zorunda değiliz. İş kanunu var, çalışma koşulları var. Buna uygun çalışmak istiyoruz. Anayasa bize örgütlenme ve toplu sözleşme hakkı veriyor. Bu haklarımızı kullanmak zorundayız."

Açıklamalarda mevcut koşullarda patronlar için “cennet”, işçiler için ise “cehennem” haline gelen çalışma düzenine karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı.

 

(İşçi Sendika Servisi)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
17.03.2026 07:22 / Güncelleme: 08:40

Meteoroloji’den yağış ve çığ uyarısı (17.03.26)

Meteoroloji’nin raporuna göre birçok ilde sağanak yağış bekleniyor. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun yüksek kesimleri için ise çığ ve kar erimesi riskine karşı uyarı yapıldı.

Meteoroloji’den yağış ve çığ uyarısı (17.03.26)

Fotoğraf: Fred Moon/Unsplash

17.03.2026 09:20

İran, Dünya Kupası maçlarının Meksika'ya taşınması için FIFA ile görüşüyor

İran Futbol Federasyonu Başkanı Mehdi Taj'ın, İranlı oyuncuların yer alacağı tüm Dünya Kupası maçlarının Meksika'ya taşınması için FIFA ile görüşme yaptığı bildirildi.

İran, Dünya Kupası maçlarının Meksika'ya taşınması için FIFA ile görüşüyor

Fotoğraf: DHA

17.03.2026 09:54

Fransa’da 15 Mart yerel seçimleri: İki ayrı kutup öne çıktı

Bir tarafta göçmen karşıtı ve aşırı sağ politikalarıyla öne çıkan RN; diğer tarafta, işçi haklarını, sosyal adaleti ve eşitliği savunan LFI, ülkenin belediye yönetimleri üzerinde belirleyici olacak iki kutup olarak öne çıktılar.

Fransa’da 15 Mart yerel seçimleri: İki ayrı kutup öne çıktı

Fotoğraf: AA

17.03.2026 08:31 / Güncelleme: 09:15

Beyoğlu’nda ev yangını: 1 bebek öldü, 2 kişi hastaneye kaldırıldı

Beyoğlu’nda 2 katlı bir binanın giriş katında çıkan yangında 2 yaşındaki bir bebek hayatını kaybetti, 2 kişi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Beyoğlu’nda ev yangını: 1 bebek öldü, 2 kişi hastaneye kaldırıldı

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!