Araç içi multimedya, APP plaka, EGM'de değişiklik... | İçişleri Bakanı Çiftçi gündemdeki tartışmalara dair konuştu
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, CNN Türk'te katıldığı bir programda başta Emniyet'te yapılacak kadro değişiklikleri olmak üzere gündemdeki tartışmalara dair konuştu.
Fotoğraf: AA
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, emniyet teşkilatının kurumsal yapısındaki değişiklik, kararname süreci, APP plaka ve araç içi ekran düzenlemesine ilişkin konuştu.
İran sınır kapısına dair bilgi verdi
CNN Türk'e konuşan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, İran’a dönük saldırıların ardından olağanüstü bir yoğunluk yaşanmadığını, sınır geçişlerinde düşüş görüldüğünü ifade ederek şöyle konuştu: "İçişleri Bakanlığımızın sorumluluk alanına giren hususlar kapsamında sınır kapılarımızda gerekli tüm tedbirler alınmıştır. İran’da savaşın başlamasından bu yana sınırlarımızdan geçişlerde herhangi bir artış yaşanmamış, aksine azalma görülmüştür. İran yönetiminin kendi vatandaşlarının Türkiye’ye geçişlerini sınırlandırmasının ardından sınır kapılarımızdaki geçişler neredeyse dörtte bir oranında azalmıştır. Buna karşılık İran’a dönüş yapan İran uyruklu kişi sayısında geçen yılın aynı dönemine göre artış kaydedilmiştir."
Emniyette değişiklik sinyali
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kurumsal yapısına ilişkin değişiklik tartışmalarına dair de konuşan Çiftçi, "gelişen teknoloji, farklılaşan suç türleri ve değişen ihtiyaçlar" doğrultusunda kurumsal organizasyon yapısının gözden geçirileceğini söylerek şöyle dedi: "Bizim en büyük önceliğimiz kamu düzeni ve milletimizin güvenliğini sağlamaktır. Bu kapsamda ihtiyaç olan alanlarda çalışma arkadaşlarımız arasında bayrak değişimi olabilir; ancak buradaki temel ilkemiz istikrar.Her alanda olumlu trend ve istikrarı sağladığımız zaman değişim ihtiyacı muhakkak azalacaktır."
Araç içi multimedya tartışması
Çiftçi, APP plaka ve araç için multimedya cihazlarıyla ilgili de konuştu. Düzenlemeleri "trafik güvenliğine" bağlayan Çiftçi, Trafik hepimizin ortak yaşam alanıdır. Her bir vatandaşımızın gününün önemli bir kısmı trafikte geçiyor. Bu noktada ülkemizde düzenli ve sağlıklı bir trafik kültürünün oluşması noktasında bazı adımları atmak durumundayız. Fakat burada vatandaşlarımızın konuyla ilgili akıllarında yer edinen soru işaretlerini gideriyoruz. Düzenlemenin çerçevesi çok nettir: Birincisi, araç sürüş halindeyken sürücünün görüşüne engel olmayacak. İkincisi, sürüş sırasında her hangi bir video oynatıcı kullanılmayacak. Burada hem direksiyon başındaki vatandaşımızı hem de diğer insanları tehlikeye sokacak durumu ortadan kaldırmak işin esasıdır" dedi.
Trafik Kanunu’nda yeni düzenleme ya da rötuş olup olmayacağı sorusunu da yanıtlayan Çiftçi, düzenlemelerin tek amacının 'trafikte can ve mal güvenliğini artırmak' olduğunu söyledi.
(Politika Servisi)
Evrensel'i Takip Et